Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzęt Do Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chcę kupic nowy sprzęt do kompa:procesor tak do 6Ghz(ale przynajmniej 4ghz),ram może byc 3gb lub 4gb i karte graficzną 1gb(reszta sprzętu jest dobra).Ile by to wyniosło?

Opublikowano

Mam pojęcie i chcę kompa do gier ale nie żeby składac całego bo po co jak reszte częsci mam nową, a koszty to nie wiem jak dostanę jakąś dobrą propozycję to kupię.

Opublikowano

6 ghz procesor powiadasz? jest taki wgl? napisz jaki masz budżet to Ci coś złoże, bo mogę podać Ci oferte za 10 tysięcy i nie wiem czy ją kupisz, więc się określ, oraz podaj jaki masz w tej chwili konfig.

1285279961299.gif
Opublikowano

Witam!

Chcę kupic nowy sprzęt do kompa:procesor tak do 6Ghz(ale przynajmniej 4ghz),ram może byc 3gb lub 4gb i karte graficzną 1gb(reszta sprzętu jest dobra).Ile by to wyniosło?

1.Nie ma takiego procka co miałby 6GHz no chyba że kilku rdzeniowy.B)

2.Sprawdź jaką masz płytę głowną bo nie każda obsługuje kilku rdzeniowy procesor i taką kartę graficzną.

3.Sprawdź czy ma złącze PCI Express x16 lub co najmniej x8.Jak ma złącze AGP to nawet nie ma co mówić o takiej grafice.

4.Sprawdź jakie obsługuje pamięci RAM (DDR,DDR2,DDR3 czy inne).

5.Sprawdź ile watów ma twój zasilacz bo 200W może nie wystarczyć do takiego sprzętu. (ten w kompie).

6.Jak wymieniasz tyle podzespołów to lepiej dołożyć 200-300 zł i zmienić płytę głowną na lepszą bo te stare są trochę powolne:D.

Razem jakieś 1600 zł.

Opublikowano

1.Wiem że kilkurdzeniowy:P

2.Będzie obsługiwac bo aktualnie mam dwurdzeniowy procesor

3.4.5.Nie wiem jak się takie cos sprawdza(powiedz jak albo podaj jakąś dobrą płyte główną)

Narazie na oku mam takie coś:http://allegro.pl/item1186442761_komputer_athlonii_6ghz_250_2gb_500gb_gef7050_dvdrw.html(wiem że bez obudowy itp. ale u nich można to kupic

@Edit

Podałem jedną aukcję mógłby ktoś sprawdzic to?

@Down to nie jest w całości gotowcem!Przynamniej nie jest zbyt drogi

Opublikowano

Zainstaluj program CPU-Z i daj jakieś info o MOBO

NIE KUPUJ GOTOWCÓW Z ALLEGRO!!!

@Up

Nie jest gotowcem o.O ? Ram/dysk/zasilacz NO_NAME!

sygnacy.png

Sygnatura by dudsonowa

Najbardziej zajebisty grafik na MPC KLIK

Opublikowano

Najlepiej to pójdę do jakiegoś sklepu z takim sprzętem(mam niedaleko) i może oni mi złożą(mojemu koledze złożyli tam kompa)

Opublikowano

NO to po cholere się nas pytasz jak i tak pewnie pójdziesz do marketu i kupisz jakiś bo obudowa będzie ładna plastikowa i zasilacz 300W markowej firmy NO-NAME

sygnacy.png

Sygnatura by dudsonowa

Opublikowano

Dobra niech mod zamknie ten temat bo wy zamiast mi pomóc mnie tylko wkurzacie.

@Up chyba cie po****** nigdy nie kupię kompa w markecie a nawet w sklepie.Złożą mi przynajmniej porządnego kompa.

Opublikowano

ale my Ci pomagamy ale ty współpracować nie chcesz, nie wiem niedorobiony jestes czy coś? na przyszłość nie zakładaj tematów tylko dla zabawy.

1285279961299.gif
Opublikowano

Procesor 6 GHZ HAHAHAHAAHAHAAHAHA ; DD

Tak jak pilarix wstawil obrazek z homerem, to potwierdzam.

http://infobit.pl/polecane/polecane-zestawy-komputerowe-sierpien-2010

wybierz sobie tam masz ceny za ile itp.

jezeli jest zesraw za 6 i pol klocka to wybierz sobie z niego procek i co tam chcesz jeszcze wymienic. cu

SŁUCHAJ KOLEGO JEMU CHODZIŁO O 6GHZ RAZEM Z RDZENIAMI CZYLI NP 3GHZ NA 2 RDZENIE WIEC NIE ŚMIEJ SIĘ JAK JAKIEŚ JEBANE DZIECKO Z METINA

"W czas wojny potrzebujemy kogoś nowego, komu możemy zaufać, kto poprowadzi ludzi jak jakiś święty. "

"Nie oceniaj mnie, jeśli mnie nie znasz."

"Toczę walkę przez cały czas z czymś innym. Czasem z samym sobą. Są we mnie dwie osobowości - jedna chce żyć w spokoju, druga nie podda się, dopóki nie odzyska wolności. "

Moje Tuty:

Wallhack

FISHBOT,BLOK CPU,OBEJŚCIA

Opublikowano

2Up

Te zestawy nie mają rąk ani nóg. Kto normalny w zestawie za 3450 zł daje 6-rdzeniowego phenoma i hd5850??

Up

A poza tym częstotliwości się nie dzieli, nie mnoży, nie dodaje, nie odejmuje, nie potęguje, nie wyciąga pierwiastka itd o.O

sygnacy.png

Sygnatura by dudsonowa

Opublikowano

Nie ma co mu pomagać i tak kompa kupi w biedronce czy groszku. O komputerach nie ma żadnego pojęcia " procesor 6ghz, karta graficzna 1gb"

RAsfepN.png