Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Wi Czy Sfs?

suszu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

tak jak w temacie , mam dylemat czy wybrać WI czy sFS. Grałem w cabala posiadalem 144 WA ale sprzedalem go na allegro i teraz chce powrocic do tej wspaniałe gry. prosiłbym o mądre wypowiedzi , i sensowne. chodzi mi tu o opis kim bedzie łatwiej zdobyć set , zsolować dungi , itd : ))

Opublikowano

Z dzisiejszymi ułatwieniami jakie wprowadzili sugerowal bym grac wizzem dropnac 2 orby phyrestin 40%dmg na weaken dungach wizz ubrany w takie ma naprawdę sporego kopa +wizz jest mile widziany w każdym party sfs jest dla kogoś kto lubi pvp ale zeby zarobić pieniądze na fsa trzeba miec jakas postac ktora sie do tego nadaje jeśli chcesz zrobić pierwszego chara nie polecam fsa

I'M Botter I Love Use

Cabal4Ever=Rulez

Opublikowano

Do solowania dungów to WI ma na pewno łatwiej. Dorobienie się czegoś to bardziej zależy od szczęścia. Aczkolwiek sfs został ulepszony (buff na attack + możliwość szybkich retragetow) to jeszcze ma dostać najsilniejszy atak. Jednak WI to podstawa party (SP + b. dobry dmg).

Opublikowano

@2up

w tej grze nie ma juz pvp, jest tylko wciskanie przyciskow, wygrywa ten kto ma mithy +7

eby zarobić pieniądze na fsa trzeba miec jakas postac ktora sie do tego nadaje

jedyny zarobek w cabalu to cc, a cc kupowac mozna kazdym charem

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

@2up

jedyny zarobek w cabalu to cc, a cc kupowac mozna kazdym charem

Co ty znowu gadasz? W grze można dorobić się bez wydawania real kasy. To co piszesz świadczy o tym, iż nie jesteś cierpliwym graczem i wszystko chciałbyś mieć od razu. Tyle jest osób, które na grę nie wydały ani grosza, a się w grze dorobiły. Więc proszę nie pisz znowu kolejnych bzdur B)

Opublikowano

Co do WI jest on tylko dla pro. Skoro grałeś wojem to przyzwyczaiłeś się do dużego defa więc gar WI będzie nowością.

Z kolei SFS ma super defa ale pada DMG a na woju jest duże.

Polecam SFS ponieważ nim chociaż dungi zasolujesz.

Opublikowano

@2up

Twoje posty i proby udawania pro sa juz wkurwiajace, znow pierdolisz to samo btw.

Uwierz, ze robiac dungi dorobilem sie 2x wiecej niz ty

@up

Grajac wi w pf (o ile wiesz co to) mozna expic bez stuffu (i odrazu podpowiedz dla xSilence- stun combo, jak sie zerwie to mamy "aw, crap" moment, dla pewnosci wrzuc w google "Cabal stun combo") co jakims crapowym sfsem nie jest mozliwe

sfs ma defa niewiele wiekszego(mniejszego?) niz wa wiec stfu, jak nic nie wiesz

wa ma najmocnieszy skill, whirlwind na ranku gmaster (dla xSilence: od 80lvla)

I na koniec: bedac takim random noobem jak up&2up zeby zsolowac ft (nie mowie w ogole o dojsciu do odpowiedniego lvla) bedziesz musial sie konkretnie nawkurwiac

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

Mam wiza 123 i fsa 138 wiec chyba sie moge co nieco wypowiedzieć ;]]

Wiz + stun combo = latwy exp ;] + sp = latwe party + blink/dash = kogos dogonic/uciec lub po prostu sie przemieszczac kozak ;p I niezly dps.

SFS - slabszy dmg ale defa ma sporo ;] 2stuny, z dobrym crt setem nie jest zle, do party wnosi absorba czasem sie przydaje ;p

Na dungi moim zdaniem i wiz i sfs jest dobry ale i tak solo sie nudno gra ;p oczywiscie jesli chodzi o wyzsze lv bo nikt np eoda w pt juz nie bedzie robil ;pp

Set to teraz nie problem dropnac acc bindy na weak dungach ;p

siuwaks.jpg projectxox.jpg
Opublikowano

Sfs nie jest dobry do dungow, zrozumcie to wreszczcie...

Bl zrobilem solo b2f na 127 lvl'u, sfs'em, na 161...

RAsfepN.png
Opublikowano

@2up

Twoje posty i proby udawania pro sa juz wkurwiajace, znow pierdolisz to samo btw.

Uwierz, ze robiac dungi dorobilem sie 2x wiecej niz ty

@up

Grajac wi w pf (o ile wiesz co to) mozna expic bez stuffu (i odrazu podpowiedz dla xSilence- stun combo, jak sie zerwie to mamy "aw, crap" moment, dla pewnosci wrzuc w google "Cabal stun combo") co jakims crapowym sfsem nie jest mozliwe

sfs ma defa niewiele wiekszego(mniejszego?) niz wa wiec stfu, jak nic nie wiesz

wa ma najmocnieszy skill, whirlwind na ranku gmaster (dla xSilence: od 80lvla)

I na koniec: bedac takim random noobem jak up&2up zeby zsolowac ft (nie mowie w ogole o dojsciu do odpowiedniego lvla) bedziesz musial sie konkretnie nawkurwiac

Czy ty myślisz ze jestem poczatkujacym?

Mam WI 127, WA 100+ i BL 117

Znam te 3 klasy a SFS grałem u kolegi

@up BL jest najlepszy na dungi więc się nie dziw ma duże dmg i duzego defa a takze attack rate (przy combo nie ma pudeł)nie małe do tego dochodzi piękne bm2 na bossy.

Opublikowano

Wi 127lvl = z 2 tyg expa, tydzien skillowania = 3 tygodnie, miesiac jesli dzielisz gre ze szkola

Wa 100lvl+ = tydzien, tydzien na skillowanie = 2 tyg, 3 jesli dzielisz gre ze szkola

BL = see above

I tak, mysle ze jestes poczatkujacym, bo na 127lvlu to ty nawet do pf nie wszedles, nie mowie o fi, ca5, rh, ft2, aosy, zerowe doswiadczenie w pvp + nawet nie wiesz ile wi moze zrobic w mithach +7 (dla xSilence: zsolowac ca5)

Sfs ssie, pogodzcie sie z tym, nawet jakby mu dali 200 cd w skillu z transa to i tak bedzie mogl robic loda jak crit nie wejdzie + mfs ma.. 20x tanszy stuff i jest duzo lepszy w pvp&e?

Mam wiza 123 i fsa 138 wiec chyba sie moge co nieco wypowiedzieć ;]]

Nie, wejdz chociaz do tego pf o ile chcesz sie o expie wypowiadac

do party wnosi absorba czasem sie przydaje ;p

No, ten jego zajebisty absorb, ktory przy drugim pierdolnieciu od bossa znika jest SUPER

I jak ty chcesz ubierac sfs na weak dungach to nie masz po co tu sie wypowiadac bo tylko herezje piszesz

acc bindy

char bindy

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

Wi 127lvl = z 2 tyg expa, tydzien skillowania = 3 tygodnie, miesiac jesli dzielisz gre ze szkola

Wa 100lvl+ = tydzien, tydzien na skillowanie = 2 tyg, 3 jesli dzielisz gre ze szkola

BL = see above

I tak, mysle ze jestes poczatkujacym, bo na 127lvlu to ty nawet do pf nie wszedles, nie mowie o fi, ca5, rh, ft2, aosy, zerowe doswiadczenie w pvp + nawet nie wiesz ile wi moze zrobic w mithach +7 (dla xSilence: zsolowac ca5)

Sfs ssie, pogodzcie sie z tym, nawet jakby mu dali 200 cd w skillu z transa to i tak bedzie mogl robic loda jak crit nie wejdzie + mfs ma.. 20x tanszy stuff i jest duzo lepszy w pvp&e?

Nie, wejdz chociaz do tego pf o ile chcesz sie o expie wypowiadac

No, ten jego zajebisty absorb, ktory przy drugim pierdolnieciu od bossa znika jest SUPER

I jak ty chcesz ubierac sfs na weak dungach to nie masz po co tu sie wypowiadac bo tylko herezje piszesz

char bindy

Po co oceniasz ludzi tak ostro?

No tak jak jesteś nolife to szybko expisz ale nie każdy taki jest.

Podałem postacie, które posiadam teraz ale miałem WA 157 (sprzedany na allegro)

Co do stun combo to wiem o nim i jest super ale jak się skończy to jest koniec i po rozmowie.

Opublikowano

ja polecam sFS'a, jest świetny na pvp a WI padnie jak mucha... nie polecam go pod prawie żadnym pozorem - tylko dobrze się nim expi, ale to tak samo jak z BL lub FA... osobiście wybrałbym sFS'a :)

tutaj masz 2 poradniki do niego:

1

2

Opublikowano

Wi nie pada jak mucha, a sfs ssie w pvp na 170, next nab plz

Po co oceniasz ludzi tak ostro?

No tak jak jesteś nolife to szybko expisz ale nie każdy taki jest.

Podałem postacie, które posiadam teraz ale miałem WA 157 (sprzedany na allegro)

Co do stun combo to wiem o nim i jest super ale jak się skończy to jest koniec i po rozmowie.

1. Bo wiem, ze jedynie Osama ogarnia ta gre na tym forum procz mnie, reszta to plebs cabalowy

2. "jestem no life bo expie szybciej" <-- n1, powiem tak: ja sie nie opierdalam w bi i nie placze jakie to dropy sa zle/exp wolny/nie walcze o tytul ownatora dnia w bi, jak jestes nabem to grajac 24/7 nie wbijesz 100lvla w miesiac

3. who cares?

4. stfu, to nie do ciebie bylo

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

jak masz set "by rich Turk" to jasne, że nie padnie w aż tak zawrotnym tempie (ale np. 2-och już długo nie udźwignie), ale jednak większość graczy, grających wizami nie ma Mithril setów +8 of ....... z wbitymi slotami i orbów +7 of Deathblow z xx% mag. AMP i CD... dlatego większość (jakieś 70-80%) są słabi i łatwo padają...

ja swoim Bladerem w crapowym osm secie +2/+3 bez slotów bilem na 92 spokojnie WI i FA na ok. 120lvl'u teraz na 100 kłade 150-te sam... (bez jakiejkolwiek aury czy BM ofc.)

Opublikowano
100 kłade 150-te sam

Taa.. chyba jak ten 150lvl wyjezdza na wakacje

Cool story, bro ale random nooby na 150lvl skladaja na 2-3 skille 100lvle, wyjatek to wa, bo u niego na ogol starcza 1 skill

Mithril setów +8 of ....... z wbitymi slotami i orbów +7 of Deathblow z xx% mag. AMP i CD... dlatego większość (jakieś 70-80%) są słabi i łatwo padają...

Mith +7 starcza

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

150-te miałem na myśli nadal WI i FA, a z nimi nie ma zbyt wielkich kłopotów na prawdę... fakt faktem bije się z nim trochę ale zazwyczaj wygrywam...

Mith +7 starcza

taaa... tylko powiedz mi ile taki mith +7 kosztuje... są kosmicznie drogie, dlatego lubie biegaja w s.titach/osm +5/6 set zazwyczaj...

Opublikowano

I tak na 170 lvl'u wszyscy maja przewage na sfs.

Nikt go nie bierze na dungi.

Nkit nie bierze fs na dungi > nie ma za co kupic seta > nie moze robic solo > spamuje b1f > gowno z tego ma > do 150 lvl'a spamuje b1f > moze sobie teraz kupic seta > b2f solo nie moze zrobic > robi ft1 > gowno tam zarabia> nadal spamuje b1f > 160 lvl na karku > kupuje lepszego seta > robi b2f solo gdy inni chodza na ft2/siene b2f itd i trzepia ostra kase, on nic praktycznie nic nie ma > itd...

RAsfepN.png
Opublikowano
taaa... tylko powiedz mi ile taki mith +7 kosztuje... są kosmicznie drogie, dlatego lubie biegaja w s.titach/osm +5/6 set zazwyczaj...

Mith +7 2kk ea

ludzie w +5 to naby, jedyne wyjscie to osm +6/7 albo tit +9 z hp/amp w slotach/craft, procz mithow i mystic/tg/sg ofc

150-te miałem na myśli nadal WI i FA, a z nimi nie ma zbyt wielkich kłopotów na prawdę... fakt faktem bije się z nim trochę ale zazwyczaj wygrywam...

No to mamy lekki problem, bo ja tez myslalem o WI i nadal uwazam, ze z 2x topaz 10cd +6 bys padl po 2-3 skillach

Przestan sie osmieszac o.O

taki wi ma:

-5lvlingow wiecej (kolo 40 magic wiecej)

-50lvli wiecej (z samych statow jest to kolejne 70)

-lepszy sprzet

Przez co na pewno ma wiecej magic niz ty attack na 100, do tego dochodzi bonus dmg +20% a u ciebie dochodzi zmniejszenie dmg w niego o 20%

Prawda jest taka, ze albo myslales ze walczyles ze 150lvlem, albo ten 150lvl nic nie robil i nie mial stuffu

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

No i hoy. Koleś chce latwy i tani set wiec wiec tit czy tam s.tit wep 30dmg mu starczy na weakach dropnac. I ten jeden hit od absorba ci uratuje dupe i tyle na ten temat panie Profesor Cabal... pff

Opublikowano

Na weod jest sens dropic tylko bron i to tez tylko dla wi i wa, jesli uwazasz ze jest sens dropic bronie dla fs/fb/fa/bl to stfu

1 hit absorba dupe ratuje? kthxbye, dupe to ratuja vampy, bo nie ma nic co zabiloby mnie na hita

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

Ale ja nie mówie nic , że coś cie klepie na hita ? Nie wiem czym grasz zalozmy ze masz 3k hp zostalo ci 600 dostajesz obsorba uzywasz potionka i jest okk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...