Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Snajper W Bad Company 2

GeraltPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w poradniku dla strzelca wyborowego. Nie tracimy czasu przechodzimy do konkretów ^.^

To na początek opis klasy:

W BC2 jest grawitacja co dotychczas w battlefieldzie się nie pojawiło. Zapaleni gracze z bf2 będą się tu musieli nauczyć wszystkiego odnowa. Snajper w tej części gry potrafi być bardzo zabójczą bronią, która może wiele osób zirytować, niektórzy po prostu jej nie lubią i mogą żądać byśmy grali, jak oni to mówią "normalnie". Ale to w końcu poradnik o tej klasie więc nie zawracajmy sobie głowy tymi osobami ;) To parę porad & tricków:

1. Trening czyni mistrza! Nauczenie się wyczuwania odległości i odpowiedniego ustawienia celownika by trafić "łeb szota :D" nie jest rzeczą którą da się po prostu wytłumaczyć sami musimy się tego nauczyć. Przede wszystkim gramy na początku tak jak to pisałem w tutku dla zielonych na serverach normalnych, gdzie skupimy się na trafieniu gościa w dyńke ^^

2. Znajdź sobie dobre miejsce do capmienia, na YT możecie wpisać sobie nazwę mapy z dopiskiem sniper spots i pokażą wam się filmiki z takowymi miejscami ;].

3. Pistolet jest bardzo ważny u snajpera, powinniśmy wybrać colt z II wojny światowej który jest po prostu pistoletem dobrym dla początkujących, zresztą ogólnie jest bardzo dobry ;]

4. Tradycyjny układ snajperek to M24-GOL-M95. Z m24 latamy do unlocku gola, potem z GOL'em zostajemy, ale po unlocku M95 sprawdzamy która z nich bardziej nam pasuje. Dodam że M95 wcale nie ma (jak to większość sądzi) lepszych obrażeń, pasek jest dłuższy bo pociski przebijają się przez podstawowe opancerzenie (z M95 można rozwalić heli ^^ tylko że trza wystrzelić sporo celnych strzałów. Początkującym może w niej przeszkadzać powolne przeładowanie, w moim przypadku również tak było ale z czasem stała się moją ulubioną bronią.

5. Kryj się w krzakach, ciężki pojazd jeżeli nie będziesz się ruszał prawdopodobnie cie nie zauważy, piechota również może cie nie dostrzec.

6. Gdy nauczysz się trafiać w głowę przeciwnika dosyć dobrze to możesz przenieść się na tryb hardcore, na którym z amunicją magnum większość strzałów ze snajperki bolt-action jest śmiertelna za 1 strzałem i nie musimy się tak skupiać na trafianiu headshotów.

7. C4 czy ostrzał moździerzowy? A no zależy od mapy i upodobań, c4 jest do bezpośredniego niszczenia pojazdów oraz zastawiania zasadzek, ostrzał bardziej do zdejmowania wrogów znajdujących się w dużej odległości lub kryjących się za skałką. Jeżeli jesteśmy na jakimś budynku a ktoś przebiega przy nim to możemy szybko rzucić i zdetonować c4 (przeznaczone bardziej pod HC)

8. Do niszczenia ciężkich pojazdów zawsze używaj nie 1 a 2 c4, inaczej pojazd nie zostanie zniszczony (chyba że na hc mamy wybrane ulepszone materiały wybuchowe to 1, ale na boki i z tyłu, jeżeli jakimś cudem podkładasz z przodu to 2 xD.

9. Nie panikuj gdy skończy ci się amunicja, jeżeli zabijesz jakiegoś szturmowca niedaleko ciebie to podnieś jego eq, rzuć sobie amunicje i z powrotem podnieś swój sprzęt.

10. Możesz zrobić "niszczyciela m-com" wybierając ulepszone wybuchy i ulepszone materiały wybuchowe. Tylko do trybu hc w celu niszczenia przekaźników (można na tym zarobić dużo punktów po ostatnim update).

11. Zastanawiasz się jak zrobić taki fajnisty celowniczek na chacie? Jest on zamiast | i czsami można się dziwić dlaczego ktoś ma nick np. Headsh|t. Celownik przypomina O no i akurat to podanego przezmnei przykładu idealnei pasuje ;] Ja np nie mam klanu i mam wpisane w |_| Co w grze wygląda jak O_O tylko że lepiej wygląda ;].

12. Specjalizacje, ja jakoś tak to nazywam ;D Wybieramy lunete x12 oraz amunicje magnum. To dla bolt-action, dla innych to sami się w grze nauczycie ;P Ale amm magnum podstawa, do VSS weźcie sobie podwójną ilość amunicji bo bardzo szybko schodzi.

No i to by było na tyle, może napisał bym coś więcej i lepiej ale trochę nie mam czasu ;F Życzę wielu fragów ^^ I na mapkę dla snajpera proponuje np Isla Inocentes, częściowo dlatego że gram praktycznie tylko na niej, ale jest ona dobra dla snajperów, w szczególności dla obrońców na początku, na skale obok drogi, po lewej. Bye B) I please obniżcie mi te % xD

43630.gif

Nowy komp :)

Intel Core i7 2500K 3.30GHz LGA1155 BOX | OC do 4Ghz

Gigabyte GeForce GTX 560Ti 1GB DDR5/256b PCI-E SOC (1Ghz na rdzeniu :D)

Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 P67 LGA1155

DDR3 Kingston 8GB PC1600 2x4GB CL9 HyperX

ATX Midi SilentiumPC Gladius 800 Pure

XFX Core 650W

Opublikowano

Tut Spox + polecial. Wlasnie sie rozkrecam snipem i dobrze ze natrafilem na ten poradnik :P Naprawde wielki +

FrogiPL.png

zgonikPL.png

FrogiPL.png

Opublikowano

nice poradnik :P

7. C4 czy ostrzał moździerzowy? A no zależy od mapy i upodobań, c4 jest do bezpośredniego niszczenia pojazdów oraz zastawiania zasadzek, ostrzał bardziej do zdejmowania wrogów znajdujących się w dużej odległości lub kryjących się za skałką. Jeżeli jesteśmy na jakimś budynku a ktoś przebiega przy nim to możemy szybko rzucić i zdetonować c4 (przeznaczone bardziej pod HC)

Tutaj nie mogłem się zdecydować i wybrałem c4 :P Najlepiej biegać z m24 i tym mniejszym celownikiem :D

Opublikowano

Wspomniałeś tylko o karabinach wyborowych typu bolt-action , karabiny automatyczne są dobre na małe odległości (najlepiej vss + kolimator).

Opublikowano

Kolimator? Człowieku ammo się skończy zanim killniesz 5 osób, pisałem o podwójnej amunicji dla VSS....

43630.gif

XFX Core 650W

Opublikowano

Co do magnum to gówno prawda. To nic nie daje, oprócz +25% do obrażeń.

Waląc w gości nie zauważyłem różnicy bez grania z magnum, czy czym innym.

Do softu polecam dodatek do lunety, lub kamizelkę.

Magnuma nie ma sensy brać.

Więc małe sprostowanie:

http://denkirson.xanga.com/722757523/bad-company-2/

każdy lubi zaprzeczać samemu sobie ;) wg. mnie właśnie te lunety nic nie dają ...

Opublikowano

HuH rzeczywiście zaprzeczasz sobie, odnośnie dodatku do lunety, bo chyba chodzi ci o ten co wspomaga wykrywanie ludzi czy coś to ten szajs nie działa, zresztą po holere by to było komu na hc (a ja gram only HC...) a jeżeli o lunetę x12 to daje bo domyślnie jest bodajże x8, ja an początku też różnicy nie widziałem ale grając cały czas z x12 jak wybrałem zamiast tego jakiś inny to różnica była naprawdę duża :D Zresztą jaki masz lvl Sw2? A najlepiej podaj mi swój nick to lookne na staty. Jeżeli o kamizelkę chodzi to potrafi zirytować... ale prawie wszyscy z magnum latają. A kami daje 25 hp więcej które redukuje jak ktoś lata z magnum i wychodzi na to jakby obydwoje byli bez niczego więc jaki sens?

43630.gif

XFX Core 650W

Uczeń
Opublikowano

HuH rzeczywiście zaprzeczasz sobie, odnośnie dodatku do lunety, bo chyba chodzi ci o ten co wspomaga wykrywanie ludzi czy coś to ten szajs nie działa, zresztą po holere by to było komu na hc (a ja gram only HC...) a jeżeli o lunetę x12 to daje bo domyślnie jest bodajże x8, ja an początku też różnicy nie widziałem ale grając cały czas z x12 jak wybrałem zamiast tego jakiś inny to różnica była naprawdę duża :D Zresztą jaki masz lvl Sw2? A najlepiej podaj mi swój nick to lookne na staty. Jeżeli o kamizelkę chodzi to potrafi zirytować... ale prawie wszyscy z magnum latają. A kami daje 25 hp więcej które redukuje jak ktoś lata z magnum i wychodzi na to jakby obydwoje byli bez niczego więc jaki sens?

Rzeczywiście sobie zaprzeczyłem.

Przynajmniej tak to wygląda.

Chodziło mi o sens, że to nie daje zasięgu ani nic, jak tam pisze w perka i jak mi jakiś typo tak gadał, bo ,,tak pisze, to pewnie tak jest".

Wcześniejszy wykrywacz jest chyba lepszy, z racji tego, że jak jest gościu daleko to go załapiesz, a pomimo spamu ,,q" nie zawsze gości łapie, a z tym zauważyłem, że częściej.

Takie są moje spostrzeżenia, magnum jest git na low dystans, jak z x4 latasz.

Masz Pan:

http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Arystokrata

To mój drugi fpp online po żałosnym mw2, więc niedawno staty udało mi się odrobić.

Słabo, ale szukam sposobu na ułatwianie sobie gry, więc prowadzę obserwację.

A link który podałem potwierdza to, co pisałem, lol.

55b34.png

Nie klikaj!!! nieeeeeeeeeeeee!!!!!!

Olej plusa, daj minusa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...