Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiłem sobie przegladarke internetowa: Internet Browsrer

I chce zeby zabierała mało ramu. Co mogę zrobić zeby mało zabierala ram i procka

Reputacja jest mi obojętna, jeśli jednak ci pomogłem możesz dać +.

Opublikowano

Ściągnąć Firefoxa? o.O

Nie, poważnie. Albo Operę. Po czym CTRL+ALT+DELETE i zobaczyć ile zabiera pamięci. Jakieś 100 kB to minimum, często żre nawet do 150...

Co do procka - podobnie. Głupi filmik we flashu i na moim gruchocie żre 95%. Nic się nie da zrobić, to ma tak działać.

A nawet jeśli byś się uparł, to Autoit nie jest ani szybki, ani optymalny... Nigdy nie masz szans za jego i COMów/ActiveXów pomocą stworzyć czegoś lepszego niż jest robione przez zawodowców, a jak widać to przez zawodowców bardzo pamięć lubi żreć...

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

w bibliotece winapiEX.au3 była kiedyś funkcja (bynajmniej w wątku na forum) która przerzucała z pamięci ram do swap (wyleciało mi z głowy jak to sie nazywa w windowsie) ale miała jedną malutką wadę, źle użyta powodowała że windows nadawał sie po 5 minutach jedynie do formatowania. z tego co sie orientuje nie ma sensu bawić sie w takie pseudo zwalnianie pamięci z windami nowszymi niż 98 i raczej samego ie nie dasz rady przerzucić.

Opublikowano

Co mogę zrobić zeby mało zabierala ram i procka

Używać mniej tablic/zmiennych. Pisać kod optymalnie.

Moje boty na pełnych obrotach zużywają 15 000 k - 25 000k (nie korzystam z pixel/image search, mouseclick i send)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...