Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Błąd Połączenia Z Serwerem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż od pewnego czasu bawię się w tworzenie swojego serwera (narazie na hamachi), i kiedy już wszystko poszło zgodnie z planem, czyli odpaliłem serwer poprawnie, postanowiłem wejść, sprawdzić czy działa, chwile się pobawić ;] Wszystko było OK, ale kiedy próbuję wchodzić mój kolega, oczywiście ma hamachi, launchera i w pliku mc.txt zmienił ip na moje, to wyskakuję mu "błąd połączenia z serwerem" jeśli ja zmienie w pliku mc.txt zamiast końcówki .100 na normalną to też mi nie działa... I nie wiem co zrobić aby to działało, żebym mógł grać ja i kolega. Mam nadzieję, że mi pomożecie... :)

PS: Myślę iż wszystko dobrze zrobiłem i powinno działać... ;/

@EDIT: Za odpowiedź dam + !

.T.

Opublikowano

Jeśli wchodzę w sysinstall i zmieniam tam IP itp. i użyje komendy /etc/rc.d/netif restart a pozniej ./start pisze mi kilka razy "Network is unreachable".

Ale gdy po restarcie serwera i po zalogowaniu się wpiszę ./start to na końcu pisze mi "Operation timed out". Hmm to wie ktoś co mam zrobić żeby wszystko poprawnie działało ? ;/

.T.

Opublikowano

Ja ci mogę pomóc

Po 1 czy masz w IPV4 Gateway IP hamachi z normalną końcówką ?

Po 2 czy w IPV4 Adress masz IP hamachi z końcówką 100 ?

Po 3 masz odblokowane porty w portmapie na IP hamachi z końcówką 100?

Po 4 jeśli tak i ci nie działa to daj mi ID i Hasło sieci IP hamachi i jakieś konto testowe na pw.

Opublikowano

Ja ci mogę pomóc

Po 1 czy masz w IPV4 Gateway IP hamachi z normalną końcówką ?

Po 2 czy w IPV4 Adress masz IP hamachi z końcówką 100 ?

Po 3 masz odblokowane porty w portmapie na IP hamachi z końcówką 100?

Po 4 jeśli tak i ci nie działa to daj mi ID i Hasło sieci IP hamachi i jakieś konto testowe na pw.

1. Tak

2. Tak

3. Mam odblokowane porty o dokładnie takie: 11002 13000 13002 13061 13001 13004 13003 13099 13069 . Robiłem wszystko według poradnika.

4. Prześle ci na PW ;)

PS: Dzięki, że mi w końcu odpisaliście bo naprawdę dla mnie to ważne ;p

.T.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...