Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strona Rejstracyjna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!! Kupilem sobie nowego laptopa z windows 7 no i postanowilem zalozyc na nim serwer ... Wszystko juz dziala ale mam problem ze strona rejstracyjna ;( poniewaz w xamppie nie chce mi sie wlaczyc apatche i msql ;( nie wiem dlaczego . Próbowalem na innych programach ale tez nic z tego nie wychodzilo np. Webserv wszystko zrobilem ale pod koniec wyswietlil sie blad o informacji ze nie mozna uruchomic apatche ;( . A niedawno mialem serwer na innym laptopie ktory ma system operacyjny windows vista .. Ale przez Xamppa wszystko dzialalo ... Ale chyba pamietam ze na poczatku mialem tez jakis problem ale wszystko dobrze potem bylo . Patrzalem na wiele poradnikow lecz nie moge znales jekegos dobrego , i dlatego prosze was abyscie tu zamiescili jakies poradniki o tym lub wytlumaczyli jak to zrobic . Skype i inny programy mam wylaczone ... ( czytalem ze moze to byc przez windows 7 ale nie wiem ) Prosze o szybkie odpowiedzi !! DAM 5 I + ;d

Pozdrawiam Riq ;)

Opublikowano

na poczatku wlaczam xampp i klikam caly czas na apatch i msql i nic ;( nie pisze mi runinng

Pozdrawiam Riq ;)

Opublikowano

Ej jak by ktoś wiedzial o co chodzi to czy mogl by mi to zrobic przez teamvirew . Jak ktos chetny niech pisze tutaj w tym temacie

Pozdrawiam Riq ;)

Opublikowano

A jak zamiast tych apache i innych dal tam plik start w folderze xammp

Metin2:

66vl Woj Mental Twierdza

Opublikowano

A jak zamiast tych apache i innych dal tam plik start w folderze xammp

jesli chcesz włączyć stronke to zamiast tam wchodziw w te apache i sie bawic w włączanie to w folderze xammp jest plik start nacisnij go i strona zacznie sie uruchamiac

to zajmuje jakies 10-20sec

Metin2:

66vl Woj Mental Twierdza

Opublikowano

jesli by ktos mogl dodac pliki na reje ( te 2 czyli podstawowe ) jakies dzialajace . PLIS FAST

Pozdrawiam Riq ;)

Opublikowano

http://www.speedyshare.com/files/19838925/Pliki_rejestracyjne_EDIT_by_MrMankej.rar

Tutaj jakieś na youtube ci znalazłem.

Wyłącz gg, skype etc.

I zaznaczyłeś ten "ptaszek" po lewej? ^_^

Dumny członek MPCforum od 09 czerwca 2009 ;)

Opublikowano

cos mi nie wychodzi sluchaj a moglbys mi to zrobic przez teamvirew ????????

Pozdrawiam Riq ;)

Opublikowano

Nie mam cierpliwości do tego programu.

Napisz dokładnie co ci nie wychodzi to pomogę ;) Konfigurowanie config.php?

Czy co?

Opublikowano

mam skype i gg wylaczone . Ale wyszystko mam dobrze zedytowane config tez normalnie wpisane jest w nim ip z hamachi z koncowka 100 i dopisany jest port do tego . Ale nie moge wlaczyc apatche i msql mam wszystko wylaczone . Prosze niech ktos zaobaczy w czym problem na teamvirew

Pozdrawiam Riq ;)

Opublikowano

Daj zrzut ekranu jak to wygląda. Przez teamviewer ci nie pomogę, bo dostaję przy nim kurwicy.

Opublikowano

Nie widzę ich. Jeśli to był sarkazm to nie rozumiem aluzji.

Spróbuj w portmapie odblokować porty 80, 3306. Jeśli będą się świeciły na czerwono to znaczy, że już są odblokowane.

Znajdź sobie jakiś tutorial na youtube i rób to dokładnie jak na filmiku. Kiedyś próbowałem zrobić to podobny problem miałem.

Lecz kuzyn zrobił tak jak ci poleciłem i działało.

Opublikowano

Dodalem ss . Teraz licze na wasza pomoc prosze o szybkie odpowiedzi!!!!

Pozdrawiam Riq ;)

Opublikowano

No ja ci już napisałem o co masz zrobić :) Miałem ci napisać, ale edita dać nie mogłem ;)

Opublikowano

yyy to co mam zrobic ... prosze napisz bo juz nie wiem sam czy to moze jeszcze dzialac

Pozdrawiam Riq ;)

Opublikowano

sprobuj takie reje... najprostsze i z bonusami na start

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
<meta http-equiv="reply-to" content="1930279">
<meta http-equiv="content-language" content="pl">
<meta name="keywords" content="metin,2,server,serv,serwer,serw,mpc,prywatny,private,priv,wht,bialy">
<meta name="description" content="Strona polskiego prywatnego serwera Metin2">
<meta name="author" content="Arczi">
<title>Priv MT2 - Nowe konto</title><div style="margin-left: auto; margin-right: auto; width: 300px; border: solid 2px; padding: 10px; background-color: #FFFFFF"><center><h2>Prywatny serwer</h2>Rejestracja nowego konta<hr></center><br><br>
<?php
$connect = mysql_connect("192.168.1.14:3306", "root", "123456");
?>
<form action="?action=register" method="post">
ID: <br><input type="text" name="id"><br><br>
Hasło: <br><input type="password" name="passwd"><br><br>
Powtórz hasło: <br><input type="password" name="rpt_passwd"><br><br>
Kod usunięcia postaci: <br><input type="text" name="social_id"><br>	
<input type="reset" value="Wyczyść pola!"><input type="submit" value="Zarejestruj!">
</form>
<?php
/************ KONFIGURACJA KOMUNIKATÓW *******************/
$message['success'] = "Konto zostało pomyślnie założone!"; 
$message['err_acc'] = "Wystąpił błąd podczas zakładania konta!";
$message['err_pass'] = "Poadne hasła nie pasują do siebie!";
$message['exist'] = "Takie konto już istnieje!";
/*********************************************************/
if($_REQUEST['action']=="register")
{
	$id = $_REQUEST['id'];
	$passwd = $_REQUEST['passwd'];
	$rpt_passwd = $_REQUEST['rpt_passwd'];
	$social_id = $_REQUEST['social_id'];
	$db = mysql_select_db("account");
	if($passwd == $rpt_passwd)
	{
		if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM account WHERE login='$id'")) > 0) 
		{
			echo '<script type="text/javascript">alert("'.$message['exist'].'");</script>'; 
		}
		else
		{
			$mq = mysql_query("INSERT INTO account SET login = '$id', social_id = '$social_id',  password = PASSWORD('$passwd'), cash = '999999',  silver_expire = '2012-01-01 18:00:00', autoloot_expire = '2012-01-01 18:00:00', money_drop_rate_expire = '2012-01-01 18:00:00', safebox_expire = '2012-01-01 18:00:00'") or die(mysql_error());
			if($mq = true) 
			{ 
				echo '<script type="text/javascript">alert("'.$message['success'].'");</script>'; 
			} 
			else 
			{ 
				echo '<script type="text/javascript">alert("'.$message['err_acc'].'");</script>'; 
			}
		}
	} 
	else 
	{
		echo '<script type="text/javascript">alert("'.$message['err_pass'].'");</script>'; 
	}
}	
?>
</div>

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...