Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer hamachi nie chce działa, problem z logowaniem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem.. Mój kolega zrobił serwa dałem mu przez serverinfo.py generator ip przez, które powinien wchodzić na serwa (końcówka 100) i sobie z normalną końcówką mimo to nie mogę wbić .. To znaczy wchodzę do gry normalnie proces logowania jest wybieram postać i wywala mnie do wybierania serwa.. Może mi ktoś powiedzieć co jest??

Kolega ma GeForce 9600

Dał na serwa 1024 ram ..

jestem u niego na hamachi..

W sysintall dał w tym 1 swoje ip normalne

później 4.2.2.3 (czy jakoś tak)

potem ip z końcówką 100

potem 255.0.0.0 (on ma router i ja też)

Jest to nasz wspólny serwer hamachi i zrobił dostęp mi do navicata i zrobiłem sobie konto itp i GM'a jakby co ... Nie wiem co jest dam duuużo + i 5 za trafną odp.

Dziękuję za odp.

PS: Może coś źle robi?? Czy takie włączenie serwa jest dobrze? wpisujemy passy i potem ./start .. ?

Edit:

Przepraszam że nie dodałem prefixa proszę o moderatora o dodanie prefixa ..

Daj mi + to nic nie kosztuje

Opublikowano

w portmapie są wszystkie porty + te 2 3306 i 10060

Edit:

Jest to nasz wspólny serwer hamachi i zrobił dostęp mi do navicata i zrobiłem sobie konto itp i GM'a jakby co ... Nie wiem co jest dam duuużo + i 5 za trafną odp.

Spam? przecież jak zrobił mi dostęp do navicata no to raczej wszystkie porty są włączone nie?

Opublikowano

Zapoznaj się z regulaminem, a w przyszłości dodaj odpowiedni prefix w nazwie tematu.

Poprawiłem nazwę tematu, lecz proszę o zapoznanie się z tą lekturą.

To jest ukryta treść, proszę

Firewall, portmap i spolszczenia, sprawdź te 3 rzeczy, zapewne z którąś jest coś nie tak.

Opublikowano

Jest maly blad w sysinstall zamiast 255.0.0.0 ma byc 255.255.255.0 Wylaczcie Zapore windowsa i dla ciebie spolszczenie z koncówką zwykła takie jak ip hamachi

Down:Kiedys jeszcze jak tu konta nie miales to byly inne pliki serwerowe na ktorych wpisywalo sie 255.255.255.0 jak sie mialo router

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@Schittset

Po 1 po prostu zapomniałem prefixa czy to złe?

Po 2 zrobiłem ref ponieważ może minęło 8 godz, ale mój temat już był gdzieś na 2 stronie.

@kamilekkk

255.0.0.0 tez nie działa.. Loguje się wybieram postać i wywala do wybierania serwera. Jestem na hamachi on ma wszystkie porty itd.

@D&G

Nie omijam 50 znaków tylko robie 50 spacji -_- ..

Nie spamuje tylko refreshuje bo temat był na 2 stronie.. A ja nie rozwiązałem problemów.. Wymień mi użytkowników, którym się chce wchodzić na 2 stronę i odp.

Opublikowano

Powiem mu żeby to wpisał i dam edita czy mogę się zalogować. Jednak przypuszczam że to przez firewalla.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...