Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Connection Refused & Connection Time Out

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem jak w temacie

Ściągłem pliki serwerowe AvalonMt2 od paninaxa

Odsylacz do tematu z plikami paninaxa

Klient Mt2 mt2isgreat

klient

Wersja Virtualbox 3.2.8

Wersja Hamachi 2.0.2

Sieć:Lan zewnetrzne IP

Opis problemu:

Od sciagniecia pojawil sie problem...podmontowalem maszyne ,odpalilem,zmienilem haslo root,zmienilem ip na hamachi w interfejsie sieciowym[sysinstall],netif restart,shutdown -r now,odpalam serwer ./start.sh z katalogu /server/game/...connection refused.

Poniewaz sie tym nie przejmowalem i jednak zajrzałem do klienta czy widzi serwer hmm widzi ale widocznie lokalnie...odpalilem testkonto ,weszlem w gre sprawdzilem teleporty i wszystko wyglada niby normalnie gdyby nie to ze nie rozsylam adresu IP w siec zewnetrzna,strona domowa,forum tez dzialaja ...proba naprawy bazy nic nie dala ...

Jeszcze taki problem ze jak chce sie polaczyc poprzez ftp czy lokalnie na ip bridged z moja glowna karta czy nat to nie da sie(oczywiscie podinstalowany proftpd) jedyna opcja jaka pozwalala mi wejsc na ftp to wlaczenie obydwoch kart jednoczesnie bridged i nat w wirtualbox(oczywiscie ta opcja nie dziala juz z serwerem xD)

P.S.

Jak by byla potrzeba dopowiedzenia sie w temacie ,jestem otwarty,bede obserwowal temat caly czas i mam nadzieje ze ktos mi odpisze .Pozdrawiam Forumowiczow i przepraszam za offtop jak juz byl taki temat

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...