Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Do Gitarzystow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupilem sobie dzisiaj (a raczej dostalem) gitare klasyczna. Co prawda ma juz swoich ok 40 lat ale stan jest idealny ;) Znajomy zalozyl mi struny, nastroil itd. ;]

Otoz chcialbym nauczyc sie na niej grac ale w tym jestem kompletnie zielony :( ... Czytalem poradniki w necie ale wiecie jak to jest z tymi poradnikami ^^ Nic nie kapuje.... + nie wiem jak "szarpac" te struny by dzwiek byl ladny ;] Moze dacie mi jakies rady ? :)

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

Mike grania na gitarze słuchając się rad przez internet nie da się nauczyć...

Nie masz żadnych znajomych, którzy mogli by Cię podszkolić ;) ?

Może szkoła muzyczna ;) ?

Albo idź na harcerstwo ! :D

perfection.png

Sig by Thtsn ;)

Opublikowano

Mike grania na gitarze słuchając się rad przez internet nie da się nauczyć...

Nie masz żadnych znajomych, którzy mogli by Cię podszkolić ;) ?

Może szkoła muzyczna ;) ?

Albo idź na harcerstwo ! :D

znam ludzi ktorzy sami sie uczyli...ale teraz wyrobili se zle nawyki i jest im ciezej

co do tematu

to polecam ci umow sie do jakiegos ziomka co gra juz jakis czas na gitarze i sie tym jara, on cie na bank pokaze co i jak, a reszta to juz od ciebie zalezy :P

Opublikowano

mam kolezanke ale jak wiadomo uczyc by mnie uczyla raz na tydzien... a ja chce czesciej ;p

no to wystarczajaco jest...bo ty musisz sam w domu cwiczyc, mam kolege co chodzi do takiego goscia( wypierdala na tej gitarze) raz na tydzien a reszte w domu cwiczy ostro, bo bez cwiczenia i checi do tego to mozesz od razu se przybic na scianie gitare i sie na nia patrzyc, i juz ladnie gra

Opublikowano

Mike, ja jestem samoukiem, od razu wszedłem na głęboką wodę i leciałem grać piosenki, nie uczyłem się akordów ani nic, gram z Tabulatury (tak jest mi dużo łatwiej), nie ucz się od razu jakichś mocnych piosenek (chociaż nie wiem czy są takie na klasyczną xD)

naucz się np. tego

Sting - Shape of My heart

jeśli jeszcze nie potrafisz grać 2 brzmień na raz, to polecam

metallica - Nothing Else Matters

jeśli byś chciał pogadać/ więcej info to napisz na gg 8298384 ;) też niedawno zacząłem

Opublikowano

no po prostu szturchasz opuszkami palców ;) na początku kciukiem ;) a potem dodajesz palec środkowy/wskazujący jak trzeba 2 struny na raz

Opublikowano

Od szarpania strun jest kostka :D ok. 2 zł :D ... ucz się ucz a zajdziesz daleko , ja też coś nie coś gram ;d ostatnio mi 1 struna poszłaa !!;d masz mzoe skype ;d pogadamy cos ;;D

WarRock - Ciąg dalszy ^^

Opublikowano

Jak chcesz się porządnie nauczyć, to nie masz co wydziwiać, tylko zapisz się na lekcje.

off

Opublikowano

@Lenart

no to złączasz opuszki palców : wskazujący z kciukiem ; D

@Cawley

nie zawsze ktoś ma kase , albo czas na lekcje . ja osobiście wole się uczyć z neta . i wychodzi mi to bardzo dobrze już umiem prawie całe Nothing Else Matters ;) i Zawsze tam gdzie ty ( Oby dwie piosenki swietnie nadaja sie na gitare) :)))

WarRock - Ciąg dalszy ^^

Opublikowano

Mam gitare tez kupiłem 100zl mnie kosztowałą...

Achh te tutoriale na youtube, czy na innych stronach, chocby nie wiem jak by zostały wytłumaczone i tak bym tego nie załapał pójdę na 1 lekcje i moze podstaw sie poducze tobie tez radze to zrobic,

Szapranie strun: najlepiej zacznij kciukiem wydobywac dzwiek ze wszystkich strun potem sproboj opuszkami Palcow: kciuka i wskazującego lub srodkowego, A jak juz bedziesz umial cos zagrac

kup sobie kostke tylko Miekką bo twarda moze urwac ci struny przy graniu :)

Chciałbym nauczyc się piosenki : Dom wschodzącego słonca , swietna na gitare :)

Opublikowano

Ludzie nie polecam isc do szkoly muzycznej ... Tam za przeproszeniem sie g*wno uczysz ..

Moj gosciu chodzi 3 miesiace do szkoly muzycznej i uczy sie o akordach a placi 140 zl za 2 razy w tygodniu po 30 minut..

A mam sasiada co gra 7-8 miechow. Zero szkoly zero jakis pierdol, 0 teorii. I gra kazdy kawalek metallici i pantery ; ].

Poprostu musisz cwiczyc, codziennie grac jakies kawalki.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png