Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Simson Skuter - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z motorem " Simson Skuter "

Pewnego dnia jechałem na 1 (biegu) bo ruszałem z miejsca i w pewnej chwili nie mogłem włączyc 2 (biegu). Kopałem kopałem w to i 2 weszła puźniej normalnie 3 i 4 ale znów jak włączyłem 1 to 2 juz nie chciała się włączyc musiałem kopac to z siłą żeby weszła aż w koncu poszła skrzynia biegów :D Wiecie może o co chodzi ? Miałem go chyba przez 1 rok i był sprawny aż nie dawno bum i skrzynia poszła :D

Wiem że troche źle opisałem ale nie wiedziałem jak inaczej to opisac :D

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

A sprzęgła używałeś, Simson SR51(chyba tak się zwał) nie ma automatycznej skrzyni jak nowe skutery. Jeśli nie to, to może zębatka 2 biegu była trochę popsuta i bieg ciężko wchodził, a ty zacząłeś jeszcze kopać i całkiem zębatki Ci poszły. Na twoim miejscu wymieniłbym cały silnik, bo skrzyni całej pewnie nie opłaca się wymieniać bo to za dużo roboty(połączone z silnikiem), a z tego co się orientuję to dużo takie coś nie kosztuje. Na wszelki wypadek napisz na forum Simsona, ktoś Ci może zaoferuje silnik/skrzynię w dobrym stanie.

Aha, później, nie puźniej.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Elo Elo Nie panowie :)

Przejdzmy do sedna gdy miałeś problem z tą dwójką to już wtedy rozleciała ci się choinka i nic innego nie mogłeś zrobic.

Gdybyś nie uzywał dwójki to byś sobie jakoś dał rade z 1,3,4 a teraz poszła cała choinka,po prostu sie rozleciała.

Idź do kogoś kto sie na tym zna i powiedz mu że ci poszły biegi a on będzie wiedział o co chodzi.

A tobie się zepsuło najprawdopodobniej takie coś (jestem pewny w 90% chyba że się pół skrzyni rozleciało)

http://moto.allegro.pl/walek-zdawczy-4-biegi-simson-s51-enduro-i1209106855.html

http://moto.allegro.pl/simson-s51-walek-zmiany-biegow-tryb-zdawczy-i1204130402.html

k2i73k.gif
Opublikowano

A sprzęgła urzywałeś, Simson SR51(chyba tak się zwał) nie ma automatycznej skrzyni jak nowe skutery. Jeśli nie to, to może zębatka 2 biegu była trochę popsuta i bieg ciężko wchodził, a ty zacząłeś jeszcze kopać i całkiem zębatki Ci poszły. Na twoim miejscu wymieniłbym cały silnik, bo skrzyni całej pewnie nie opłaca się wymieniać bo to za dużo roboty(połączone z silnikiem), a z tego co się orientuję to dużo takie coś nie kosztuje. Na wszelki wypadek napisz na forum Simsona, ktoś Ci może zaoferuje silnik/skrzynię w dobrym stanie.

Aha, później, nie puźniej.

Chyba "używałeś", a nie "urzywałeś" :)

@topic

Najlepiej to ty go daj do serwisu jakiegoś. Tam ci powiedzą, co jest do roboty (i ewentualnie zrobią). Wiem, że to dodatkowe koszty, ale wg. mnie warto.

03b33a167ce86b00.gif

Nick na Steam i w Black Ops: KaczorDonald