Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Rozstrzygnięte]Nowy Dział "Muzyczny"

Night Hunter

Nowy dział.  

57 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jeste? za dodaniem dzia?u Muzycznego?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Na wstępie pisze, iż jest to tylko moja mała sugestia. Każdy może się z nią zgodzić lub też nie.

Tak jak w temacie proponuje dodać dział Muzyczny.

Jest dział FanArt to dlaczego nie dodać działu muzycznego? Gdzie użytkownicy forum mogli by się wymieniać/publikować swoje ulubione kawałki/sety.

Pisać tutoriale jak używać programów do tworzenia setów lub jak tworzyć bity.

Tak wiem jest to forum tematyczne związane z chetami do gier multiplayer.

Ale spróbować i zaproponować można

;)

Tyle z mojej strony.

Pozdrawiam Night Hunter

PS. Prosze nie pisać głupich i obraźliwych komentarzy.

@edit

Zapomniałem o prefixie jeśli jest konieczny prosze o dodanie przez moda. Z góry dziękuje.

@edit2

Dodałem ankietę, ale ona dużo tu nie zdziała.

Me gusta.

Opublikowano

Zrób ankiete, może więcej osób się wypowie.

Ja osobiście jestem na tak, chętnie się dowiem jakie gusty mają inni forumowicze :)

Opublikowano

ale po co dział ? może lepiej było by jako poddział w fan arcie. na razie się wstrzymuję od głosu.

Opublikowano

@Lenart

"Fanart, a także Fan art - Twórczość artystyczna oparta na dziełach(zazwyczaj komercyjnych) innych autorów. Wywodzi się z języka angielskiego i oznacza inaczej twórczość fanów. Wszelkie grafiki, rysunki, komiksy i inne formy wizualne, w których występują postacie, miejsca, przedmioty stworzone przez kogoś innego, są fanartem. O ile kiedyś fanfik był uważany za fanart, teraz jest uznawany za osobny termin twórczości fanów. Należy zauważyć, że fanart często nie należy do tego samego gatunku twórczości, co dzieło, na którym się opiera-istnieją rysunki związane z filmami, komiksy związane z książkami itp."

Źródło:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Strona_g%C5%82%C3%B3wna

Jeśli znasz już definicje FanArt'u wiesz, że nijak ma się to do muzyki ;)

Choć można było by ewentualnie dodać poddział, lecz było by trochę sprzeczne.

Me gusta.

Gość Mounthains
Opublikowano

No co związku z tym, że jest fanart? Jakoś nie widzę powiązania między grafiką, a muzyką.

Co by w tym dziale się znajdowało?

Opublikowano

Cholernie mieszane uczucia.

Z jednej strony świetnie by było stworzyć taki dział...no ew. Poddział (@Up grafika z muzyką nie,ale tworzenie z tworzeniem ma juz wiecej wspólnego,tak samo dzieło z dziełem)

ponieważ mamy wielu użytkowników zatem wiele gustów muzycznych i miło by było się tym dzielić na forum.

Z drugiej strony nie podoba mi się przyszłe robienie z tego działu warezu,wiele kłótni na temat gustów,obraźliwe komentarze dot. danej muzyki itp itd.

Osobiście bez muzyki żyć mi trudno dlatego jestem na tak.

Kłótnie itp będzie przecież rozwiązywać administracja. ; )

Opublikowano

@Lenart

"Fanart, a także Fan art - Twórczość artystyczna oparta na dziełach(zazwyczaj komercyjnych) innych autorów. Wywodzi się z języka angielskiego i oznacza inaczej twórczość fanów. Wszelkie grafiki, rysunki, komiksy i inne formy wizualne, w których występują postacie, miejsca, przedmioty stworzone przez kogoś innego, są fanartem. O ile kiedyś fanfik był uważany za fanart, teraz jest uznawany za osobny termin twórczości fanów. Należy zauważyć, że fanart często nie należy do tego samego gatunku twórczości, co dzieło, na którym się opiera-istnieją rysunki związane z filmami, komiksy związane z książkami itp."

Źródło:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Strona_g%C5%82%C3%B3wna

Jeśli znasz już definicje FanArt'u wiesz, że nijak ma się to do muzyki ;)

Choć można było by ewentualnie dodać poddział, lecz było by trochę sprzeczne.

ok, ale muzyka także jest twórczością... skoro tam ma być tylko grafika jak to powiedzieliście... to co tam do cholery robi Diss ? (pojedynki dissowe itp. ? )

Opublikowano

Właśnie FanArt jest nie tylko dla "obrazków"...

Muzyka też tam może być np. te diss-y ( choć tego nie rozumiem bo tam tylko się obrażają nawzajem... )

Zróbcie poddział o nazwie Muzyka lub coś w tym stylu.. i będzie spokój....

76561198090890807.png

Opublikowano

No co związku z tym, że jest fanart? Jakoś nie widzę powiązania między grafiką, a muzyką.

Co by w tym dziale się znajdowało?

Taj jak napisałem w pierwszym poście.

Tutki jak tworzyć muzyke, tworzyć sety, korzystanie z programów Dj itp. (oczywiście pisał bym z chęcią Tuty)

Publikacje muzyki np.

Temat: [Hands up] Tytuł utworu z gatunku hands up.

W temacie: Odtwarzacz mp3 właśnie z tym utworem.

Może jakiś opis twórcy.

I Download. Wiodąca strona to zippyshare ;)

Jeśli chodzi o hip-hop oczywiście gdy będą występowały słowa +18 w temacie musiało by być uwzględnione.

I oczywiście prefixy dla ułatwienia wyszukiwania muzyki czyli główne gatunki np: [Reagge]; [Hip-hop]; [Techno]; [Hands up] [Trance] [House] itd.

Trochę się zagalopowałem, ale ja tak to widze ;)

@Lenart

FanART to tworzenie przez użytkowników tego forum a muzyka nie jest tworzona przez użytkowników choć jest kilka wyjątków.

Pozdrawiam NH

Me gusta.

Gość Mounthains
Opublikowano

Taj jak napisałem w pierwszym poście.

Tutki jak tworzyć muzyke, tworzyć sety, korzystanie z programów Dj itp. (oczywiście pisał bym z chęcią Tuty)

Publikacje muzyki np.

Temat: [Hands up] Tytuł utworu z gatunku hands up.

W temacie: Odtwarzacz mp3 właśnie z tym utworem.

Może jakiś opis twórcy.

I Download. Wiodąca strona to zippyshare ;)

Jeśli chodzi o hip-hop oczywiście gdy będą występowały słowa +18 w temacie musiało by być uwzględnione.

I oczywiście prefixy dla ułatwienia wyszukiwania muzyki czyli główne gatunki np: [Reagge]; [Hip-hop]; [Techno]; [Hands up] [Trance] [House] itd.

Trochę się zagalopowałem, ale ja tak to widze ;)

@Lenart

FanART to tworzenie przez użytkowników tego forum a muzyka nie jest tworzona przez użytkowników choć jest kilka wyjątków.

Pozdrawiam NH

Jestem w takiej samej kropce, co Wojtasek. Rozumiem, że byś pisał tutoriale i te inne pierdoły, ale martwię się, że ten dział nie wzbudzi zainteresowania. By się na pewno pojawiły by warezy do downloadu muzyki, byście jechali po sobie "Peja czy ktoś tam" przez co konflikty by się same narodziły. W samym fanarcie jest małó osób co coś umieją. Czasami się pojawi jakiś wierszyk, albo rysunek. Nie wiem..

Opublikowano

Jestem w takiej samej kropce, co Wojtasek. Rozumiem, że byś pisał tutoriale i te inne pierdoły, ale martwię się, że ten dział nie wzbudzi zainteresowania. By się na pewno pojawiły by warezy do downloadu muzyki, byście jechali po sobie "Peja czy ktoś tam" przez co konflikty by się same narodziły. W samym fanarcie jest małó osób co coś umieją. Czasami się pojawi jakiś wierszyk, albo rysunek. Nie wiem..

Mouthains oczywiście konflikty czyli odbieganie od tematu nagradzane mogą być warnami. To napewno ostudziło by zapał do takich kłótni.

A z warezami się z Tobą zgodzę. Są już na każdym kroku i tego nikt nie zmieni.

Wieże, że to może się udać. No ale wiara matką głupich.

Oczywiście na próbę można by było dodać poddział do Fanartu.

Me gusta.

Opublikowano

Od razu dojdą pomysły takie jak Sport, Motoryzacja ;f

Nie wiem czy to dobry pomysł, czy dział by się rozkręcił... Myślałem nad podzieleniem pogaduszek na 

-Sport

-Muzyka

-Motoryzacja

-Inne

1377531174-U173186.png

Gość Mounthains
Opublikowano

Jestem absolutnie na nie, co do dodawaniem poddziałów do pogaduszek. Przecież to jest forum o tematyce MMO.

Opublikowano

Cóż. Pomysł nie jest głupi, dla mnie zbędny bo mój świat to grafika, ale doceniam, że są na forum ludzie, którzy tworzą własną muzykę.

Jednak aspekt warezów i wiecznych kłótni nie przekonuje mnie zbytnio. Oczywiście nie widzę problemu z ogarnianiem tego, ale wieczne rozwiązywanie konfliktów, obrażanie się userów do czego pewnie niechybnie dojdzie nie napawa pozytywnie. Warezów będzie więcej niż na całym forum to jest pewne, a nie da się przypilnować tak ogromnej masy ludzi, która wpisana jest na listę użytkowników.

Osobiście chyba na nie, chociaż trudno o tym zdecydować. -.-

1321896841-U198706.png

Opublikowano

Zawsze można utworzyć na próbę :) Ja jestem na tak :]

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

mi sie ten pomysl podoba jak dla mnie moze byc ale to juz zalezy bardziej od kokosza

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

Najpierw napiszcie jak chcecie żeby taki dział wyglądał...

Np temat "Wlazł kotek na płotek" a w środku klip z youtuba z tą piosenką i 30 wypowiedzi "Uwielbiam tą piosenkę, jest zajebista" - bez sęsu.

Moim zdaniem będzie spam i wojna pomiędzy użytkownikami, oto która piosenka lepsza.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Ja to bardziej widze typu Gdzie kupic dobra gitare czy inny sprzet Nauka Ustrajanie Akordy ;P ja mam dosyć fajnie napisane na płytce jeden i mógł bym sie podzielić.

Wkoncu muzyczne to powinno być bardziej żeby się podzielić doświadczeniami itp Jak dlugo sie czwiczyło dany technike czy coś

Moim zdaniem fajny pomysł . Ale to mimo wszystko powinno być podzielono w pogaduszkach jak na inne Motoryzacja ale to wasza decyzja

30364378.png

Opublikowano

jestem na tak i chuj.

i tak głos "Tak" dominuję.

sam się jaram z muzyczki zrobionej w mixxmuse na iPada, lecz w virtual dj nic nie umiem :/

-MixxMuse:

http://www.youtube.com/watch?v=-e3seTdKRL0&feature=related

lub

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zgadzam się z tym, ale jednak znalazły sobie miejsce tu Pogaduszki FanArt Dowcipy i Gry singleplayer.

Chcecie zrobić z MPC hydepark. Pogaduszki całkowicie starczają. Nie będzie żadnych rozrzutów. Jestem absolutnie na nie.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...