Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z cod2 a mianowicie gdy chcę powiększyć rozdzielczość w graficie to gra mi się wyłącza i pisze

Błąd DirteX

DirteX napotkał nienaprawialny błąd.Zajrzyj do pliku pomocy DirteX w celu uzyskania pomocy.Jak klikam w ten komunikat to wyskakuje mi taka strona <skopiuje wszystko i wkleje tu>

DirectX® 9.0c

Podczas instalacji gry Call of Duty® 2 zostaniesz zapytany, czy chcesz zainstalować Microsoft® DirectX na swoim komputerze. Jeśli wybierzesz "Tak", instalator DirectX skopiuje niezbędne pliki na dysk.

Więcej informacji oraz wersje zlokalizowane znajdziesz na stronie DirectX: http://www.microsoft.com/directx

P. Co to jest DirectX 9.0c i dlaczego jest mi potrzebny?

O. DirectX 9.0c to zestaw opracowanych przez Microsoft bibliotek odpowiadających za dźwięk, grafikę, sterowanie i sieć. Gra Call of Duty 2 wykorzystuje funkcje zawarte w DirectX 9.0c.

P. Jeśli nie zainstaluję DirectX 9.0c podczas instalacji gry, to czy mogę zrobić to później?

O. Tak, lecz musisz to zrobić ręcznie. Wystarczy, że zastosujesz się do poniższych instrukcji:

1. Umieść w napędzie płytę z grą Call of Duty 2, a pojawi się ekran uruchamiania (jeśli się nie pojawi, zapoznaj się z sekcją Autoodtwarzanie).

2. Kliknij na przycisku "Dodatki".

3. Kliknij na "DirectX" i zastosuj się do instrukcji, które pojawią się na ekranie. Kiedy zakończy się instalacja, będziesz musiał zrestartować komputer, by sterowniki zaczęły działać.

P. Na moim komputerze są już zainstalowane inne gry pod Windows® 2000/XP. Czy instalator Microsoft DirectX zmieni moje pliki DirectX?

A. Jeśli użytkujesz inne gry przeznaczone dla Windows 2000/XP, to prawdopodobnie masz już zainstalowaną jedną z wersji DirectX. W tym wypadku instalator wykryje i zastąpi starsze sterowniki wersją 9.0c. Aby zmiany zostały wprowadzone, będziesz musiał zrestartować komputer. Jeśli jednak masz już wersję 9.0c, instalator nie skopiuje żadnych plików i nie będziesz musiał restartować komputera, by uruchomić grę Call of Duty 2.

pisze że muszę zainstlować jeszcze raz DirteX 9.0.c z płytki,ale już jej niemam ten błąd pojawił mi się już nie raz,ale wtedy miałem płytke i instalowałem to z płytki i czasem błąd znikał i się pojawiał,albo ciągle pojawiał mi się ten błąd.

Proszę pomóżcie !

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Do CoD 2 zalecany jest Dx 9.0c. Twórca gry wrzucił go na płytkę. Wystarczy że włączysz instalator CoD po czym w Menu będzie opcja Extras i tam będzie Dx 9.0c ;)

Pisze tego posta żeby pomóc wszystkim graczom z podobnym problemem którzy grają w CoD a nie żeby odkopywać tematy ;)

238626.jpg]
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...