Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Jak Zwiekszyć Efekt Swiecenia Broni I Zbroji.

broneq00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:)

Dziś pokażę Wam, w krótkim tutorialu jak zwiększyć efekt świecenia broni i zbroji tongue.gif

1.) Na początek należy rozpakować pliki z folderu "pack" [ PC.eix i .epk oraz pc2.eix i epk ] :

Jak rozpakować pc i pc2 ?
http://www.mpcforum.pl/topic/193085-tutsprawny-paker-do-plikw-eix-i-epk-paker-do-mob-proto-i-item-proto/

2.) Pokaże się nam folder "Source" . Wchodzimy kolejno do dwóch scieżek :

Source\ymir work\pc\common\effect\armor
Source\ymir work\pc\common\effect\sword

Nas interesują tylko pliki :

sword_....mse

armor_....mse

EDYCJA ŚWIECENIA ZBROJI :

1.) Wchodzimy w sciezke :

Source\ymir work\pc\common\effect\armor

2.) Otwieramy 3 pliki : armor_7.mse , armor_8.mse , armor_9.mse Notatnikiem lub NotePadem+ .

3.) Odnajdujemy linijkę :

EmmitingSize 40.000000 40.000000 110.000000

4.) I zwiększamy, np. efekt swiecenia 4-krotnie, więc mnozymy liczby zaznaczone kolorem czerwonym razy 4. Teraz wygląda to tak :

EmmitingSize 160.000000 160.000000 440.000000

I nasze zbroje swiecą się 4 razy mocniej ^^

EDYCJA ŚWIECENIA BRONI :

1.) Wchodzimy w sciezke :

Source\ymir work\pc\common\effect\sword

2.) Otwieramy wszystkie pliki : sword_... .mse , Notatnikiem lub NotePad+ .

3.) Odnajdujemy wszędzie linijkę :

EmmitingSize 40.000000 40.000000 50.000000

4.) I zwiększamy, np. efekt swiecenia 5-krotnie, więc mnożymy liczby zaznaczone kolorem czerwonym razy 5. Teraz wygląda to tak :

EmmitingSize 200.000000 200.000000 250.000000

I nasze bronie świecą się 5 razy mocniej tongue.gif

Tutaj daję Wam dwa fajne efekty autorstwa xXReikariXx oraz napka z naszego kochanego forum ^^ :

Efekty od napka tongue.gif :

Download :

http://www.przeklej.pl/plik/common-rar-0020fmcja5a5

Skan :

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=07a6588335113a0a1ed48b0d7ba73e87ba65c8de3c5a686db357e13e549d4d11-1283978000

Efekty od xXReikariXx :> :

Download :

http://www.przeklej.pl/plik/common-xxreikarixx-rar-0020fn49o7tb

Skan :

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=ac008cd5f71d25b8c54bac8d25e979e5e1e88ea1a645ea5105b31121e32fd794-1283978810

Mam nadzieję, ze komus to sie przyda, poniewaz widzialem wiele pytan na ten temat tongue.gif

Liczę na + wub.gif

Pozdrawiam :rolleyes:

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Stanisław Lem

Opublikowano

Boskie, cudo i jeszcze raz boskie :)

Co do skili oraz co do świecenia przyda mi sie :)

Wielkie dzięki oczywiście + jak najbardziej :)

@Edit

Co do świecenia broni... Może ja jestem ślepy to możliwe. Może ktoś by jednak sprostował bo w plikach takich jak: sword_9, sword_9_b, sword_9_f, sword_9_f, sword_9_s nie moge doszukac sie linijki z EmmitingSize. Niektórzy mogą stwierdzic że to głupie pytanie ale ja się dopiero ucze i może ktoś wyjaśni co w nich zmienic?

k,NDA4NzYzNzgsNzU5NjA1,f,nevermore-logo.jpg

+Daj -

^^

Opublikowano

A dziękuję :P Tylko zeby nie bylo wątpliwosci -.^ : Ten tutorial dotyczy zwiekszenia ilosci i tempa emitowanych gwiadek czy czegos tam wokolo zbroji i broni :P Nie dotyczy jak zrobic takie swiecenie jak na filmikach ^^ To gotowe foldery common z nowym wygladem wub.gif

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Stanisław Lem

Opublikowano

2xUp

w edytorze tekstu daj ctrl+F i wpisz szukane słowo

@Topic

Zmienia się tylko świecenie zbroi i broni czy też skili??

oraz czy to świecenie to tylko powiększenie tych iskierek, gwiazdek, czy zwiększenie ich częstotliwości??

Opublikowano

@Up zwiekszenie i wydluzenie przez co wyglada jakby chodzilo ich kilka razy wiecej ^^ Skille tu nie maja nic do czynienia ani wyglad swiecenia ;p Zaleznie od tego jaki wyglad swiecenia bedziesz mial ustawiony [ czy iskierki czy pioruny ] to wtedy zwiekszy sie jego ilosc oraz jak ty to nazwales " czestotliwosc" :P

@3 x up tak to prawda ;p Otwieraj wszystkie pliki i w tych, w ktorych znajdziesz ta linijke to pozmieniaj cool.gif

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

Stanisław Lem

Opublikowano

Wielkie dzięki :)

A może ktoś by mi jeszcze powiedział czy można skądś wziąć pod zamianę takie obrazki błyskawic czy samemu trzeba sie babrać w np Gimpie?

@ Pan na dole :)

Brałem takie rozwiązanie pod uwagę ale chciałbym tego uniknąć bo już mam kilka pc otwartych pod rożnymi nazwami... niestety będę musiał chyba tak zrobić. W każdym bądź razie dzięki :)

k,NDA4NzYzNzgsNzU5NjA1,f,nevermore-logo.jpg

+Daj -

^^

Opublikowano

Wielkie dzięki :)

A może ktoś by mi jeszcze powiedział czy można skądś wziąć pod zamianę takie obrazki błyskawic czy samemu trzeba sie babrać w np Gimpie?

mozna sie babrac ;p ale mozna tez pobrac to co ja tu dalem ^^ 1 albo drugie , rozpakowac sobie "pc" i podmienic ten folder common zamiast tego co bedzie w "pc" i bedziesz mial takie iskry :P

@up jesli chcesz moge wyciagnac textury tylko tych iskierek z mojego folderu common i sobie tylko je podmienisz ;p

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

Stanisław Lem

Opublikowano

@NeverMores zuploadowalem ci te obrazki do podmiany w common jak prosiles ;p

DOWNLOAD :

http://www.przeklej.pl/plik/nowe-iskierki-p-rar-0020k58t296u

SKAN :

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=1eb262868a81adfa5c22b98a525a9bb1a07d94aceee8dd6d7cf847ebfef0ae84-1284295650

:P

@Schittset Dzieki za wyzerowanie warna :P Nareszcie wiem, ze moja praca sie na cos komus przydaje ^^

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

Stanisław Lem

Opublikowano

a co trzeba powiększyć, by tylko zwiększyć "częstotliwość" świecenia, bez zwiększania rozmiaru??

Bo są liczby x, y, z,

Któury odpowiada za to by iskierki były gęstsze, nie większe??

Opublikowano

koles jestes PROO dzieki ci bardzo za to + dla ciebie i 5 na profillu bOOSKIE :)

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...