Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio napisałem sobie bota pod grę w przeglądarce (Farmerama) ale to gra we flash'u, dlatego cały bot oparty jest na Image Search i współrzędnych. Ostatnio natknąłem się na FF.au3 i mnie zaciekawił, udało mi się zrobić autologin do tej strony aby sprawdzić jak to się je, ale dalej mam problem z klikaniem na linki itp ale to nie jest pytanie tego tematu. Używam "Web Developer" i "FireBug" ale nie iwme jak ich obsługiwać ( tyle co z tutka zinfo formy ).

Jak dostać namiary na "obiekt" we flashu? Jakiej funkcji użyć aby AutoIt wysłał "click" w to miejsce? Ogólnie jak mam rozłożyć flash aby sterować go w zminimalizowanym FF?

Proszę o wskazówki ;]

Opublikowano

kliknij sobie PPM na okienko flash, potem ''zbadaj element''.

jak widac, objek/kontrolka flash, w jezyku html (a konkretniej strukturze DOM) jest - w calej swojej zlozonosci - pojedynczym obiektem, z ktoym nic za pooca javascriptu ( czego korzystaja udfy ff i ie) nic nie zrobis.

To jest ukryta treść, proszę

To przykladowy obiekt flash wyciagniety z DOM, ze trony http://www.xgry.pl/warthog-launch/gry.html, a to aplikacja swf do ktorej referuje:

To jest ukryta treść, proszę

jak widac, zadnej w tm filozofii fom/js nie ma, czyli za pooca ie/ff.au3 nie podzialasz

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Szkoda że nie uda mi się nic z tym zdziałać. Czy może znasz inne sposoby aby przy użyciu autoit obsługiwać flashe podobnie jak ff.au3 zwykły html?

Tylko nie wiem co znaczy "pooca" xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...