Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] 2 Serwery Metin2 Na 1 Serwerze Dedykowanym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest mozliwe aby na 1 serwerze dedykowanym uruchomic 2 serwery metin2 ?

bo np moze sie bardziej oplacac uruchamiac zamiast 1 serwera i 4 ch to 2 serwery po 2 ch z roznymi ratami ustawieniami itd ...

Opublikowano

Chyba się da, widziałem to gdzieś na włoskim forum, jak znajdę to podeślę link w Edit.

P.S dobra alternatywa, myślę, że masz rację z tym że bardziej opłacać się będzie uruchomienie dwóch serwerów ponieważ ludzie są różni. Jedni wolą serwer ForFun inni Hard.

Ja wrogom podziękuje gdy przyjdzie czas na rewanż... 

Opublikowano

ip swoja droga ale masz 1 serwer baz danych (na 1serwerze mysql nie odpalisz 2 serwerow)... ja wiem jak to zrobic :D (ale to wcale nie jest takie proste ) ale mozan miec na serwerze dedykowanym kilka serwerow MT2

Opublikowano

da się lecz będzie wielkie zużycie (pliki core) chyba że je się edytuję, że mapy będą działały na 2 plikach .core

offtop

panina jak pracujesz przy xenexii to możliwe że będziemy razem pracować :)

Opublikowano

ip swoja droga ale masz 1 serwer baz danych (na 1serwerze mysql nie odpalisz 2 serwerow)... ja wiem jak to zrobic :D (ale to wcale nie jest takie proste ) ale mozan miec na serwerze dedykowanym kilka serwerow MT2

1 baza danych = xxx serwerów....

Serwer Pierwszy:

account

log

player

Serwer Durgi:

account_serwer2

log_serwer2

player_serwer2

Serwer Trzeci

account_serwer3

log_serwer3

player_serwer3

edytować pod to configi w plikach i wszystko..

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

nie robie nic przy xenexii , zrezygnowalem bo wszystko bylo na mojej glowie i jeszcze mialem problemy z netem .

to xnexia padła można powiedzieć bo sam w FreeBSD nie dam rady, mam zapodać zabezpieczenie przeciw DMG i 1hit killerem. Razem byśmy coś zdziałali mam parę przydatnych plików.

Dokładnie 1 core na wszystkie mapy +1core na wojny królestw.

Próbuję wszystko edytować, kiedyś coś wykombinuję :D.

Opublikowano

Serwer Pierwszy:

account

log

player

Serwer Durgi:

account_serwer2

log_serwer2

player_serwer2

Serwer Trzeci

account_serwer3

log_serwer3

player_serwer3

no tak ale pojawi sie problem z auth bo 1 auth nie moze trzymac wielu serwerow.Ale to bedzie dzialac , jest jeszcze jeden ciekawy sposob chociarz ten w sumie jest lepszy bo jest prostszy , i bedzie dzialac pod warunkiem ze kazdy serwer bedzie mial swoj auth (nie tak jak w channelach gdzie auth jest wspolny)

@QBA wyslalem ci

Opublikowano

Serwer Pierwszy:

account

log

player

Serwer Durgi:

account_serwer2

log_serwer2

player_serwer2

Serwer Trzeci

account_serwer3

log_serwer3

player_serwer3

no tak ale pojawi sie problem z auth bo 1 auth nie moze trzymac wielu serwerow.Ale to bedzie dzialac , jest jeszcze jeden ciekawy sposob chociarz ten w sumie jest lepszy bo jest prostszy , i bedzie dzialac pod warunkiem ze kazdy serwer bedzie mial swoj auth (nie tak jak w channelach gdzie auth jest wspolny)

@QBA wyslalem ci

bazy beda mialy wspolny account , wiec nie beda to rozne serwer =- wszystko by bylo dobrze gdyby w CONFIG byla konfiguracja bazy account , a niema sa tylko dla

PLAYER_SQL: localhost mt2 mt2!@# player

COMMON_SQL: localhost mt2 mt2!@# common

LOG_SQL: localhost mt2 mt2!@# log

wiec nie da sie tym sposobem.No chyba ze gdzies mozna zmienic adres bazy account

// a adres bazy account mozna zmienic w conf.txt w db

Opublikowano

Wiec tak instalujesz VMware albo Virtuozzo taki program jak VPC czy VB do emulacji  dzielisz Dedykan a 2 zamawiasz  dodatkowe IP .

Polecam Debian-a albo Ubuntu.

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...