Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwum][Ocena]Ps Cs5 Warto Kupić Czy Nie?

Dzanek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj chciałbym wam pokrótce przedstawić program Photoshop Cs5.

adobe-photoshop-cs5.jpg

W porównaniu do poprzedniej wersji Ps4 praktycznie nic się nie zmieniło w opcjach w wyglądzie minimalnie.

Wersja CS5 wyszła w roku, w którym wszyscy świętują 20-lecie Photoshopa.

Co nowego w Cs5 ?

W wersji Cs5 dodano kilka przydatnych funkcji niektóre z nich to:

-zawijanie marionetki (Puppet Warp) dzięki niej możemy np. wykrzywić rękę lub odwrotnie wyprostować zgjętą rękę, zmieniać perspektywy krajobrazu lub poprostu zmieniać położenie obiektów

Film:

-(Content-Aware Fill) niemal w magiczny sposób pozwala usunąć dowolny obiekt lub element obrazu, sprawdzić jego otoczenie i bez żadnego problemu wypełnić puste miejsce.

-Pędzel mieszający(Mixer Brush) pozwala on mieszać kolory na wiele sposobów. Narzędzie to zostało wprowadzone dopiero w wersji CS5.

Coś o funkcjach.

Osobiście dla mnie wielkim zaskoczeniem było usunięcie tak podstawowego narzędzia jak smudge o.O poprostu nie wiedziałem co powiedzieć lecz Adobe zapewnia nas iż pędzel mieszający zastępuje narzędzie smudge oraz umożliwia nam używanie wielu opcji.

Lecz według mnie nic nie zastąpi tak podstawowego narzędzia jak smudge.

Czy warto kupić?

Jeżeli jesteś zapalonym fotografem nie możesz obyć się bez obróbki zdjęć to właśnie wersja photoshopa dla Ciebie lecz gdy wolisz tworzyć digital painting lub sygnaturki/obrazki napewno bardziej do tego nada się wersja CS4.

.

Opublikowano

Według mnie warto zakupić program.

Oczywiście jest on bardzo drogi. Gdy sprawdzałem ostatnio ceny w Media Markt różnych programów i gier, ów program kosztował prawie 3 tysiące złotych.

Cóż prawda, że "Smudge" został konkretnie usunięty z IF [interFace] Adobe Photoshop CS5, lecz jak powiedziałeś pędzel miksujący zastępuje go całkowicie.

Z tego co widziałem u kolegi to program "nie tnie" się za każdym większym działaniem. Co do sygnatur to jeszcze pod tym względem nie sprawdzałem programu, ale myślę, że będzie się prezentował całkiem nieźle :) .

hih_by_deyroshu-d64eldi.png

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

Myśle że warto go zakupić z rapidshare albo torrentów ewentualnie . O ile wogle jest sens kupować ten program , CS3 lub 4 dla takich grafików jak my praktycznie niczym sie nie różni :)

Opublikowano

To jest ukryta treść, proszę

Hehe zgadza się :D Jak coś to polecam torrenty xD

A co do tematu dajmy na to że mam np. PS Cs4 i co mam płacić 3,000 zł za te 3-4 opcje ;/ No jak bym wygrał w totka to czemu nie xD

Jeśli ktoś posiada Cs 3-4 to nie ma sensu kupować Cs 5 no ale jeśli ktoś nie ma wg PS i chciał by zakupić to oczywiście polecam :D

Opublikowano

@up dokładnie a co do smudge to pędzel mieszający niby zastępuje ale należy poszukać najlepiej w jakiejś wyszukiwarce jak go odpowiednio ustawić lecz efekt i tak nie będzie identyczny :)

.

Opublikowano

hmm no ja mam PS CS 5 extended i tam jest smudge, no chyba, że w podstawce nie ma, a kupowac nie opłaca się za taką sumę

deidara2.png

Opublikowano

Tak polecam kupić program jest świetny.

Naprawde warto

12381569.png

"Już się nie boję nic mnie nie czeka , smutny finał człowieka który zapada w etap"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...