Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ur20 Czy Hd201

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Który z tych słuchawek, HD 201 czy UR 20? Cena nie ma znaczenia. Słuchawy do Cs'a, zależy mi na pozycjonowaniu i wygodzie :) Kossy mają regulację głośności na kablu, czy nie? Z tego co widzę to będą chyba wytrzymalsze i wygodniejsze, ale co z dźwiękiem i głośnością? Mam integre i się to raczej nie zmieni.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

wiesz co... widzę, że lubisz mieć porządne słuchawy na uszach, ja np. kupiłem sobie jakieś Creative'a w Media za (może) 30-50zł (nie pamiętam ceny) nie są jakieś super, bomba odlotowe ale jak np. gram w WarRock'a to będąc na końcu mapy (nie wiem jakim cudem) słyszę jak jakiś typ montuje bombę na drugim jej końcu... xD

mój kumpel kupił sobie też jakieś zwykłe jakiejś "firmy krzak" które tak samo dobrze się sprawują jak moje Creativ'y, więc myślę, że jak chcesz se kupić jakieś słuchawki tylko do gry, to nie ma sensu wydawać na nie więcej niż 90zł, bo można dostać naprawdę dobre (o bardzo zbliżonej jakości) w o wiele bardziej przystępnej cenie... ;)

ale jak napisałeś, iż cena nie ma dla ciebie najmniejszego znaczenia dlatego myślę, że lepszym zakupem będą UR 20...

Opublikowano

Jak miałem słuchawki za 30 zł, to poza tandetnym wykonaniem, słabym dźwiękiem, uwieraniem w uszy, awaryjnością nie różniły się od lepszych słuchawek :/

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Co do HDków - jak dla mnie nie są za wygodne + są za bardzo zamknięte (uwierają i pieką w uszy po dłuższym graniu bardziej niż inne). Jeżeli chodzi o gry to bardzo nie pomogę albo dobrze przenoszą niskie tony (testowane na CDku tylko do muzyki) + dobra separacja tonów wysokich i niskich.

Brałbym 20 jeżeli zależy Ci też na wygodzie. Tyle z mojej strony.

Czekam na opinie kogoś kto bawił się tymi 20 i napisze co to za cuda.

f.png

Opublikowano

miałem okazje przetestować przez parę dni UR20 i powiem, że są rewelacyjne, nie słychać dźwięku tak jak z wiaderka, są bardzo ale to BARDZO wygodne, idealnie się nadają na 5+ godzin na kompie, nie czuć ich prawie nie głowie. Troche mnie to denerwuje, że jest cieńki kabel :< . Nie mają regulacji. tak to daje 8/10

Legenda
Opublikowano

Sam mam Senn'y HD 201 byłem happy przez tydzień.

Ale potem są już strasznie nie wygodne.

Bolą uszy i co chwile musisz je zdejmować dlatego, że tak bolą uszy.

Słuchawki same w sobie są dobre wykonanie niczego sobie dźwięk też.

Minusy to :

-Brak Mikrofonu,

-Brak Wygody,

-Zdzierające Się Napisy.

Plusy to :

Dobra jakoś dźwięku,

Cena,

Prawie Metrowy Kabel.

Pozdro !

Nie polecam Senn'ów

Sam bym wybrał te Ur20 :)

Opublikowano

może i kwesta wygody ale hd201 są dla mnie bardzo wygodne i lepiej grają od ur20, jak już miał bym brać to kupował bym ur40 bo to już dobry sprzęt.

1285279961299.gif
Opublikowano

Teraz mi doszły te słuchawki, w porównaniu do SHP2500 są wygodniejsze, mają lepszy dźwięk i mniej trzeszczą (plastik). Największa wada to brak regulacji głośności. Wie ktoś może dlaczego jak je ustawie na jak najgłośniej to słychać taki lekki szum?

Edit:

Trochę grzeją w uszy.

//Zakaz gifów-Dektored