Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niby Dobry Komp Lecz Pozory Mylą Help

MrOMGWTF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam takiego kompa:

Procek : Pentium® Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz

Ram : 3.0 GB Ramu (mam 4gb ramu tak w kompie ale 1gb idze na GPU)

GPU: nVidia GeForce 9500 GT (1gb)

Sterowniki directx: DirectX 9.0c

i jak gram w Unreal Tournament 3 (chyba wiecie ocb) wyciska mi 20fps a jak się dużo wybuchów dzieje to 15fps, co zmienić w kompie? GPU? HELP!

Opublikowano

Nie, komputer stacjonarny.

A czy zintegrowana to nie wiem, a co powiecie o procku dobry czy słaby?

Opublikowano

Procek moze byc, zeby wymienic procka to musialbys pewnie jeszcze plyte glowna wymienic.

Karte wymien na gforce gtx 275/280 i bedzie git.

RAsfepN.png
Opublikowano

co za debile, karte masz pewnie na na ddr2 i dlatego ci muli, procek też masz słaby, pdc są już stare, sam mam i już np takiej mafii 2 już wymięka przy renderingu, jaką masz płytę główną? i jaki zasilacz? to 1gb nie widzi Ci system bo masz xp który max obsługuje 3.25 zmien na coś z x64.

1285279961299.gif
Opublikowano

GTX 480 strata kasy, poczekaj na jakiegos gtx'a z 4xx z dwiema plytkami drukowanymi.

Mam gtx 295 i jest porownywalny do 480.

RAsfepN.png
Opublikowano

@2up

zomg naucz się czytać piszę "zamierzam" więc mogę np. wymienić jakieś itemy w kompie -/-

@edit:

sry pomyliłem się, jednak ZAMIERZAM kupić gtx 470 nie 480

a tak btw do się okazało że twój gtx 295 jest lepszy od gtx 270 O_o

http://www.benchmark.pl/zestawienie_gpu.html

I PORÓWNAJ

295 - Ventage P GPU Score:18030 pkt

470 - Ventage P GPU Score:13730 pkt

Moja - Ventage P GPU Score:1420 pkt -.-

Opublikowano

Lol no shit. Gtx 295, ma 2 plytki drukowane i 2 rdzenie a 470 i 480 tylko 1, dlatego ssa. Mojego 295 wymienie dopiero gdy bedzie directx 12.(To moze byc nawet za 5 lat, no ale coz :P)

RAsfepN.png
Opublikowano

bo jesteś debilem, gtx295 to gówno, słabsze od 5870 i zżera więcej prądu niż gtx480, brak dx11 dyskwalifikuję ją w pojedynku nowych grafik a to że masz 2 rdzenie to nie świadczy o tym, że jest dobra, np. gx2 też ma 2 rdzenie a jest porównywalna do gtx'a 260... i 2 płytki drukowane to tak jak byś miał 2 karty, mylisz pojęcia płyta drukowana i rdzeń, do edukuj się i wtedy porozmawiamy na normalnym poziomie.

1285279961299.gif
Opublikowano

Co do tematu moze nie masz zainstalowanych odpowiednich sterownikow do karty? I jak mozna nie wiedziec czy ma sie zintegrowana karte czy tez nie...Toc to widac nawet po umieszczeniu gniazda na monitor. Jesli zintegrowana to nie zabiera 1gb z ramu tylko ram dzieli sie z karta :D slaby ram i zintegrowana karta moze byc przyczyna niskiego fps, ale z poczatku upewnij sie ze masz dobre stery (np wlasciwosci ekranu> ustawienia i sprawdz czy podaje ci nazwe twojej grafy oraz czy masz duzo ustawien rozdzielczosci , bo bez sterow beda prawdpodobnie 3)

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

bo jesteś debilem, gtx295 to gówno, słabsze od 5870 i zżera więcej prądu niż gtx480, brak dx11 dyskwalifikuję ją w pojedynku nowych grafik a to że masz 2 rdzenie to nie świadczy o tym, że jest dobra, np. gx2 też ma 2 rdzenie a jest porównywalna do gtx'a 260... i 2 płytki drukowane to tak jak byś miał 2 karty, mylisz pojęcia płyta drukowana i rdzeń, do edukuj się i wtedy porozmawiamy na normalnym poziomie.

Sam jesteś debilem, nie wyskakuj mi tu z takimi tekstami. 5870 lepsze od gtx295, nom, chyba chcialbys. No shit, ze zzera prad, jakby mi bylo szkoda pradu to bym sobie zrobil komputer na korbe."brak dx11" i powiedz, które gry wykorzystuja dx11 w pelni, oprocz metro2033. Co ma gowno do twarogu, gx2 =/= gtx295. Tak 2 plytki drukowane to tak jakbym mial 2 karty, kazda plytka ma po 1 rdzeniu. gtx295 ma 2 plytki drukowane. Co tu pomylone? Jezeli ktos tu ma sie do edukowac sie to ty i to w dziednie dobrych manier, bo pierdolenie glupot juz umiesz.

RAsfepN.png
Opublikowano

gtx295 ma 1 płyte drukowaną na której są 2 rdzenie graficzne ośle, 5870 jest wydajniejszy od tego twojego gtx'a a jeśli ty wierzysz opinią z benchmarka to nie wnikam.

EDIT@

są dwie wersje gtx'a295 więc może napisz jaką masz?

1285279961299.gif
Opublikowano

Mam gtx295 z 2 plytkami...

najszybszy akcelerator NVIDII, był zbudowany przy wykorzystaniu dwóch rdzeni graficznych, gdzie każdy miał do dyspozycji swoją płytkę drukowaną.
mowa o gtx295 ktorego mam
RAsfepN.png
Opublikowano

Polecam dokupić:

zasilacz Chieftec GPS-550AB-A  około 260 zł (lub jakiś OCZ albo corsair) ważne żeby miał 2 złącza pci-e i oczywiście 550W na dobrą sprawę wystarczy 500W

pamieć KINGSTON KVR1333D3N9K2/4G  kingston 2x 2gb ddr 3 1333 mhz około 340 zł

AMD Athlon II x3 440 AM3 BOX 260 zł (jest możliwość odblokowania 4 rdzenia czasami)

Asus Radeon HD4870 1GB DDR5 (256bit), 2xDVI, HDCP, PCI-E, BOX (EAH4870/2DI/1GD5) 440 zł

d41d8bec067c33f468c524bb8d16b728.jpg

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

samuraj_wow_1.gif

baner.png

JEŚLI POMOGŁEM TO PROSZĘ O PLUSKI

:)

Opublikowano

2up

Zasilacz na http://www.techplanet.pl/index.php?gk=100&id=51539&v=zo&ord=nazwa&f=more&filtr=szukaj

Ramy na http://www.techplanet.pl/index.php?gk=100&id=28910&v=zo&ord=nazwa&f=more&filtr=szukaj

up

TE kalkulatory są bez ładu i składu. Czasami wyjdzie 700w a okazuję się że markowe 550w wystarcza i to z zapasem na OC

sygnacy.png

Sygnatura by dudsonowa

Najbardziej zajebisty grafik na MPC KLIK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...