Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Wszystkie Blędy Jakie Mogą Cię Spotkac :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam napisze wszystkie błedy dotyczace własnego metin2 (priv) i jak je rozwiązac !!

Wiec zaczynamy !!

1.Masz problem Bin/sh ? To nie problem ! :

-po błędzie kliknij [ENTER]

-wpisz fsck -y

-nie musisz wpisywać nigdzie nic, samo się uzupełni.

-i Będzie bez problemu

2.Twój kolega nie może wejsc na server a ty możesz ? To nie problem !!

-Wyłącz zapore systemu windows

To jest ukryta treść, proszę

-Włacz wszystkie porty w portmapie

To jest ukryta treść, proszę

-twój kolega musi miec spolszczenie z normalną końcówką

3.Jeśli Masz Conecction refeused to co musisz zrobic ?

-Sprawdz czy w Microsoft Virtual PC nie pisz connection refeused jesli tak zrób tak :

-włącz mysqł

-zaloguj się

-wypierz zakładkę player

-zaznacz wszystkie tebelki które znajdują się w zakładce player

-naciśnij lewy przycisk myszy (lpm) ---> zarządzaj tabelą ----> napraw tabele , tryb ----> szybki lub rozszerzony jak kto woli

-w Microsoft Virtual PC dajemy action ------> reset ------> yes

-i będzie wszystko dobrze

4.Jeśli dajesz start w Virtual PC Console i pisze "The virtual machine could not be started because there was not enough memory available on the host " To co zrobic ?

-Wchodzimy w Virtual PC console

-Setting

-Memory

-Zmniejszamy Ram jak masz np 1800mb bo zrób na 1600 (mniej więcej żeby było około 200mb mniej )

-I będzie działac !!

5.Nie działa ci xampp nie chce się włączyc Apache ? Właczysz za 2 sek automatycznie się wyłączy ? To co zrobic ?

-wyłacz xampp

-wyłącz skype

-włacz xampp

-i będzie działac !!

6.Wchodzisz na serwer i twoi koledzy też i po 1 minucie wszystkich wyrzuca ? Co zrobic ?

-Polecam usunac ten sever i zrobic nowy na plikach rain

-Powinno byc wszystko "ok" ')

-lub wgrac nowy plik Game i folder z mapami

7.Dodajesz nowe itemki do sklepu i nagle wszystkie itemki znikły ze sklepu ? Co zrobic ?

-Sprawdz czy napwno dobrz wpisałeś komende itemka którego dodałeś

-Uwaga wiem że w komendach jest błąd i są źle podane 2 komendy itemek i mogą zniknac wszystkie itemki ze sklepu więc radze uważac !!

Proszę podawac inne problemy a razem z innymi użytkownikami mpc spróbujemy rozwiązac i wstawic do tematu

Pozdrawiam boooooo

Dziękuje PilaT002 za dodatkową odpowiedz w "Wchodzisz na serwer i twoi koledzy też i po 1 minucie wszystkich wyrzuca ? Co zrobic ?

Dziękuje adriank1419 za szybszy sposób usunięcia błędu !! Masz problem Bin/sh ? To nie problem

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Połowy błędów tutaj nie wypisałeś, ale jest spoko.

6.Wchodzisz na serwer i twoi koledzy też i po 1 minucie wszystkich wyrzuca ? Co zrobic ?

-Polecam usunac ten sever i zrobic nowy na plikach rain

-Powinno byc wszystko "ok" ')

Ten sposób moim zdaniem jest dobry, ale w tucie powinieneś napisać jak to naprawić bez zbędnego reinstallu np. czasami pomaga wgranie nowego pliku game i folderu z mapami.

fwlogo.png

Nie przegap startu.

Dyskusje na temat serwera

klik

Opublikowano

Bo staram sobie przypomniec jakie są jak będziesz tak łaskawy możesz napisac kilka ? Bo jak narazie myśle i jak wymyśle napewno edytuje temat i napisze więcej !!

Opublikowano

PilaT002 tak postępują neo co sobie poradzić nie umią

Jeśli masz na myśli mnie to nie jeste neo tylko ty zarejestrowałes się kilka dni temu i myślisz że będziesz mnie obrażał ? To jesteś w błędzie !

Opublikowano

Jeśli znacie jakieś problemy i umiecie je naprawic to proszę bardzo a ja edytuje tuta i wstawie twoj błąd razem z odpowiedziom jak go naprawic a ty dostaniesz odemnie + lub - i 5 w profilu !

Opublikowano

Mam pytanie skąd wziąć nowy plik game (żeby wrzucić na pliki Sui) oraz nowe mapki. Gdzie to wszystko wrzucić? Będzie +. (chyba, że ktoś woli -. Chodzi o to, że właśnie jak zacznę coś robić dynamicznie to wywala mnie po ok. 40 sek. Ale jeżeli stoję w miejscu to dopiero po ok. 2-3 minutach. Proszę o wytłumaczenie tego tutaj.

Opublikowano

poprosze o rozwionzanie problemu.

1Odpala sie serwer dziala mysql ilosc procesow 115 odpalam apatche ilosc procesow 500+ i pisze "Too many connections"  gra zaczyna lagowac SSh ledwo ledwo dziala ramy przed wlaczeniem aptache 360+- M a po zalaczeniu apatche 1600+ 

2. File system is Full blad w FreeBSD. jak to naprawic.

3.Masz serwer nie w domu u kumpla padlo SSH nie masz kopi bazy danych ale masz mozliwosc wlaczeniafreebsd w trybie singiel. jak zrobic kopie bazy jak na singiel nie ma nic nawet MYSQl zainstalowanego czysty FreeBSD.

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

Mam pytanie skąd wziąć nowy plik game (żeby wrzucić na pliki Sui) oraz nowe mapki. Gdzie to wszystko wrzucić? Będzie +. (chyba, że ktoś woli -. Chodzi o to, że właśnie jak zacznę coś robić dynamicznie to wywala mnie po ok. 40 sek. Ale jeżeli stoję w miejscu to dopiero po ok. 2-3 minutach. Proszę o wytłumaczenie tego tutaj.

Opublikowano

poprosze o rozwionzanie problemu.

1Odpala sie serwer dziala mysql ilosc procesow 115 odpalam apatche ilosc procesow 500+ i pisze "Too many connections"  gra zaczyna lagowac SSh ledwo ledwo dziala ramy przed wlaczeniem aptache 360+- M a po zalaczeniu apatche 1600+ 

2. File system is Full blad w FreeBSD. jak to naprawic.

3.Masz serwer nie w domu u kumpla padlo SSH nie masz kopi bazy danych ale masz mozliwosc wlaczeniafreebsd w trybie singiel. jak zrobic kopie bazy jak na singiel nie ma nic nawet MYSQl zainstalowanego czysty FreeBSD.

Nie rozumiem cię to jest problem razem z rozwiązaniem czy to twój problem którego nie możesz rozwiązac ?

Opublikowano

Czy może mi ktoś podać linki do działających i sprawnych plików GAME oraz folderu z mapkami na pliki SuicideRlz.. Zlitujcie żesz się!! ;]]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...