Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Medyk, Szturmowiec I Mechanik W Pigułce

GeraltPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Welcome all! Kolejny tutek, tym razem o tych 3 klasach. To lecimy z koksem :D

Medyk

Medyk korzysta z RKM'ów i jak sama nazwa wskazuje posiada pateczkę oraz defibrylator. Nie ma żadnych możliwości walki z pojazdami (oczywiście poza granatem, którym jednakże ciężko jest zniszczyć czołg :rolleyes:.

To na początek o broniach:

61_bc2pkm.jpg PKM- początkowa broń, moim zdaniem jedna z najgorszych broni w grze, ale z czymś trzeba zacząć xD Chodzimy z nim do unlocku M249 SAW.

61_bc2m249saw.jpg M249 SAW- 200 naboi w magazynku bywa przydatne, korzystamy z niej do odblokowania T88 bądź M60.

61_bc2typ88.jpg T88- Całkiem fajna broń, generalnie osiągi podobne do SAW'a, ale osobiście po jej odblokowaniu bym ją wziął. Jeżeli z niej skorzystamy do używamy do M60 jeżeli nie to... nie ;D

61_bc2m60lmg.jpg M60- Ha! Overpower! Noob weapon! Tak się przedstawia ta broń. To że to overpower to jak najbardziej prawda, po M2CG chyba najbardziej irytujący weapon. Używamy do wbicia platyny albo do unlocku MG36.

61_bc2xm8lekki.jpg XM8 RKM- Cóż, jeden z 3 rodzajów XM8 w BC2, nie jest raczej za mocna, lepiej polatać z tym M60. Oczywiście można ją sprawdzić jeżeli nam się spodoba to trochę poużywać.

61_bc2mg36.jpg MG36- Moja ulubiona broń na medyku, wysoka celność i zasięg, jako jedyny weap oprócz snajperek ma swój własny celownik laserowy. Polecam xD

61_bc2mg3.jpg MG3- niewiele różni się nazwą on poprzedniej broni, ale to zupełnie inny weapon. Olbrzymia szybkostrzelność, mizerna celność i dmg, można spróbować ale raczej ciężko będzie z nią o dobre osiągi na początku.

Teraz o taktykach medyka:

Specjalizacje: raczej tradycyjnie, celownik red dot albo x4 do wyboru (do MG36 polecam wybrać x4, pozostaje wbudowany celownik ale przybliża x4, wtedy broń zamienia się w snajperkę bojową nie gorszą od AN94 ;]), jeżel iwolimy domyślny celownik w którymś RKM'ie to bierzem więcej amunicji, no i amm magnum ;F

Fun Tactic: Defibrylator- jeżeli ktoś chce to zamiast nożować przeciwnika możemy mu dać porządną dawkę prądu. Tylko się nie przeliczcie bo może się to zakończyć waszą śmiercią.

Pamiętamy o rzucaniu apteczki oraz ressowaniu martwych członków zespołu. Możemy sobie z jakąś grupką snajperów przykucnąć i zadbać o to by byli żywi i w pełni "zdrowi" :)

Szturmowiec

Bronie:

61_bc2aek9711.jpg AEK971- Początkowy weapon, przyzwoita szybkostrzelność chodzimy do unlocku XM8 P.

61_bc2xm8.jpg XM8 Prototype- Broń posiadająca aktualnie najwięcej % killów ze wszystkich broni w BC2, choć M60 brakuje już tylko 0,1 % by ja dogonić (jak już wspominałem overpower robi swoje...) Broń jest rzeczywiście dobra, używamy do kiedy chcemy ^.^ Z pewnością do AUG'a powinniśmy z niej korzystać.

61_bc2f2000.jpg F2000- Wysoka szybkostrzelność, ale nic poza tym. Raczej nie warto używać.

61_bc2stg77.jpg STG. 77 AUG- Ciekawa broń, z celownikiem x4 an HC sprawdza się bardzo dobrze. Proponuje zobaczyć czy nam podpasuje.

61_bc2an94abakan.jpg AN-94- Broń znana ze swojego zasięgu, celności oraz mocy, lekki overpower.Często nazywana snajperką bojową (cóż, trudno zaprzeczyć B)) Patrzymy i decydujemy czy będziemy z niej korzystać.

61_bc2m416.jpg M416- Ładna broń, nie ma co więcej o niej pisać, trzeba ją po prostu zobaczyć ;D

61_bc2m16a2.jpg M16A2- 3 seryjne strzały, fajna sprawa. Celność identyczna jak u AN'a, szybkostrzelność o tej samej długość co celność, obrażenia takie jak szybkostrzelność w AN'ie ;D takie pogmatwane troszkę...

Specjalizacje: Podobnie jak w medyku, dlatego pisałem tradycyjnie- celownik red dot bądź x4, amunicja magnum.

Fun Tactic: Hmm, granaty dymne są użyteczne... ;D Jako atakujący na trybie gorączki, zależnie od mapy bo na Porcie Arica będzie to raczej kiepsko wychodzić, ale ja mapie typu Isla Inocentes czy Valparaiso bywa przydatne, przypominam że trafiając z granatu dymnego centralnie w przeciwnika zabijamy go ^_^

Ogólnie szturmowiec to szturmowiec, można nim osiągnąć dobre wyniki i jest równie popularny do snajper.

Mechanik

Bronie:

61_bc29a91.jpg 9A-91- Uuu słabiutko, tylko 20 naboi w magazynku, bardzo słaba broń, używamy do unlocku SCAR-L'a.

61_bc2scarl.jpg SCAR-L- Identyczna broń jak poprzednia, z tym że ma o 10 naboi więcej. Używamy do odblokowania XM8 Compact.

61_bc2xm8kompakt.jpg XM8 Compact- Kolejny rodzaj XM8, broń ni słaba ni mocna. Korzystamy z niej do AKS-94u.

61_bc2aks74ukrinkow.jpg AKS-94u- Jedna z lepszych broni, w ostatnim patchu ją znerfili poprzez zwiększenie odrzutu ale i tak jest mocna. Używamy aż do AMP-45 sprawdzając przy okazji inne bronie.

61_bc2uzi.jpg UZI- Wysoka szybkostrzelność, celność i obrażenia takie sobie. Z celownikiem x4 całkiem fajna i ma lepszy zasięg niż można by się spodziewać.

61_bc2pp2000awtomat.jpg PP-2000- Podobna do UZI, z tym że ma maksymalną szybkostrzelność, trochę mniejsze obrażenia i 40 naboi czyli o 8 więcej od poprzedniej broni. Zasięg raczej krótki, gdy przeciwnik nas zaskoczy prędkość wystrzału może nas uratować.

61_bc2ump45.jpg UMP-45- Ma tylko 25 naboi w magazynku, stylowy wygląd, i całkiem ładnie się spisuje. Korzystamy z niej bądź AKS-94u, ew. jeżeli inny weap nam się bardziej spodoba to używamy tego innego ;).

61_bc2m2carlgustav.jpg The most overpowered weapon in the world! Nic tak nie irytuje jak ten gadżet, jeżeli jesteśmy gotowi na to że będą nas wyzywać od nooba to latamy tylko z nią do wbicia platyny.

Specjalizacje: Jeżeli zamierzamy latać z normalnymi brońmi to znowu tradycyjnie, bądź wybieramy podwójną ilość rakiet i amm magnum, do latania z M2CG bierzemy 2x rakiety oraz ulepszone materiały wybuchowe.

Fun Tactic: Zabawa w dentystę, tak to nazywam ze względu na to czym zabijamy-

61_bc2elektronarzedzie.jpg Elektronarzędzie jest świetnym zastępstwem dla noża gdy gramy mechanikiem, i to miła odmiana xD

Pamiętamy o naprawianiu pojazdów, jeżeli jakiś nierozsądny gracz z drużyny atakujących zostawi nam wóz który jest prawie zniszczony to go szybko naprawiamy i można go "zajumać" :rolleyes:

To by było na tyle, podziękowania dla strony

To jest ukryta treść, proszę

za materiały, nie miałem możliwości zdobycia większych zdjęć bez tej strony :unsure: Mam nadzieje że komuś tut się przyda ^_^

43630.gif

Nowy komp :)

Intel Core i7 2500K 3.30GHz LGA1155 BOX | OC do 4Ghz

Gigabyte GeForce GTX 560Ti 1GB DDR5/256b PCI-E SOC (1Ghz na rdzeniu :D)

Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 P67 LGA1155

DDR3 Kingston 8GB PC1600 2x4GB CL9 HyperX

ATX Midi SilentiumPC Gladius 800 Pure

XFX Core 650W

Opublikowano

Ale wiesz, mi chodziło to żeby początkujący gracze mogli zdecydować się na wybór broni itd, bo opis to se można przeczytać ale nic nam to nie da :rolleyes:

43630.gif

Nowy komp :)

Intel Core i7 2500K 3.30GHz LGA1155 BOX | OC do 4Ghz

Gigabyte GeForce GTX 560Ti 1GB DDR5/256b PCI-E SOC (1Ghz na rdzeniu :D)

Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 P67 LGA1155

DDR3 Kingston 8GB PC1600 2x4GB CL9 HyperX

ATX Midi SilentiumPC Gladius 800 Pure

XFX Core 650W

Opublikowano

no fajny poradniczek ;) ja jako "świeży grasz" grający każdą klasą aż odblokuje wszystko ^.^ u szturmowca polecam grać tak najpierw AEK971 > XM8-P > STG. 77 AUG > M416 i po odblokowaniu ostatniej broni, nie używałem jej prawie wcale ;) podoba mi się M416, przyjemnie się gra, i można strzelić 1 strzał a nie serię ;)