Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Electro-House

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemson.. zrobiłem film z moich ulubionych kawałków electro-house i chciałbym się nimi pochwalić

http://www.youtube.com/watch?v=NJu-2sXSCiE

Uprzedzam chodzi o muzykę w filmie a nie o laski, które tam znajdziecie ;) jeżeli masz jakąś ulubioną muzę pochwal się nią niżej..

jeżeli słuchasz innego typu muzyki nie krytykuj jeżeli ci się nie podoba albo to nie twój styl.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Nie mam pojęcia kto to zamknął, ale już otwarte. Też słucham EH ale troszkę cięższego, właściwie większość utworów które wstawiłeś tam to electro-dance a nie house tak dla jasności ;p.

2006-2010

Opublikowano

to EH nawet mam całe kawałki na kompie ;) pobrane z działu eh

@EDIT:

Dzięki za open..

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

DJ WaY - 500w(Original Mix)

DJ WaY & Dazsh - Living Electro (Original Mix)

Arti S - A&M 2010 (Original Mix)

Pulsedriver - Vagabonds 2010 (Club Mix)

EasyTech - Let You Down (Kaminiak 'Freak' Mix)

Reszty nie będę wymieniał bo jest tego sporo xD

ale macie linka http://housemafia.pl/gatunek,electro.html <--- kozak stronka ^^

lkjt.png

+ czy - dla mnie i tak jest to bez różnicy

Opublikowano

HouseMafia.pl -> Potwierdzam, serwis godny uwagi dla miłośników muzyki House, Trance, Electro, Progressive , Hardstyle i nie tylko... (no rocka czy metalu się nie spodziewajcie ;]).

2006-2010

Opublikowano

Hmm, ja raczej tworzę muzykę House (głównie hard/stupid) oraz Trance, z Electro-House eksperymentowałem ale to nie moje bpm do pracy ;).

Tutaj wrzucam linka z moimi eksperymentami EH z przed ponad roku? może półtora bo szybko dałem sobie spokój :P nawet te moje projekty robiłem od początku, nawet robiąc sampelki w syntezatorkach w 136 bpm mimo że EH ma średnio 128-132 :rolleyes:

Link:

To jest ukryta treść, proszę

(końcówka mi się jebła troszeczkę bo ciapłem ręką i wszystko poleciało :unsure: )

ps. EH projektów mam z 30, a reszty razem będzie około 100+ :D, na razie jako producent muzyki głównie House dalej ćwiczę, 2 lata praktyki już mam ;)

Pozdrawiam,

Edit: 06/09/2010 - Dzisiaj naszła mnie wena na jakiś hard house, po prostu potrzebowałem małej sieczki dla wyluzowania i zadowolenia z tego jak szybko wróciłem do domu :P, i o to co po wykręciłem w nie całe 15 min ;) I skończył się pomysł co dalej i projekt odchodzi do "reszty" bo znudziło mi się tnięcie "fuck it" ^_^

To jest ukryta treść, proszę

Ponieważ pojawiają się na moim PW wiadomości nt. tworzenia muzyki, także w skrócie: Mawiają że urodziłem się ze słuchawkami na uszach gdyż mając pierwsze zabawkowe instrumenty już robiłem swoje "kinder bity",znęcałem się nad moją pierwszą mp3 dzień w dzień po pare do parunastu godzin, grałem na dyskotekach szkolnych w gim (lol), w te wakacje siedziałem za konsoletą przed 3tys. ludzi ;). Ogółem to moja pasja, milość i uzależnienie. Posiadam sprzęt w domu jak i korzystam z programu Ableton, jest to najpotężniejszy kombajn, nawet Lady Gaga i DJ Tiesto cisną na nim xD. Wcześniej oczywiście zanim doszedłem do tego wspaniałego narzędzia, kręciłem wałki w Magix Music Maker, Virtual DJ, Traktor, FL Studio, Cubbase i inne.. ale nie mają takiej mocy i możliwości jak Ableton. ;)

Tworzenia muzyki nie nauczy się w pare dni, tygodni czy miesięcy, nie liczcie że ogarniecie program i będziecie konkurować odrazu z DJ Tiesto, trzeba mieć świra na tym punkcie i być uzależniony od muzyki B). Ja poważnie tym tematem zająłem się 2 lata temu, teorię jak i praktykę nad syntezatorami mam już nieźle opanowaną, mastering też nie jest zły ale i nie doskonały, ogółem uczę się "widzieć" dźwięki, wydaje się to dziwne ale ludzie tworzący muzyke tak to określają. Gdy słyszę jakiś kawałek w radiu np. to ogarniam jego konstrukcje, po prostu wiem jak ten utwór został zrobiony, co było użyte itd. 2 lata za mną a następne przedemną. Polecam miłośnikom muzyki spróbować swoich sił, bo to fajna zabawa kiedy robisz rytmiczne bity w swoim guście i się dobrze przy nich bawisz ;).

Pozdrawiam,

2006-2010