Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to prawda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja gadam do ojca o tym że mi internet powoli chodzi i mówię że to wina Livebox`a a on mi na to że jest weekend i dużo osób siedzi przy kompach i to jest powodem

A mi się wydaje że to jest nieprawda a on dalej swoje

Napiszcie czy to jest prawda czy fałsz

@Down

zadzwonię i zobaczę co powiedzą

Opublikowano

ja tez mam liveboxa i jak tam dzwonilem powiedzieli ze to wina tego ze jest przeciazenie i nic nie moga poradzic ... nic nie zrobisz zadzwon do nich moze ci cos poradza, a i jak odbierze baba to sie rozłacz bo one nic nie wiedza i taka jest prawda one wysyłaja tylko technikow bo za to maja kase i nic ci nie pomoga

Up

Chyba powinienes napisac Down :]

dwislakrakow88810.jpg

w320.png

Po 1000 poscie zaczynam udzielać sie na forum

Spam Connecting People
Opublikowano

No to mnie zdziwiłeś :O

Mój Tata mówi identycznie. Jak słabo idzie net to mówi "ehh pełno ludzi siedzi przy kompach" ;p

Na serio. Według mnie to wina liveboxa bo na innym modemie idzie idealnie.

Wysyłam zapy na Lockerz !!!

Pisać pw z mailem.

Opublikowano

a skoro macie liveboxy, to wam też sie tnie czasem?

mi średnio 2x dziennie. Muszę kompa resetować żeby net był znowu albo reset livebox'a (komp się szybciej ładuje)

i jeszcze mam taki shit że jak ktoś dzwoni to mi neta rozłącza...

45% tego forum to pojeby i neo kidy. Jeśli tak uważasz wklej to do swojej sygny.
Opublikowano

Aż tak źle to nie jest :)

Tylko od czasu do czasu zwalnia o 90% i komp się czasem od tego wiesza.

I jak się liveboxa wyłączy od prądu to potem nie łączy się z siecią :/ (miga "@")czasem nawet cały dzień (bardzo często w Niedzielę)

Wysyłam zapy na Lockerz !!!

Pisać pw z mailem.

Opublikowano

ja niestety mam 4 telefony w domu. [pod 1 siecią] i przez to gdy ktoś dzwoni nie mam neta .-.-"

Mam do tego linie NAD ziemną. Sąsiadowi po drzewach idzie. Raz mi już przeciął kabla to 2 tygodnie czekałem na reakcję TP żeby naprawili.

Z chęcią bym zmienił neta ale nie mogę... Mieszkam na takim zadupiu że nie sięga nic innego...

Rok temu zostałem w święta bez neta. tylko dzięki temu ukończyłem pare gierek. I teraz nie wiem czy dziękować czy płakać i oskarżać ich o to że płacę im a oni w ch|_|ja leca...

Na neo powiem tylko tyle że ma stałą prędkość. Jeszce nigdy (od kiedy wycofali limity) nie miałem zmniejszonej prędkości, jedynie czasem gdy zacznę ściąganie to jet 1 Mb/s i zwalnia do normalnej prędkości. dobrze, że w marcu przedłużam umowę. Oprogramowanie do live box'a jset cudowne. Nic nie sprawia takiej przyjemności jak odłączenie siory od neta gdy cos ściaga.

Neo w ostateczności!! Pamiętajcie ludzie!!

45% tego forum to pojeby i neo kidy. Jeśli tak uważasz wklej to do swojej sygny.
Opublikowano

teraz w tej chwili szybkość mojego łącza wynosi

szybkoczabj8.png

a wczoraj wynosiła

Download : 96 Kbs

Upload: 200 Kbs

nie wiem czy płakać czy się śmiać to jest straszne

Opublikowano

też mam liveboxa i ok. godz 14-16 sie tak tnie :(

ej a pytał się ktoś neostrady co maja zamiar z tym zrobić??

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

ZiomQ

Oni mówią zę to nie ich wina a jak już się przyznają to że trzeba czekać. rok walczyłem o linie podziemną i co usłyszałem? "Przepsraszamy ale niestety nie mamy funduszy zeby podłączyć państwo do lini podziemnych." przez to mam częste awarie.

A i jeszcze 1. NIE BIERZCIE TECHNIKÓW OD NICH!!! 2x u mnie byli i 2x kabel mi zerwali...

A jak żądałem odszkodowania bo poniosłem koszty (wymiana 5m kabla....) to "nie nasza wina" niby jak nie ich skoro nie chcą mi zrobić lini podziemnej?!.

Jeśli macie taką sytuację jak ja że nie dochodzi do was np. chello to zadzwońcie do nich. Fajne uczucie słyszeć "Nie opłaca nam sie"

Opublikowano

To jest normalne...

Według mnie to wina liveboxa bo na innym modemie idzie idealnie.

Bo na modemie masz inna siec. Bodajze...

Poprostu jak duzo osob na sieci siedzi a przepustowosc jest 100Mb/1Gb to czasami moze nie lapac bo przeciazenie...

Przy sciaganiu pliku jak jestes podlaczony stale do sieci to transfer i tak zawsze bedzie taki sam...

Moja taka mala sugestia:

Poniedzialek- malo ludzi na necie(godziny popoludniowe do wieczora moga byc lagi)

Wtorek - -//- (godziny popoludniowe do wieczora moga byc lagi)

Sroda - zalezy ale tez malo (j/w)

Czwartek - malo

Piatek - do godzin popoludniowych ok ale pozniej jak ludzie wracaja z pracy, szkoly zaczyna sie masakra

Sobota - niekiedy od rana praktycznie juz jest problem

Niedzielie (swieta) - w niedziele duzo, a w swieta jeszcze wiecej

Sam cos wiem o ty bo jak mialem net od innego dostawcy niz teraz mam to bylo to bardzo odczowalne.

A teraz jak mam szybszy to musze powiedziec, ze jeszcze nie mialem zadnego problemu z lagami itp...