Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdajesz sobie sprawę, że serial dysku twardego (używany przy generowaniu powyższego klucza) zmienia się przy każdym formacie tego dysku, czy nawet przewaluowaniu partycji? W dodatku w powyższej funkcji jest generowany na podstawie dysku C:/ (omg)

C;/ nie jest koniecznie powiązane z systemem... Jeśli już opierać hwid na serialu dysku (co odradzam, są "trwalsze" elementy kompa) to dysku systemowego, który teoretycznie najrzadziej ulega formatom.

http://www.easy-share.com/1905849463/HWID

A tutaj program do zmieniania HWID

NIE ściągałem, nie skanowałem, nie wiem jaki jest plik pod tym linkiem, tylko daję znać, że coś takiego istnieje

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

wiem , dałem tylko przykład na obliczenie HWID z pewnych parametrów bo HWID jako parametr normalnie nie istnieje dla żadnego komputera !

HWID to nie Hardware ID wygenerowane z jakiegoś programu tak samo jak i Harddisk Volume ID,

oblicza sie go z dowolnych danych jakie można znajśc na komputerze w systemie : wielkości plików, czasu dostępiu zapisu pliku, urządzeń ( dysk, płyta karta grafiki - ich ID czy serial numer )

zresztą każdy program który ma opcje HWID liczy go sobie sam na podstawie własnych parametrów, jak chce się go zmienić pod konkretny program/gre nalezy znać algorytm jakim się posługuje przy obliczeniu go albo wiedzieć jak "oszukać" program wpisując potrzebny HWID

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...