Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Zawsze interesowały mnie strony na których można zdobyć nagrody za darmo (lockerz itd itd. )

I mam kilka pytań dotyczących załozenia tego rodzaju stronki.

1. Czy taką stronke trzeba gdzieś zarejestrować, opodatkować itd ?

2. Trzeba być pełnoletnim by taki interes założyć ?

3. By taką stronke założyć potrzebna jest firma ? czy osoba prywatna może też takie coś założyć ?

4. Co trzeba wiedzieć na starcie przy zakładaniu takiej strony ( lockerz, mam nasrane w bani itp ) ?

Pozdro

Jeśli pomogłem Ci w czymś daj add.png

Opublikowano

A więc tak:

Nie pytasz o skrypt więc już pewnie znalazłeś.

Wydaje mi się oczywiste że trzeba prowadzić firme i za wszystko płacić podatki.

Co do pytania o pełnoletność to chyba żartujesz ;)

Teraz tyle tego powstało że trudno się będzie wybić.Wszędzie pełno oszustów więc ludzie mogą być urażeni do nowych stron tego typu.. :(

Tak więc na starcie musiał byś wydać naprawde dużo kasy na zachęcenie ludzi do dołączenia do Twojej strony.Kupa kasy na reklamy ..

pozdrawiam

\m/ \m/

GG: 9261310

Opublikowano

Jednym słowem no dwoma :P

Interes nieopłacalny. - no chyba że chcesz po prostu oszukiwać itp ale i tak mało się to opłaca.

Opublikowano

Oj nawet nie wiesz jak mocno jest to dla nich opłacalne :)

No chyba że będzie to strona zrobiona na kolanie,napisana uchem i reklamowana w szkole.

pzdr

\m/ \m/

Opublikowano

1. Czy taką stronke trzeba gdzieś zarejestrować, opodatkować itd ?

Taka strona działa przede wszystkim zarabiając na reklamie innych firm - więc podatki będą (ale to sie z tego co wiem wlicza w koszt prowadzenia firmy)

2. Trzeba być pełnoletnim by taki interes założyć ?

W Polsce nie trzeba być pełnoletnim żeby otworzyć interes, każdy praktycznie może zarejestrować działalność gospodarczą, tyle że trzeba mieć o tym pojęcie.

3. By taką stronke założyć potrzebna jest firma ? czy osoba prywatna może też takie coś założyć ?

j/w otwierasz działalność gospodarczą i ogień

4. Co trzeba wiedzieć na starcie przy zakładaniu takiej strony ( lockerz, mam nasrane w bani itp ) ?

że trzeba być dobrym z matmy, wiedzieć jak działa firma, mieć tanią i dobrą księgową, a przede wszystkim trzeba mieć łep do interesów, bo samym rozdawaniem prezentów nic nie zarobisz ;)

sygns.jpg
Opublikowano

Bednar udzielasz się w kolejnym temacie o którym nie masz pojęcia -.-

Twoim zdaniem każde dziecko może otworzyć firme? i jakie wliczanie podatków w koszt prowadzenia firmy? O czym Ty w ogóle pieprzysz o.O

\m/ \m/

Opublikowano

blad, mam o tym pojecie tak sie sklada.

tak, chodzi o to ze mamy tak debilne prawo ze generalnie kazdy moze otworzyc firme, nie musi byc pelnoletnim. wystarczy ze zrobi sobie dowod tymczasowy.

a z kosztem prowadzenia firmy zle sie wyrazilem. chodzilo mi o to ze koszta serwerow i wszystko inne na co normalnie musialby wylozyc pieniadze wrzuca w koszt prowadzenia firmy i przez to odlicza to sobie od podatku (czyli tak jakby placi za serwery i wszystko pod przykrywka podatku)

sygns.jpg
  • Dodaj nową pozycję...