Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Football Superstars

dreszczyk

Football Superstars  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba Ci si? gra?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie użytkowników MPCforum oraz tych,którzy wahają się przystąpić do tego forum :P

Do zaprezentowania mam darmową grę typu SportMMOpod tytułem Football Superstars

Zapewne wielu z was słyszało(gra/grało) w ową grę... Lecz ja chciałem podać adresy/porady itp. do tej oto gry. :rolleyes:

Więc tak strona gry jest następująca

http://footballsuperstars.com/

Ściągamy grę która waży niecałe 400mb. Podczas gdy gra będzie się aktualizowała śmiało możemy założyć konto w przejrzystym formularzu rejestracyjnym.

Dołączamy do gry wybieramy serwer(polecam Pele) no i gramy :)

Początkowo ujrzymy naprawdę przyjemną grafikę(jak na grę Free jest naprawdę rewelacyjna).Tworzymy postać wybieramy jedną z 4 organizacji, do których chcemy dołączyć i zaczynamy.Powita nas boisko treningowe przez chwilkę będziesz chodził od npc do npc ale po minutce lub dwóch zagości przejrzysty tutorial,który odpowie na twoje wszystkie pytania(radze nie zmieniać ustawień klawiszy)

Kilka słów na temat owej gry: W grze wcielamy się w role własnego piłkarza(tworzymy własnego bohatera),którym mamy być lepsi,lepsi i jeszcze raz lepsi.

Nie zabrakło jak typ gry wskazuje smaczku gier typu MMO...Mamy możliwość treningu np.wytrzymałości,siły,szybkości,refleksu...dużo by pisać... Jest również możliwość nauczenia się różnego typu zwodów od zwykłego zmylenia przeciwnika po wykwintne strzały z przewrotki,szczupaki czy chociażby ominięcie rywala tak zwaną 360-ątką.

Są również umiejętności pasywne,które dodadzą nam podczas meczu,np. 4 do szybkości... Nie zapomnijmy również o tym,że możemy również szkolić umiejętności defensywne typu, nie odpuść przeciwnikowi i ,,broń ile wlezie"...

Co do samej rozgrywki są małe zastrzeżenia typu:ludzie,którzy ciągle siedzą na ataku i ,,sępią" ale da się to znieść...

W samej grze nie zabrakło rozgrywki typu RealLive(no bo ile można kopać piłkę)czyli kupujemy sobie jakieś ciuszki poznajemy nowych ludzi itp...(chciałbym dodać,że są rzeczy dodające np. +4 do siły strzału... sam to odkryj!).

Mecz zaczyna się od uroczystego wyjścia zawodników na boisko, pokazanie kto gdzie gra na pozycji(Uwaga!:Warto pamiętać,że jeżeli grasz na obronie to masz być obrońcą a nie atakującym... Jeżeli będziesz grał na ataku zbyt często możesz zostać,,kicknięty" przez graczy)słyszymy gwizdek sędziego no i wszystko może się zdażyć :)

Mecz gra maksymalnie 5vs5 osób(2 napastników,1defensywny pomocnik i obrońca). Taki mały szczegół,że bramkarze to boty ale zapewniam,że nie raz uśmiechniesz się patrząc jak interweniuje bramkarz :) .

W grze żeby wygrać trzeba współpracować,nie ma co tu dużo zaprzeczać...samemu nie wygrasz nic.

Mamy możliwość osiągania poziomów,dołączania do innych klubów,założenia własnego, poznania wielu ciekawych ludzi itd.

Serdecznie zapraszam do grania w tą grę(wciągnie Cie na dłuuugie godziny zapewniam) i pokaż,że stać Cię na więcej niż możesz sobie wyobrażać!.

Pozdrawiam dreszczyk :D(Chciałbym powiedzieć,że nigdzie nie znalazłem na tym forum tematu promującą ową grę)

04b7a9bafbc4e45f1cb04a214dbe058a_1267354901.jpgfootball-superstars-foto.jpgFootball_Superstars1.jpgsuperstar1.jpg

1314539894-U88990.jpg

Opublikowano

No, no tą zapowiedzią zachęciłeś mnie do gry wbijam. Zobaczę czy mi się spodoba. Jak tworzysz bohatera to możesz mu dac jaki się chce nick czy nie ?

1359062624-U334301.png

Opublikowano

@Up

Mój kuzyn w to gra i mi napisał na e-mailu, że można stworzyć bohatera (gracza, zawodnika nie ważne) z własnym imieniem.

76561198077714139.png

Opublikowano

Gram w to od wczoraj, normalnie żal dupę ściska... gierka fajna ale gracze??? ja po przeczytaniu kilku poradników bez problemu gre ogranąłem a tu mecz jestem z 3 noobkami którzy nie wiedzą co to pass ani tackle, tylko strzelają i robią wślizgi (faulują) Gola strzelić nie umieją 1na1 nie wiedzą co to preload nigdy jak się im wrzutke zrobi z pierwszej nie walną w efekcie nie strzelą, mi czasem wychodzi zmyłka bramarza w 1vs1, ale najłatwiej puka się jak ci ktoś wystawi, albo na pustą z dobitki ^^ Chociaż i widzialem gości co zamiast strzelać kiedy bramkarz leży przy drugim słupku podawają -,-, ale cóż 10 lvl i zaczynają sie spotkania ligowe, wiele większy poziom i więcej kasy, podania, akcje zawsze z pierwszej piłki normalnie miodzio i odrazu zamiast 20 gotówki to 180 ^^ marzenie, po którymś meczu pisze do mnie scout polskiego PCM i jest w klubie prowadzonym przez gracza. Normalnie potem to wymiot, ale wciąż zdarza się trafić na 30 lvl który wcale nie podaje ;/ - Najlepiej gra cie rozgrywki klubowe czyli PCM vs PCM, wtedy to nikt nie stara się strzelić gola tylko zrobić wszystko żeby wygrać, zostają na pozycjach im wyznaczonych a nie obrońca stoi ciągle w polu karnym przeciwnika. Tyle ode mnie aktualnie mam 24 lvl, pozdrawia DaPik^^.

@dreszczyk

łap plusa, dziękuje ci za info o tej grze.

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co prawda w grze biega dużo noobków.

Ale tylko do czasu...

Kiedy wbijemy 25 lvl możemy już dołączyć do 3 dywizji (ligi) tam nigdy mi się nie trafił żaden noobek który by nie podawał.

A do 2 dywizji możemy dołączyć mając lvl 50+, do 1 dywizji majac lvl 75+ (tutaj nie mam pewności) i trzeba mieć też konto premium.

w grze są też PMC (Player Menaged Club) czyli klub kierowany przez gracza polskich PMC jest naprawdę dużo zachęciło ich zapewne to, że wygraliśmy MŚ (oczywiście w grze bo w realu to szans wogóle nie mamy)

Założyciel może zapraszać nowych członków robić sparingi z innymi PMC.

Grać można w:

-5vs5(wyłączone spalone)

-7vs7(włączone spalone)

11vs11(włączone spalone)

1375207970-U250359.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobiłem 31 lvl na Cryuff i na tym serwerze się wszystkiego nauczyłem. Mozecie się tam już w 4 lidze poziomu spodziewać. No ale mało ludzi to na Pele przeszedłem. 2 dzień 12 lvl i tyle ile się naflugałem na noobków to nie możecie sobie wyobrazić. Trafiałem na 25 lvl, który nie umiał nawet podawać. Pisać zresztą też nie. Graja tam takie nooby, że ciągle man of the match jestem. Ogólnie nie polecam gry na pele jeżeli już ktoś grał w to wcześniej na innym serwerze. To tyle ode mnie. Pozdrawiam Razbin.

19416.gif

ŁKS od zawsze, na zawsze

9762.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Świetna gra, zdarzają się noobki i to często, ale jakoś to ujdzie. Na razie wbiłem 25lvl i jestem w DIV4, ale jutro promocja do DIV3 ;) Polaków nawet sporo gra, polecam też odwiedzić forum, by dowiedzieć się więcej o FS z polskich poradników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...