Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem początkujący(dopiero zaczynam) potrzebuje paru poleceń m.in

1.żeby program wciskał dany przycisk

2.żeby odczekiwał dany okres czasu

3.nie wiem czy to jest możliwe,ale żeby reagował np. na wyświetlenie się obrazka na ekranie w danym kwadracie

Z góry dzięki.

"W wyniku dedukcji dochodzę do konkluzji, że twoje indokryzmy wobec mojej aparycji są wręcz efebryczne."

Zbieram minusy ;P.

Opublikowano

Masz okazję dojść do czegoś samemu i napisać poradnik do turbo pascala - przemyśl to. Mało osób programuje w pascalu, w zasadzie tylko z przymusu uczniowie techników i studiów informatycznych (uogólniłem), co nie znaczy że ten język jest zły. Popularność w Polsce zdobył ponieważ w dawniejszych czasach w naszym kraju łatwo było o nielegalne pirackie kompilatory do tego języka :) Ma on swój urok, pachnie historią, lekko osiadającym na nim kurzem. W pascalu da się zrobić wszystko, tak samo jak w każdym innym kompilowanym języku - sam niedługo będę musiał się zacząć go uczyć ( szkoła, szkoła... ).

Tak więc - jeżeli interesujesz się komputerami, informatyką, to ucz sie turbo pascala, chociażby podstaw, by się rozwijać. Jeżeli chcesz w nim pisać hacki i keyloggery - daj sobie spokój.

Nie sądzę by ktoś na tym forum pomógł ci z pascalem - tak jak wyżej pisałem - mało osób w nim programuje, jeżeli już to bawią się w delphi, jego następcy.

Życzę powodzenia w ewentualnej nauce.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

Hmm...Dziękuje,ale coś mi nie idzie ściągłem ten program korzystam z książki od infy i tam jest tylko pare poleceń książki pewnie od pascala są drogie w necie szukałem,ale nic nie znalazłen tylko na wiki parę podstawowych programów i to wszystko nie chodzi mi tylko o boty,bo to raczej trudno zrobić ale np. kalkulator, jakiś clicker itd.

Prosiłbym o linka no i polecenie jakiegoś programu bo ten turbo pascal taki trochę dziwny.

"W wyniku dedukcji dochodzę do konkluzji, że twoje indokryzmy wobec mojej aparycji są wręcz efebryczne."

Zbieram minusy ;P.

Opublikowano

Teraz nie moge, napisz pv pozniej, a jak nie to napisze gdy bede. MOze wieczorem. Na pewno cos znajdziemy ; )

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

W pascalu robienie clickera nie należy do czegoś łatwego. Jeśli jednak chcesz pisać w tym języku, polecam Ci delphi (inaczej object pascal). W TP/BP pisało się programy pod win 3.1 :P

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Cześć ja też mam turbo pascala w szkole od 3lat i mogę ci coś tam podrzucić albo wejdź na nasze forum link w sygnaturze

GRAFIK SZUKA PRACY

projektmoj.jpg

klama.gif

Tworzenie stron od podstaw

Przyjmę Pojedynek

• Dodaj nową pozycję...