Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Frostbite 2.0 - Przyszłość Nadchodzi!

BC2_4_Ever

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

61_battlefieldogolne.jpg

"Przyszłość nadchodzi" - tak podsumował Alan Kertz na swoim Twitterze dwudniowy, wewnętrzny pokaz silnika Frostbite 2 w siedzibie DICE. Coś w tym musi być, skoro jego wpis "przekazało dalej" kolejnych kilku deweloperów. Tyle, że... o co chodzi? Trochę tajemnicy ujawniają redaktorzy portalu BF-Games.net, linkując do publicznie opublikowanych prezentacji przez szwedzkie studio. Znajdziemy tam materiały pokazujące prace nad optymalizacją i rozwojem silnika FB 2 czy takich gier jak chociażby Battlefield: Heroes bądź Mirror's Edge.

Można się tylko domyślać, że m.in. ulepszona destrukcja otoczenia ukazana w tym materiale, będzie obecna w nadchodzącym BFie 3. Na co jeszcze możemy liczyć?

Opublikowano

Heh, z frostbite to cholera wie, nie powinni wypuszczać niegotowych rzeczy bo w BC2 jest fb 1,5 a nie 2 że tak powiem..... Widowiskowe ale budynki jak się walę to jakby były z kartonu, nie wszystko da się zniszczyć tym czym się powinno i jak się powinno, generalnie bc2 cały czas w szczególności na PC to niepełny produkt no ale mam nadzieję że BF3 obiecywany od dawna będzie tym battlefieldem na którego ludzie czekają od BF2 ;)

43630.gif

Nowy komp :)

Intel Core i7 2500K 3.30GHz LGA1155 BOX | OC do 4Ghz

Gigabyte GeForce GTX 560Ti 1GB DDR5/256b PCI-E SOC (1Ghz na rdzeniu :D)

Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 P67 LGA1155

DDR3 Kingston 8GB PC1600 2x4GB CL9 HyperX

ATX Midi SilentiumPC Gladius 800 Pure

XFX Core 650W

Opublikowano

ja osobiście nie mam nic przeciwko frostbite 2, ale chyba trochę za szybko, mogli by tylko trochę urozmaicić zniszczenia, bo znając życie jak będzie nowy silnik graficzny to co za tym idzie będą o wiele większe wymagania ...

Opublikowano

Tak tak, na XP już se nie pograją bo fb2 będzie na dx10 i 11 ^.^ a na xp jest 9c

43630.gif

Nowy komp :)

Intel Core i7 2500K 3.30GHz LGA1155 BOX | OC do 4Ghz

Gigabyte GeForce GTX 560Ti 1GB DDR5/256b PCI-E SOC (1Ghz na rdzeniu :D)

Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 P67 LGA1155

DDR3 Kingston 8GB PC1600 2x4GB CL9 HyperX

ATX Midi SilentiumPC Gladius 800 Pure

XFX Core 650W

Opublikowano

no to lipa nie gram w BF3 ;) sporo jest użytkowników mojego pokroju, i nie przeżuci się na Viste/Sevena dla jednej gry, więc stracą na tym sporo kasy....