Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pewien Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od razu mówie że na tym forum powinien być dział problemy techniczne bo nie wiedziałem gdzie ten temat dodać :angry::angry::angry: ... Opiszę teraz swój problem: Od ponad tygodnia niespodziewanie zmniejszyła mi się szybkośc ściągania plików (KB/s) od początku miałem 120-130 KB/s ściągania, ale ostatnio zmniejszało mi się powoli 5 dni temu miałem 40 .. A teraz ... 8 .. Tak, 8 nie wiem czemu komputer prawdopodobnie mam dobry co mogło się do tego przyczynić? Na początku wakacji ściągnąłem program TuneUp Utitles

2009 i ustawiłem aby program zadbał o to aby była JAK NAJLEPSZA wydajność komputera a tu co mi prezentuje to gówno? 8 KB/s ... Przypuszczam że to może być wina tego programu, ale nie do końca wiem więc proszę was o pomoc. Ponad to nie mam jak cofnąć zmian (prawdopodobnie prędkość zmniejszyła się przez efekty wizualne) ponieważ wykorzystałem limit wersji testowej .. Macie jakieś rady??

Daj mi + to nic nie kosztuje

Opublikowano

Zrób przywracanie systemu do czasu gdy działał ci dobrze internet , a jeżeli będzie dalej problem to przeskanuj kompa i wywal wirusy.

Opublikowano

No i w tym jest problem, sciagnales ten program a nie kupiles, pewnie jakis wirus byl.

Za jaka predkosc placisz?

RAsfepN.png
Opublikowano

@Osama

126 KB/s ?

@Noobq

Ten głupi program nawet punktów przywracania systemu nie oszczędza.

Opublikowano

Ściągnę avasta przeskanuję wywale wirusy jak nie będzie to sformatuję ...

Sorka za głupie pytanie, ale jak się formatuje kompa? ;D

Opublikowano

Ściągam z megaupload zawsze była prędkość 126 kb/s teraz jest 10.. Czasami 20...

Jak sformatować kompa?

Opublikowano

No to jezeli placisz za 126kb/s to dzielone przez 8 to ~16 czyli jak ci sciaga 8-9 kb/s to jest tak jak powinno byc.

RAsfepN.png
Opublikowano

ale to moze byc chwilowe co a jeszcze jendo bardzo szybko ci sie ściaga ;P u mnie na megaupload idzie cos z 700 kb/s do 2000 kb/s najczesciej

jak ja fomratuje dysk to robie to tak ;d niewime czy sie tak powinno :D jakgbys niby instalowal windowsa idzesz do momentu formatowania wiec formatuje ten co niema windowsa czyli na tym co sa gry zabwaki itp :P i tyle a jezeli niewiesz i chcialbys dokladniej dowiedziec zaprasza wójek google ja z niego sie nauczylem bo ojca nie bylo i see dawac rade trzeba ;d

30364378.png

Opublikowano

Ale ZAWSZE było 126 nie rozumiesz tego? Napisałem to chyba 3 razy...

Ale nie rozumiesz tego, ze jak mi piszesz ze placisz za 126 to, to jest podane w kilo bitach? Czyli jak sciagasz 8-9kb/s to jest dobrze.

Jezeli miales 126 to byl fart a teraz to naprawili i masz tak jak powinno byc.

P.S Napisales to chyba 3 razy? To liczyc nie umiesz, ze nie jestes pewien -.-?

RAsfepN.png
Opublikowano

Zrobiłem format... Wchodzę na megaupload ściągam plik a tam 874 Kb/s i krzyczę WTF??!! .. Później było normalnie 126 kb/s dzięki za odp. + poleciały temat do zamknięcia.

Opublikowano (edytowane)

Jak masz routera to może ci się antenka przewrócila? Ja tak mam. Zadzwoń do dostawcy internetu i się spytaj o co chodzi, może za dużo ludzi siedzi na necie i ci zwalnia? Mi tak zawsza zamiast 256 ściąga 150kb/s, a moze to wina serwisu, że przesył mają mały, sprawdź swój transfer na tej stronie i powiedz jaki masz:

http://noc.gts.pl/

kliknij na którąś ikonke i zacznij pobierać, ponów test jutro rano o 7.00 albo 8.00 i powiedz nam o wynikach.

OH przepraszamm, że nie przeczytałem powyższego postu, prosze o usunięcie mojego posta.

Edytowane przez pawelek95r