Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oddawanie Krwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ;p Na takiej jednej stronce czytalem ze za 450 ml krwi w niemczech mozna dostac 250 Euro ;p Czy to prawda ? Chodzi mi o oddawanie ;p 

77169193832044603396.png

Opublikowano

chyba cie posrało :O

oddawanie krwi jest dobrowolne, a nawet jakby płacili to na pewno nie 250 euro...

zresztą musisz być pełnoletni mieć ileśtam wzrostu i jakąś tam wage żeby oddać krew :O

WYGLONDAM JAK OGUREK LUBIE LIZAĆ SZNÓREK

Pise Pobrawńe Po Polskó

WIEM RZE JESTEM TYLKO MARNOM PODRUPKOM KECZUPA :(

Opublikowano

Z płaceniem to prawda. Niektóre punkty w dojczlandzie płacą za jednorazowe oddanie krwi. Ale nie 150 tylko od 5 do 20 euro. Ale tutaj pewnie też jest haczyk bo imo zależy to od grupy krwi którą oddajesz (im rzadsza tym więcej eurasów) :)

f.png

Opublikowano

A u nas dostajesz za to czekoladę i soczki! :D + masz badanie krwi za darmo, które kosztuje troszkę kasy;p Czekolady nie byle jakie, dostałem 7 Wedla ;) No a poza tym dostajesz zwolnienie z szkoły/pracy na ten dzień.

To się robi charytatywnie, a nie dla zysku.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

No ja oddawalem w tym roku to dostalem z 6-7 czekolad, soczki, jakies batoniki, sniadaie i kawe ;)

A czy w niemczech placa to nie mam pojecia, ale napewno nie 250 euro :rolleyes: Jakby tak bylo, to wiekszosc by chodzila oddawac krew

Opublikowano

Tobie nie zapłacą..ale jak oddasz dla polskiego szpitala a szpital ten będzie w kryzysie to opchnie Twoją krew do szwablandu :)

\m/ \m/

GG: 9261310

Opublikowano

Dodatkowo za oddawanie krwi nie płacisz za bilety autobusowe... czyli drive 4 free... (mój wujek kiedyś oddawał krew i jak nas kanary złapały (bardziej mnie) to nas pokrył :P)

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Jak ja oddawałem krew to bralem biala czekolade :P

Jak chcesz to jedz do niemiec, pewnie dostaniesz te 20 czy 5 euro, wiecej cie bedzie bilet/paliwo kosztowalo ;), zreszta, to trzeba chyba miec obywatelstwo niemieckie i watpie, zebys sie tak dogadal po angielsku z pielegniarka.

RAsfepN.png