Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy Na Tym Komputerze Postawie Serwer Na Max 10 Ludzi ? Pilne !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka . Mam pytanko , bo chce stawiać serwer metin2 .

1) Mam 768 RAM. Ile można poświęcić ramu minimalnie ?

2)Internet 1mbit/s . POwiedziano mi że na tym necie utrzymam 10 - 15 ludzi . Czy to prawda ?

reszta danych: 2.00 GHz, AMD Athlon XP 2400+

Pilne !! Licze na szybkie odp.! :unsure:

Za pomoc Daje + :)

Opublikowano

tak to prawda :(

net jest bardzo slaby i niestety przy 10 graczach bedą lagi...

Pomogłem daj +? zapewne zminusujesz, ale to zależy od ciebie..

bo przecież nie każdy jest dzieckiem..

Opublikowano

Do emulatora można przydzielić max. tylko połowę ramu

a i jeszcze 1

Jak robisz hamachi to to też używa pamięci ram jak każdy program i ci zostaje jeszcze mniej na prawidłowe działanie kompa więc ja bym robił bez hamachi.

Opublikowano

musisz miec w plikach duzy swap jak chcesz dac malo ram ... na RAINIE tego serwera nie postawisz , ale na avalonie to juz powinno sie dac ... RAM 300 MB a jest 2 GB SWAP conajwyzej bedzie lagowac , aha no i sam na tym serwie gral nie bedziesz bo CPU ma jeden rdzen i jak wejdziesz to zawsze bedziesz mial opoznienia w grze po prostu sie nie da na 1 rdzeniowce bo w tym samym czasie dajesz CPU 2 rozkazy do wykonania jeden na serwerze a 2 w kliencie , chocby z tej fizycznej przyczyny nie mozesz grac na swoim serwerze ... popros rodzicow o nowy komputer :)

tzn chodzi o to ze CPU 1 rdzeniowy wykonuje rozkazy sekwencyjnie , nie tak jak karty graficzne gdzie masz kilkadziesiat strumieniowych potokow i wszystko liczone jest rownolegle , no wiec jak w kliencie wydasz polecenie idz z miejsca a do b to 1 rdzeniwoy CPU policzy to tak , wykonywanie biezacych zadan -> wykonanie idz z a do b (i teraz pojawia sie problem bo CPU musi sie porozumiec z wirtualnym procesorem ktory dziala na serwerze ale jak ? poprzez SOFTWARE CZYLI PAMIEC RAM , a dane w pamieci RAM sa alokowane kilkaset razy wolniej niz dziala pamiec cache procesora ) no wiec grajac na swoim serwerze spowalniasz komunikacje w obszarze dzialania p[rocesora do czasu alokacji danych w pamieci RAM,i daltego wlasnie sie nie da.

Opublikowano

Radę da, ale tak jak powiedział user wyżej, nie na plikach raina i jego klonach, tylko na swoich plikach, lub plikach avalonu.

Poza tym przy jednym rdzeniu to ten komp tylko na hosting ci starczy.

dodaje prefiks.

Opublikowano

Też będą ale mniejsze bo nie będzie trzeba na pewno hamachi, nie będzie trzeba neta bo na localhost pojedzie. Jedyne czego nie jestem pewnien to portmap. Niech ktoś inny się w kwestii tego wypowie bo ja już za dużo problemów z tym miałem xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...