Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Mam Spełnić Swoje Marzenie? Cz. 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stworzyłem już jeden post Jak Mam Spełnić Swoje Marzenie? Teraz go kontynuuję pytałem się tam co lepiej wybrać gitarę czy perkusję polecono mi gitarę. Byłem na kilku lekcjach gitary i bardzo mi się to spodobało. Związku z tym mam kilka pytań:

1. Jaką gitarę najlepiej wybrać elektryczną, klasyczną, basową??

2. Jak mam zacząć się uczyć z książek czy od razu lepiej do nauczyciela??

3. Gdzie kupić gitarę w sklepie, na allegro czy może jakąś używaną??

Jakby ktoś znalazł jakąś gitarę dobrą dla początkującego czyli dla mnie to proszę o link zastanowię się nad kupnem.

jonas2.png
Opublikowano

do nauki gry polecam tę stronkę

http://www.chords.pl/

jaki masz budżet ?

Opublikowano

Stworzyłem już jeden post Jak Mam Spełnić Swoje Marzenie? Teraz go kontynuuję pytałem się tam co lepiej wybrać gitarę czy perkusję polecono mi gitarę. Byłem na kilku lekcjach gitary i bardzo mi się to spodobało. Związku z tym mam kilka pytań:

Jakby ktoś znalazł jakąś gitarę dobrą dla początkującego czyli dla mnie to proszę o link zastanowię się nad kupnem.

Lol nie rozumiem twojego pytania...piszesz, ze byles na kilku lekcjach gitary, a pytasz sie jak zaczac sie uczyc?lol kolejne pytanie bez sensu...gdzie kupic gitare...skoro chodzisz na lekcje gitary, to niech ci nauczyciel doradzi w ktorym sklepie w twoim miescie kupic gitare, i na dodatek pewnie ma znizki. Co do ceny gitary, to kolezanka z pol roku temu kupila gitare akustyczna i ten pokrowiec na nia, wyniosla ja to cos kolo 650, wiec na akustyka ci starczy ^^

Opublikowano

Skoro twój budżet to 600 zł to myślę , że śmiało możesz poprosić rodziców o jakieś "datki" :)

Opublikowano

Praktyka czyni mistrzem...

2% młodzieży słucha Metalu i Muzyki Klasycznej, jeśli jesteś wśród tych 98%, którzy są normalni, i słuchają rapu, techna i hip hopu, wstaw to do swojej sygnatury.

Opublikowano

http://allegro.pl/cort-x-1-rds-swietna-gitara-elektryczna-od-ss-i1213866895.html

za te 600 zł to taka gitara będzie zarypista ;) tyle że musiał byś skołować trochę kasy na wzmacniacz (piec) jak co to mogę Ci przesłać moją płytkę z lekcjami ;) może się przyda.

Opublikowano

Ja bym Ci radził kontynuować naukę u tego ziomka co się uczysz i zapytać się go gdzie kupić gitarę.

Na początek powinna być dobra gitara akustyczna.

Pomogłem? Kliknij: www.pajacyk.pl

Opublikowano

1. Zależy jaki styl muzyki ci się podoba ;) Ja bym wybrał elektryczną.

2. Dobrze by było żebyś wiedział jakieś oczywiste rzeczy i nie poszedł na lekcje totalnie zielony - dzięki temu od razu może będziesz praktykował :D

3. To już twój wybór ;) Ważne, aby działała ^_^

Dumny członek MPCforum od 09 czerwca 2009 ;)