Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Zacząć Gre W Bc2

GeraltPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak więc postanowiłem napisać tutka dla osób które zamierzają/ dopiero zaczęły grać w Battlefield: Bad Company 2.

Na początek kupno gry- podam dwie możliwości, ale najpierw musimy wogóle sprawdzić czy gra nam pójdzie, w tym celu udajemy się na stronkę

http://www.systemrequirementslab.com/cyri

A oto te 2 możliwości:

1. Kupno wersji pudełkowej, wyjście droższe ale będziemy mogli spokojnie pożyczyć grę koledze który zastanawia się czy zagrać. Możemy ją kupić w wielu sklepach internetowych (oczywiście również allegro, ale tylko i wyłącznie egzemplarze nie używane) Oraz sklepach typu MediaMarkt czy empik.

2. Zakup samego klucza do gry, proponuje z allegro- link do aukcji na której oszukani z pewnością nie zostaniemy

http://allegro.pl/item1177972111_battlefield_bad_company_2_pc_pl_klucz_ea_store.html

Albo z takiego sklepu internetowego z cd-keyami

http://www.gamecodes.pl/battlefield-bad-company-2-cd-key.html

Ale zaraz, zaraz a skąd wsiąść grę!? Należy ja ściągnąć przy pomocy EADM

http://ea-download-manager.en.softonic.com/

Jest to oficjalny program od EA dzięki któremu posiadając oryginalny klucz możemy ściągnąć grę do której jest on przeznaczony. Przypominam że wcześniej należy zarejestrować się na EA

https://profile.ea.com/

Ok mam grę, konto więc co teraz?- Na początek grę należy spatchować przy pomocy BFBC2Updater który znajduje się w folderze z grą, po tym zabiegu możemy już wchodzić do gry.

No dobra, mam już to wszystko za sobą, czy mogę wreszcie wejść na pole walki!?- Spokojnie, najpierw musisz zadbać o ustawienia- chodzi głównie o grafikę i FOV (Field of View) Odnośnie grafiki- wybieramy taką na jaką nasz sprzęt pozwala, metodą prób i błędów, jeżeli będzie się zacinało to zmniejszamy nasz poziom grafiki. A co to ten FOV? Jest on odpowiedzialny za pole widzenia, możemy sobie obliczyć odpowiedni dla nas na stronie, na której wpisujemy rozdzielczość gry w jakiej gramy oraz kąt widzenia jakiego żądamy

http://rjdown.co.uk/projects/bfbc2/fovcalculator.php

Wartość zmieniamy w pliku settings.ini w folderze dokumenty/BFBC2.

Teraz parę rad jak grać żeby wygrać:

1. Klasę na początek wybierz z pomiędzy szturmowca-mechanika-snajpera. Medyk nie jest odpowiednią klasą dla początkującego ze względu na jego bronie (RKM'y) Dopiero zaczynający grę może się nie opanować i wystrzelić zupełnie nie celną serie 100 pocisków bez puszczania LPM, a właśnie często zieloni decydują się na nią bo myślą że szybko nabiją sobie dzięki temu punkty.

2. Zawsze strzelaj seriami- nigdy ogniem ciągłym, chyba że przeciwnik jest blisko od nas.

3. Zawsze używaj celownika, chyba że wróg wyskoczy ci nagle zza budynku czy innej zasłony.

4. W ustawieniach przeglądarki serverów ustaw tryb (proponuje gorączkę, to najpopularniejszy tryb w bc2 i zupełnie wyparł tradycyjne, battlefieldowe przejmowanie flag) Rejon ustaw na Europe. Zaznacz opcje rankingowe (punk buster zaznaczy się wtedy automatycznie), w pełne oraz puste postaw krzyżyk, podobnie w Hardcore ponieważ dla nowicjusza nie jest to dobry tryb do nauki. Zajrzyj do niego dopiero po 15 lvlu, zdecydowanie nie wcześniej. Servery EA zostawiamy puste. Mapę również ustawimy potem kiedy obeznamy się z każdą z nich. Odnośnie Innych trybów oprócz gorączki to po 20 lvlu możemy popatrzyć, przynajmniej takie jest moje zdanie.

5. Zawsze wybieraj servery z początku listy, czyli z najmniejszym pingiem= mniej lagów albo ich zupełny brak.

6. Zawsze graj w drużynie, jako samotny wilk będzie ci o wiele trudniej (BC2 to gra zespołowa)

7. Rzucaj ludziom apteczkę/amunicje nawet jeżeli nie proszą. A jeżeli cie wzywają to koniecznie im rzuć, pomyśl o tym jak ty byś się denerwował nie posiadając już amunicji i na dodatek nikt nie chciał by ci jej dać.

8. Rusz głową, zakradnij się a nie biegnij na "rambo" W ten sposób dłużej przeżyjesz.

9. Jeżeli na serverze w przeciwnym teamie jest gracz z poziomem 47+ to z tego servera wyjdź, na małym lvlu nie masz z nim najmniejszych szans (No, jakieś może masz ale malutkie..)

10. Nie rzucaj się z nożem jak z motyką na słońce, jeżeli przeciwnik biegnie to do niego strzel a nie leć zanim do póki się nie zatrzyma, bo może się zdarzyć że się obróci i cie zabije

To koniec porad. Teraz jeszcze o sygnach z naszym profilem, np. taka jaką mam ja. Proponuje wybrać sobie z pomiędzy

http://bfbc2.statsverse.com/

oraz

http://bfbcs.com/

Ten drugi może być czasami przeciążony i stronka będzie się ładować albo wyświetli błąd, ale za parę/paręnaście minut powinna wrócić do normy.

No i to koniec mojego tutka dla nowicjuszy w bc2, napisanie go zajęło mi jakieś 45 minut, chyba nawet więcej (jak ten czas szybko leci...). Mam nadzieje że komuś się przyda, liczę na + i zdjęcie paru % które ostatnio urosły do niebezpiecznego poziomu xD Good Luck!

43630.gif

Nowy komp :)

Intel Core i7 2500K 3.30GHz LGA1155 BOX | OC do 4Ghz

Gigabyte GeForce GTX 560Ti 1GB DDR5/256b PCI-E SOC (1Ghz na rdzeniu :D)

Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 P67 LGA1155

DDR3 Kingston 8GB PC1600 2x4GB CL9 HyperX

ATX Midi SilentiumPC Gladius 800 Pure

XFX Core 650W

Opublikowano

Nawet spoko poradnik, wprost dla zielonych

Dam ci + za wysiłek

Mam nadzieję że innym się to przyda

%5BW%5Die%5BV%5Du.png
Opublikowano

Nom tutek spoko teraz wiem jak nie zdychać na okrągło :D graj\łem medykiem na początku i żeby jakoś ustabilizować swoje zgony to reanimowałem graczy :D ze złości skasowałem gre... teraz musze ją pobrać od nowa :( no troche tricków dzięki tobie wpadnie w łapę :) +

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Dzięki, może napisze wkrótce jeszcze jakieś poradniki. Może jakieś propozycje? Potrzebuje ktoś jakiegoś? ;) I jeżeli zauważyliście jakąś literówkę to piszcie.

43630.gif

XFX Core 650W

Opublikowano

Hmm, łokej, właśnie myślałem że o reconie bym zrobił po tym. To zabieram sie do roboty teraz (chyba teraz ;D)

43630.gif

XFX Core 650W

Opublikowano

Poradnik dobry dla nowicjuszy jednak jeden punkt trochę mi niezbyt pasuje a mianowicie:

"9. Jeżeli na serverze w przeciwnym teamie jest gracz z poziomem 47+ to z tego servera wyjdź, na małym lvlu nie masz z nim najmniejszych szans (No, jakieś może masz ale malutkie..)"

Trudno znaleźć server na którym w przeciwnej drużynie nie byłoby takiej osoby, a ktoś mógłby sobie nie pograć jakby szukał idealnego servera ciągle.

Mariuszw13.png
Opublikowano

Cóż, ja na większości serverów nie widuje ciągle osób z ponad 47 lvlem. Ja mówię to tylko dla całkowitych zielnoych którzy jak natkną się na takiego to rozwali ich zanim zdąża powiedzieć headshot :P Po 15 lvlu ok, możemy zostać ale na niższym będzie za ostro.

43630.gif

XFX Core 650W

Opublikowano

By strzelać a karabinku w czołgu, UAV oraz rakietą anty lotniczą (defacto i tak tym żadnego heli nie ustrzelisz xD) w M3A3 musisz wybrać ostatnią specjalizacje pojazdu, taka z 3 nabojami, nazywa się bodajże ulepszone systemy celownicze.

Assassin13 ja już sam nie wiem, no ale tak jak mówisz na wrogie pojazdy i na ludzi się przydaje ^.^ a wiesz naprowadzana to można ją uznać za plot ;D

No i jeszcze raz pytanie do was, może jeszcze jakieś tuty chcecie? ;] Klaus mi obniżył 10% za te 2 to muszę pracować na kolejne odejmowanie procentów xD

43630.gif

XFX Core 650W

Opublikowano

A to jest rakieta anty lotnicza? mi się zawsze wydawało że to zwykła rakieta xD Ale na piechotę i inne czołgi się sprawdza :P

Mariuszw13.png
Opublikowano

Ej, przepraszam za offtop ale czy mógłby mi ktoś upnąć dialoglogo128x128.jpg z folderu z grą? Byłbym bardzo wdzięczny.

43630.gif

XFX Core 650W

Opublikowano

Uchwyt zwiększa celność karabinu, a nie wiem po co ci poradnik do szturmowca, tutaj w tym poradniku masz np. napisane żeby strzelać seriami a nie full auto :P I nie wiem czy jeszcze jakaś wiedza jest ci potrzebna, po prostu graj, odnajdź swój styl gry z różnymi karabinami i dodatkami a na pewno dobrze będzie ci się grało.

Mariuszw13.png
Opublikowano

Dziękować za upke, odnośnie szturmo to tak jak assassin pisze to nie jest skomplikowana klasa, mógłbym zrobić mecha medyka i szturmo w pigułce zamiast osobno, ale najpierw zrobie o gwiazdach, szpilkach i insygniach chyba.

43630.gif

XFX Core 650W

Opublikowano

co do szturmowca to powiem tyle ze dobrą taktyką dla początkujących graczy jest schowanie się gdzieś, rzucenie paczki z ammo i walenie z granatnika w budynki ;) ale trzeba odblokować "pakę"

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Bump Bump Bump Bump Bump Bump Bump (tzn. Refresh) :rolleyes:

43630.gif

XFX Core 650W

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...