Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki kodzik

To jest ukryta treść, proszę

Chodzi o to, że jak zrobie np., że label1 ma zmienić nazwe na X to THEN jest źle i gdzie umieśić ten kod? na początkju czy gdzie? nieche tego w żadnym buttonie ani nic.

Np. w tym kodzie then jest źle

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

"Chodzi o to, że jak zrobie np., że label1 ma zmienić nazwe na X to THEN jest źle i gdzie umieśić ten kod? na początkju czy gdzie? nieche tego w żadnym buttonie ani nic."

gdzie umieścić kod? tam gdzie chcesz żeby był umieszczony, to zależy od ciebie. Then jest ok, poczytaj w google.

Nie kodziłem w delphi od kilku lat ale postaram się pomóc :) Musisz zastosować bloki kodu - więcej w google.

"Np. w tym kodzie then jest źle" - i wcale mu się nie dziwie :D

Ostatnia linia w powyższym kodzie jest bezsensem. Moje uwagi:

- rob spacje w kodzie, wtedy się wygodniej czyta

- stosuj bloki kodu - w delphi idą z pomocą słowa kluczowe begin i end

- porównujesz za pomocą znaku = a przypisujesz za pomocą :=

Proszę kogoś by zweryfikował bo nie jestem pewien, dawno się nie bawiłem w tym środowisku. Spróbuj skompilować Nitrobee

PS. postaraj się szukać i nie zadawać glupich pytań, nie nadwyrężaj cierpliwości.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

To podasz może właściwy kod dla potomnych i mojej wiadomosci? xD Chętnie bym się dowiedział czy miałem racje.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

To podasz może właściwy kod dla potomnych i mojej wiadomosci? xD Chętnie bym się dowiedział czy miałem racje.

Tak masz racje w 100% ale można też inaczej ale ja akurat mam tak, koles mi podawał jeszcze 2 sposób ale ja ten wybrałem.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• Dodaj nową pozycję...