Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwna Sytuacja W Pewnej Grze

MagicTwo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewna osoba w grze "pożyczyła" mi rzecz wartą na allegro ok. 150zł.

Ja jej teraz nie chcę oddać. Straszy mnie, że zgłosi na policję przywłaszczenie.

I czy takiego groźby są realne? Coś mi może grozić?

Opublikowano

Grozi ci do 5 lat pozbawienia wolnosci.

Tak, juz jakies koles z metina poszedl na policje.

RAsfepN.png
Opublikowano

Może ci naskoczyć jeżeli rzecz jest wirtualna może cie postraszyć reportem nic więcej, podanie na policję grozi (w przypadku allegro) gdy rzecz jest wystawiona na aukcję (rzecz realna nie wirtualna), zapłaciłeś za nią a właściciel jej ci nie wyśle (150zł. to prace społeczne)

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

@Up

Wszystkie przedmioty w grze są własnością firmy, która wydała grę i nie mają one ustalonej wartości w prawdziwych pieniądzach.

Chyba, że są to przedmioty ze sklepików.

Prędzej mogą udupić za nielegalne wykradzenie danych na temat logowania do konta...

@Down

Opisz dokładnie co to za przedmiot.

1644b8636667.png

Opublikowano

Nie bądź debilem i nie oddawaj itema, tamta osoba co ci pożyczyła może teraz tylko żałować. Nie ma dowodu, że ci pożyczyła, a dała przez handel to item twój... Chyba że napisała pożyczam i do kiedy, a ty napisałeś, że oddasz. Jeśli tak napisałeś i ona ma screena jak to napisałeś, to wtedy możesz dostać bana za oszustwo, a z policją to tu nie ma szans. :)

Opublikowano

Pewna osoba w grze "pożyczyła" mi rzecz wartą na allegro ok. 150zł.

Ja jej teraz nie chcę oddać. Straszy mnie, że zgłosi na policję przywłaszczenie.

I czy takiego groźby są realne? Coś mi może grozić?

Moze sie zglosic na policje, jednak nie wiem jaka kara za to grozi.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

jak zrobiła ta osoba jak napisał 4xUP to ban moze bedzie ale jak nie ma screena to nic Ci nie grozi chyba, że sam "pożyczyłeś"

Opublikowano

Co do kradzieży itemów w metinie..ktoś poszedł na policje ale z tego co się orientuje druga osoba wykradła mu chasło a za to już grozi kara.W Twojej sytuacji..trudno powiedzieć ale jeśli osoba ta dała Ci item dobrowolnie to musiała ci zaufać.Okradasz kolegów? Niech zgadne..ta gra to metin czy tibia?

\m/ \m/

GG: 9261310

Opublikowano
Nie bądź debilem i nie oddawaj itema, tamta osoba co ci pożyczyła może teraz tylko żałować. Nie ma dowodu, że ci pożyczyła, a dała przez handel to item twój... Chyba że napisała pożyczam i do kiedy, a ty napisałeś, że oddasz. Jeśli tak napisałeś i ona ma screena jak to napisałeś, to wtedy możesz dostać bana za oszustwo, a z policją to tu nie ma szans. :)

Jest coś takiego jak trade logi ;) Więc dowód jest.

A jaka kara za to grozi to nie wiem ;) I nie wiem czy w ogóle grozi ^_^

Dumny członek MPCforum od 09 czerwca 2009 ;)

Opublikowano

Dowod jest, kara jest, to jest kradziez i ty jestes zlodziejem a na dodatek gdy jestes katolikiem to masz grzech, z ktorego powinienes sie wyspowiadac ;), Aha, jak mozna tak nisko upasc by krasc w jakiejs grze? Moze niedlugo bedziesz denaturat pil.

JESTEŚ ZŁODZIEJEM I TYLE!

RAsfepN.png
Opublikowano

Ja ci powiem tak ...

Nie Oddawaj mu itemka , poniewaz :

- jak ci udowodni ze to jego ?

- nie zglosi na policje bo to rzecz wirtualna ktorej sie nie sprzedaje za pieniadze

- policja cie moze straszyc gdy wbijesz na jego konto bo to przechwytywanie danych :)

Opublikowano
Aha, jak mozna tak nisko upasc by krasc w jakiejs grze?

To jest oszustwo, a to forum jest od [z grubsza] oszukiwania ;)

Nieumyślnie obraziłeś MPC ^_^ (chyba nieumyślnie...)

Opublikowano

Eh, dzieciaku postaw się na jego miejscu i przemyśl to co zrobiłeś jeśli wgl posiadasz umiejętność myślenia...

Nie udowodnią ci tego, ale będę się modlił za tego kolesia co go ojebałeś, żeby mu się udało.

#razzzac

w tibii jest mniej noobów niż w metinie.

asfgasg.png

"Jesteśmy zwiastunem maszerującego ruchu oporu. Mamy dość dezinformacji, mamy dość korupcji. Mamy dość wojen prowadzonych z bezpiecznej odległości i tajemnic. Wolność to zaciskająca się pętla dla tego status quo."

4chan

Opublikowano

Boże... przedmiot jest wirtualny i on nie ma dowodu (chyba że film) że ten przedmiot należał do niego... nikt nic ci nie może zrobić... to własność firmy która zrobiła tą grę... jeżeli KUPOWAŁEŚ ten item na allegro i nie dałeś mu kasy a dał ci tą rzecz to sprawa jest inna może cię podać na psy... inaczej może ci naskoczyć

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Nic ci nie grozi, typek co ci to pożyczył może ci naskakać.

Jest to przedmiot WIRTUALNY, gdyby był REALNY to miałbyś kłopot.

Z ciekawości, jaka to gra? Metin2? :P

Ciekawe jaki to Item.

Pozdrawiam, Mizzer

umarł Mizzer, niech żyje Mizzer...

Opublikowano
Eh, dzieciaku postaw się na jego miejscu i przemyśl to co zrobiłeś jeśli wgl posiadasz umiejętność myślenia...

Nie udowodnią ci tego, ale będę się modlił za tego kolesia co go ojebałeś, żeby mu się udało.

#razzzac

w tibii jest mniej noobów niż w metinie.

W metinie po prostu jest dużo dzieci ;)

A w tibi pełnoletni napadają, aby zdobyć passy do konta, huh. :huh:

@topic

Przemyślałem to. On ci ją dał, więc loda może ci policja zrobić ;)

Konsekwencje prawne mógłbyś mieć gdybyś wjebał mu się na konto i ukradł wszystko, bo wtedy to jest przywłaszczenie mienia, a czy w wirtualnej czy realnej rzeczywistości to nic nie zmienia, więc nie pierdolić. To jest teraz twój item. Ale jeśli chcesz mieć dobrą reputacje i być fair wobec znajomych (pożyczył ci, bo ci zaufał) to mu ją oddaj. Chamsko postąpiłeś - wstydź się :P

Noo dobra to "dupłem" ci kazanie to powiedz co zdecydujesz ;) Oddasz czy nie oddasz? (pewno nie :P tzn. ja bym nie oddał za to straszenie policją :D)

Opublikowano

Nie masz czego się bać jeżeli dostałeś te itemy na trade to może tylko płakać i straszyć.

Jednakże okradanie innych jest bee :angry:

Przecież nie włamałeś się na jego konto i przeniosłeś rzeczy...

Jak nie ma dowodów powiesz że on ci je dał tak po koleżeńsku coś ci za to zrobią? ^^

Moja opinia:

Walić Złodziejów :rolleyes: (Nawet tych wirtualnych :P )

Opublikowano

jak dla mnie jesteś tylko osobnikiem zbędnym w całym naszym społeczeństwie, jeśli ktoś Ci coś pożycza, to należy to oddać, tak samo jakby mama czy tam ktoś z rodziny pożyczył Tobie kasę z nadzieją że oddasz, a Ty masz to w dupie, zabunkrowałeś się w pokoju i udajesz że Cie nie ma ... jest to żałosne, teraz nie oddajesz, a wkrótce będziesz się próbował włamywać na konta i także "pożyczać " sobie itemy ... postaw siebie na miejscu tej osoby która kupiła a później pożyczyła Ci ten item ...

tutaj sprawdza się powiedzenie :

Pożyczył bym wam wesołych świąt, ale wy nie oddajecie ...

tyle ode mnie na ten jakże to fascynujący temat, pozdrawiam także wszystkich " zdrowych na umyśle ludzi" którzy radzą mu go nie oddawać.

jeśli kogoś obraziłem, to pewnie sobie na to zasłużyłeś.

Opublikowano

Nie jest to odpowiednie forum do pytania o takie rzeczy z racji tego iż dominuje tu dział metin2 i jego...emm..trolobywatele?

@Lenart

trafiłeś w sedno sprawy.

pozdrawiam

\m/ \m/

GG: 9261310

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...