Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Ładny Gradientowy , Wypukły Napis .

patek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema , przypadkiem dzisiaj nudziło mi się i zacząłem sobie robić napis i zaraz naucze was jaki go zrobić .

Przykładowy OUT:

patryczek.png

---------------------------------------------------------------------------

Ok to zaczynamy

(Wszystkie ustawienia do danych czynności będą na ss poniżej punktu z daną czynnością.)

1.Tworzymy nową warstwę , wybieramy czarny kolor i jakąś czcionką robimy dowolny napis

86092449.png

2.Duplikujemy warstwę , dolnej warstwy nie ruszamy , a na górnej .. Prawy przycisk na warstwę kanał alfa na zaznaczenie , później zaznaczenie -> zmniejsz zaznaczenie

37730704.png

98216714.png

3.Teraz wybieramy sobie 2 kolory i dusimy przycisk Gradient . Przeciągamy linie od połowy naszego napisu w dół (aby wyszło tak jak na ss). Wchodzimy w zaznaczenie -> Nic.

18768125.png

19050763.png

11307265.png

4.Teraz jeden z ważniejszych punktów . Górną warstwę z kolorem przesuwamy w prawo i do góry (tak jak na ss ).Prawym przyciskiem dusimy na górną warstwe i połącz w dół.

21944403.png

99261078.png

5.Wchodzimy w filtry->Rozmycie->Rozmycie Gaussa (ustawienia jak na ss) klikamy ok.Teraz duplikujemy warstwę . Górną warstwę znów rozmywamy gaussem , ale z innymi ustawieniami (na ss) . Teraz tryb górnej warstwy ustawiamy na różnica .

16698876.png

63792796.png

34552023.png

6.Prawym na górną warstwę , połącz w dół (tak samo jak to było na ss w punkcie 4) . Tworzymy nową warstwę malujemy jakimś kolorem i bawimy się kryciem na tej warstwie z kolorem . I gotowe .

54011635.png

OUT z Tego Tutka:

54011635.png

A teraz dodatek . Jeśli chcesz jeszcze zmodyfikować ten napis:

Stwórz nową warstwę i ustaw ją pod napis z 1 częsci tutka . Teraz prawym na górna warstwę i połącz w dół . Wchodzimy Zaznaczenie -> Według koloru i klikamy w czarny kolor na obrazku . Teraz bierzemy gumke i mażemy po całym ekranie .

Out z tej częsci :

94638806.png

Pamiętaj !

1.Jeśli chcesz aby napis był przezroczysty , zapisz z koncówką .png.

2.Napis nie może być mały , bo efekt nie wyjdzie .

3.Stosuj się do ss w tutorialu żeby efekt Ci wyszedł.

4.Bardzo ważny jest dobór kolorów , jak dobrze wybierzesz efekt napisu też będzie ładny.

5.Screany są w kolejności robienia kroków .

6.Wszelkie pytania kieruj do mnie w komentarzach lub pw , gg .

7.Efekt wychodzi różnie w zależności od dobranych kolorów.

copys.png

edit. Jak ktoś może niech poprawi nazwe tematu na GraDientowy . Moja literówka .

54585309939136444418.png

Opublikowano

przyda się akurat szukałem sposobu na ładny napis, daje +

@edit

to jest w gimpie o.O , a już myślałem że zrobie ładny napis w psie.

deidara2.png

Opublikowano

Wszystko prawię zależy od kolorów i przesuniecia . Napis nadaję się do czegoś takiego jak ja mam w sygnie . Na np napis na zwykly obrazek czy cos takiego już nie .

To jest tylko efekt mojej nudy ;)

54585309939136444418.png

Opublikowano

Dobrze opisane masz +

Dobry poradnik :]

67979104.jpg

Justin Bieber nie żyje

Najświeższe wiadomości całego świata tylko w BBC. Jak donosi rzecznik prasowy Justin Bieber został dotkliwie pobity zaraz po swoim koncercie. Policja wyklucza napad w celach zarobkowych był to najpewniej zaplanowany atak na gwiazdę POP . Bieber w stanie ciężkim został przewieziony do szpitala w LA skąd są przecieki ze Justin nie przeżył zamachu na swoje życie --- Z ostatniej chwili rzecznik Prasowy młodego artysty ogłosił konferencje by ogłosić "złe nowiny" dla świata nasz reporter będzie na tej konferencji i przekaże nam najświeższe informacje. Niestety jest tak jak wszyscy sie obawiali Justin Bieber w wyniku odniesionych ran zmarł o godzinie po południu czasu GTM+6 sprawców jak dotąd nie udało się ująć. Na nagraniu z kamer przemysłowych widać ze jeden z 4 napastników ma na sobie biało-czerwoną bluzę z orłem. Policja wyznaczyła nagrodę za wskazanie sprawców

Daj +

Opublikowano

Out jest super ^^ Bardzo fajny tutorial jak i pomysł, łap + ...

WBIJCIE TO SOBIE DO GŁOWY, ŻE JESTEM DZIEWCZYNĄ!

mój kanał yt

sig2fq.png

zapraszam do mojej galerii graficznej kliknij <<

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po Polsku. Ty też spróbuj...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...