Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drogich użytkowników forum i szczęśliwych graczy Rohana

Jako, że gram te grę już sporo czasu i poznałem wielu mądrych i głupich ludzi mam pewne doświadczenie z tą grą. Ale do rzeczy !

Pragnę wam dziś przedstawić prosty trik, który ułatwi wędkowanie (czyli 40% przyjemności i zarobku w tej grze). Trik jest testowany (chociażby przeze mnie) i działa 100% nawet w tej chwili.

A teraz opis:

Nie ma tu nic skomplikowanego rozpiszę to w kilku pkt

1. Jakość wędki ma tu znaczenie (chodzi tu o częstotliwość wypadania Rainbow Trout )

* ten trik i tak o wiele ją zwiększa ;)

2.Podejdź do Wody (w fishing hole)

3.Załóż swoją przynętę (jeśli masz coś z dropu to dobrze ) jeśli nie kup jakieś łuki w fishing hole

4.Rozpocznij wędkowanie...

5.Teraz najważniejsze kiedy pasek oczekiwania schodzi w dół WCIŚNIJ SHIFT I ALT PO LEWEJ STRONIE KLAWIATURY I TRZYMAJ GO AZ DO ZLAPANIA RYBY !

To nie wszystko teraz kiedy pasek oczekiwania skończył się przy wciśniętych klawiszach, które opisałem powyżej naciskamy F6 po naciśnięciu zauważymy iż rozgrywka jest zatrzymana (pauza)

Uwaga : Efekt pauzy jest tylko widoczny dla nas czyli w trakcie "pauzy" czas na złapanie ryby wciąż ucieka (choć tego nie widzimy)

Teraz przy wciśniętym SHIFT i ALT za pomocą F6 pauzujemy sobie grę tak aby w trakcie pauzy trafić w zielony kwadracik. Z F6 możecie korzystać ile dusza zapragnie (puki czas połowu nie dobiegnie końca)

6. Gdy już masz trafiony i zatrzymany zielony kwadracik Wciśnij SPACJE nie puszczając żadnego innego klawisza. Dopiero gdy ryba pojawi się w EQ możesz puścić SHIFT ALT i F6.

Prosty rysunek objaśniający :

doporadnika.jpg

Czynność powtarzasz tyle razy na ile pozwala ci twój stan majątkowy.

Nie jest to sposób by za każdym razem trafić trouta. Ale Zauważcie o ile zwiększacie swoje szanse !! w końcu eliminujecie wszystkie missy

Gdyby efekt pauzy jednak nie zadziałał ( bo zdarzały się i takie przypadki) Spróbujcie odpalić rohana w trybie okienkowym i powtórzyć czynność

- ten zabieg w 65% przypadków przywracał działanie

Tricku

Administracje prosił bym o podklejenie tematu aby zawsze był na wierzchu ;)

Miłego wędkowania i Dużo troutów ! pozdrawiam Hadesso

Pytania można kierować na pw forum, gg 10298595 w grze na Ohnie ( prywatna wiadomość do N3KO )

postac27354jpg.png i ciagle rosnie
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...