Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaty Celne Itd.?

LolExOn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę kupić jakąś chińską podróbkę np. nokii za 150 zł

ale na jednej z aukcji pisało coś takiego :

3.Czy wiesz że zamawiając telefon z Chin służba celna może zażądać dokumętów o przesyłce po nawet 5 latach

Zamawiając z Chin narażony jesteś na dodatkowe opłaty vat+cło a nawet karę grzywny za zaniżanie wartości przesyłki nawet 5 000 zł gdyż wszystkie paczki z Chin aby uniknąć cła + vatu mają zaniżaną wartość

do 10-11 $ nikogo nie obchodzi kto zamawiał na paczce jest adres klienta

więc on ponosi wszelką odpowiedzialność !

Czy to prawda że mogę zapłacić 5tys. ?

wiem że opłata celna to 20% ceny lub mniej ale czy ktoś mnie może oświecić czy jak ?

WoLe +

W Spoilerze jest cała prawda o Metin2 :

beztytuugb.png

W spoilerze nie ma nic :

Mówiłem że Nic Nie Ma

To Po Co Otwierasz Dalej

W Tym Spoilerze Nic Nie Ma

w tym Też

I W tym

W tym Także

I tu też po co zaglądałeś

No i Po co ?

Jak Ten Spoiler Otworzysz Wybuchnie ci głowa

Bum !!!!!! Mówiłem

Opublikowano

Jak już kupisz to uważaj , bo ci mogą wysłać kawałek kota lub psa nadgryzionego ^^

Opublikowano

cło to 20% tego ile warty jest rzedmiot, jeśli nie zapłacisz możliwe jest że po paru latach się czepną z %...

2% młodzieży słucha Metalu i Muzyki Klasycznej, jeśli jesteś wśród tych 98%, którzy są normalni, i słuchają rapu, techna i hip hopu, wstaw to do swojej sygnatury.

Opublikowano

czyli że jak bd chcieli 20% więcej to im zapłacić i więcej dodatkowych kosztów nie będzie ?

WoLe +

W Spoilerze jest cała prawda o Metin2 :

beztytuugb.png

W spoilerze nie ma nic :

Mówiłem że Nic Nie Ma

To Po Co Otwierasz Dalej

W Tym Spoilerze Nic Nie Ma

w tym Też

I W tym

W tym Także

I tu też po co zaglądałeś

No i Po co ?

Jak Ten Spoiler Otworzysz Wybuchnie ci głowa

Bum !!!!!! Mówiłem

Opublikowano

To nie jest odpowiednie forum do takich pytań :) jak widzisz same odpowiedzi osób które nawet nie wiedzą gdzie są chiny.

Sprowadzałem sobie telefon za 120$ - napisze Ci jak to u mnie wyglądało.

Chińczyk na fakturze napisał mp3 player żeby zapłacić mniejsze cło i przez to zatrzymali mi telefon na granicy i musiałem wydzwaniać do chin żeby mi przysłali poprawny dokument.Opłat celnych,watu i innych cudów zapłaciłem ok 120zł czyli coś koło 30% więc przygotuj sie na takie opłaty.Można też wysłać jako prezent ale nie próbowałem.No i możesz mieć szczęście i kontrola Cie ominie ;)

Co do ludzi piszących że telefony z chin to syf - może te za 100zł.Mój ciągle się trzyma i jestem z niego zadowolony :)

pozdrawiam

\m/ \m/

GG: 9261310

Opublikowano

Jak ja zamawiałem najacze z USA to miałem podobnie. Tylko koleś napisał że wartość paczki nie przekracza jakieśtam ceny i obyło się bez problemu. Zostałem wcześniej uprzedzony tylko że w razie telefoun mam potwierdzić "niższą" wartość i tyle. Nikt mi do środka nie zaglądał.

f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...