Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

J.Polski Mit Grecki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka all mam do was prośbę o napisanie mi opowiadania o powstaniu świata bogów greckich nie może być to z książki.Musi być to wymyślone czyli postacie itd.Próbowałem samodzielne napisać ale all żle ;( Slaby jestem z Polaka ;/.Napisze jeszcze ,że musi być Wstęp,Rozwinięcie i Zakończenie.

Maxymalnie musi być to 15-20 Zdań ;/

Opowiadanie musi się zaczynać ,,Na początku był...''

Dla tego kto napisze dam cały limit +'sików.

Opowiadanie musi być do środy ;P

Bardzo proszę pomozcie ;) Bede naprawdę wdzięczny ;) Jeżeli chcesz dam jeszcze konto na Metinie 71lv Ninja Dagger ( i tak nie używam ) ;)

Rozdaje Plusy ! Wyślij SMS o treści ,,Chcę Plusa'' na numer ,,8257''.Koszt SMS to 10000PLN z groszami.Oddzwonimy

Opublikowano

Odświeżam proszę o pomoc dam dzienny limit +/- jak kto woli ;P

Rozdaje Plusy ! Wyślij SMS o treści ,,Chcę Plusa'' na numer ,,8257''.Koszt SMS to 10000PLN z groszami.Oddzwonimy

Opublikowano

Na początku był bezkształtny Chaos, przepastna, pusta przestrzeń bez granic, zatopiona w ciemności, mgła bezdenna, kipiąca utajnionymi mocami żywiołów.

Pierwsza wyłoniła się z otchłani bytu Gaja, wszystko żywiąca, płodna Matka-Ziemia o piersi szerokiej, pani elementów, najstarsza z bóstw, praźródło wszelkiego życia. Była jednak pusta i głucha, żaden dźwięk, żaden głos nie mącił odwiecznego milczenia jej nieobeszłych obszarów.

Od dna Ziemi, w głębinach nieogarnionych myślą oddzielił się ponury Tartar, przeraźliwa kraina ciemności oraz dzieci Chaosu, groźny Ereb-Mrok i Nyks, Noc czarna. Wtedy też miał się pojawić Eros, mroźny, tajemniczy bóg, co włada sercami bogów i ludzi. I stało się, że Eros zapalił płomień miłości w sercach Mroku i Nocy. Ze związku tych bóstw ciemności narodziła się Jasność i Dzień biały, radość powstającego świata, a także nimfy Hesperydy..

Lecz i bóg śmierci, Tanatos, czarnoskrzydły, przyszedł wówczas na świat, a i jego brat Hypnos, Sen cichostopy i Nemezis, surowa bogini zemsty i Mojra, władająca przeznaczeniem.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

Nie lepiej napisac mu to na PW ? Bo jak nauczycielka ma dostep do internetu to może to odszukać. Wystarczy wpisac pare początkowych zdań.

UP

Ty chyba nie umiesz czytać <_< Nie moze to byc z książki tylko wymyslone...

1359062624-U334301.png

Opublikowano

mario śmieszny jesteś ;P ściągłeś origynał z mitologii ;] Takie coś to moge w 1s wyszukać

Sam se juz poradzilem napisać ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...