Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nie Moge Połączyć Się Przez Ftp Z Serwerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer stawiałem na plikach:

Po zalogowaniu się w filezilli w taki sposób:

Serwer: Ip hamachi bez końcówki .100

Login: root

Password/Hasło: mcncc.com

Wyskakuje to:

Status: Nieudana próba połączenia z "ECONNREFUSED - Connection refused by server".

Błąd: Nie można połączyć się z serwerem

Status: Oczekiwanie na ponowienie...

Status: Opóźnianie połączenia na 1 sekundę z powodu wcześniejszej nieudanej próby połączenia...

Status: Łączenie z 5.31.84.42:21...

Status: Nieudana próba połączenia z "ECONNREFUSED - Connection refused by server".

Błąd: Nie można połączyć się z serwerem

Czy wiecie jak dostac sie do FTP?

Opublikowano

sysinstall zmieniałes ?? bo bez tego nie działa (ja naciskam tylko tab zeby zeszło do "OK") i potem Yes> cancel> cancel> exit install > potem w VPC wpisujesz etc/rc.d/netif restart i potem spróbuj powinno chodzic ;d licze na add.png:D

xd2ne.jpg

Opublikowano

sysinstall zmieniałes ?? bo bez tego nie działa (ja naciskam tylko tab zeby zeszło do "OK") i potem Yes> cancel> cancel> exit install > potem w VPC wpisujesz etc/rc.d/netif restart i potem spróbuj powinno chodzic ;d licze na add.png:D

THX, przez ciebie serwer trza ponownie stawaic, może jakies racjonalne pomysły, lub dobry tut do tego??

Opublikowano

THX, przez ciebie serwer trza ponownie stawaic, może jakies racjonalne pomysły, lub dobry tut do tego??

pierwsze słysze zeby po wpisaniu netif restart serwer trzeba było od nowa stawiac :D

racjonalne rady:

logując sie do FZ loguj sie tak:

Serwer: Ip z koncówką .100 (nie ip hamachi+.100 tylko ip hamachi w którym zamiast ostatnich cyfr po kropce będzie .100. Przykład: jesli ip hamachi wygląda tak 5.99.99.99 to hamachi z koncówką 100 będzie wyglądało tak 5.99.99.100)

nazwa użytkownika: root

hasło: mcncc.com

port: 22

Potem naciśnij szybkie łączenie :D

xd2ne.jpg

Opublikowano

port masz 21 a ma być 22 bo to połączenie SFTP na dodatek w FZ wpisujesz IP hamachi z końcówką .100 i host i pass takie jak na freebsd. Nie wpisuj ./start czy ./start.sh tylko wpisz /etc/rc.d/netif restart następnie się połącz przez FZ.

Opublikowano

więc tak ...

Host: Mcncc.com

Domain: com

IPv4 Geteway: Ip hamachi

Name Serwer 4.2.2.3

IPv4 Address: puste

Netmask: 255.255.255.0

Extra options to ifconfig...: puste

Naciskasz ok>Yes>cancel>cancel>exit install

wpisujesz /etc/rc.d/netif restart

i logujesz do File Zilla tak jak napisałem wyżej tzn :D

Serwer: Ip z koncówką .100 (nie ip hamachi+.100 tylko ip hamachi w którym zamiast ostatnich cyfr po kropce będzie .100. Przykład: jesli ip hamachi wygląda tak 5.99.99.99 to hamachi z koncówką 100 będzie wyglądało tak 5.99.99.100)

nazwa użytkownika: root

hasło: mcncc.com

port: 22

Potem naciśnij szybkie łączenie

xd2ne.jpg

Opublikowano

Spróbuj przez WinSCP o wiele lepszy program niż filezilla

Lub w ustawieniach jak masz podajże co ile ma się łączyć to ustaw na 0

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...