Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak Zrobic Prawdzanie W Necie Czy Klucz Istnieje I Jest Uzywany?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chce zrobić taki bajer żeby program przy włączeniu ładował klucz z config.ini (do tego momentu umiem) i następnie sprawdził czy w internecie na jakiejś stronie jest klucz i wartość tego klucza 0 a jeśli tak to żeby zmienił wartość klucza na 1 aż do wyłączenia programu, a jeśli jest na 1 to żeby wywalał error... jak zrobić takie coś w styl bazy danych? jakoś przez html + ftp czy jak?

PS: żeby było jasne chce móc dodawać takie klucze do strony i usuwać w każdej chwili.

exKVR.png

c++, c++/cli, php, js, css3, lua, au3 and others...

Pomoc dla newbich w wymienionych wyżej językach, pisanie botów do Tibii - pisz na gg, może się dogadamy :)

Opublikowano

Baza mysql i prosty skrypt w autoit, zaraz ci napiszę jak się za to zabrać.

#EDIT:

http://www.autoitscript.com/forum/index.php?showtopic=20814 <zapoznać się i sciągnać

potem robisz jakąś bazę mysql (np. www.freemysql.net) i dalej to instrukcje z udfa.

Powodzenia!

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

Nie wiem czy to będzie takie proste...

Jeśli jest to chętnie się też nauczę :]

W każdym razie trzeba stronkę założyć na darmowym serwerze (np. freehost.pl). I będzie trochę roboty, żeby doprowadzić ją do używalności wraz z mysql/php. Ale pewnie istnieją jakieś gotowe szablony, nie wiem, pewnie Maciek nas zaraz czymś zagnie :]

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Eee aż zagnie :D

już trzy razy zaczynałem teraz pisać o trzech różnych stronach i każda o kant dupy rozbić, nie da się zalogować albo zarejestrować.

1. Wchodzimy na vixo.pl i rejestrujemy się, potem postępujemy ze wskazówkami na ekranie

2. Aktywujemy konto i znów robimy co nam każą,

3. Jak zobaczymy taką dużą tabelę to klikamy "Click here to log into your VistaPanel" (ważne żebyście sobie zapisali te dane co wam wyświetlili w tabelce)

4. Logujemy się za pomocą ftp user name i password

5. Dalej klikamy w "Bazy danych mysql"

6. Dodajemy nową bazę o dowolnej nazwie

7. Wracamy do panelu sterowania (na stronie ofc) i wybieramy phpMyAdmin i klikamy na "połącz z bazą danych" obok bazy którą stworzyliśmy (ma dopisany nasz ftp user name przed nazwą)

8. Tworzymy nową tabelę o nazwie np "key" i 2 polach

9. Pole 1 niech nazywa się "number" a 2 "used"

10. Typ 1 pola zostaje INT a 2 zmieniamy na BOOL

11. Klikamy zachowaj

12. Teraz dodaj

13. W pole number wpisujemy ten klucz co ma sprawdzać, a w used 0 (0 - nie używany, 1- używany)

14. Dodajemy tyle tego ile chcemy

Teraz już odsyłam was do tutka mysql:

http://www.freewebmasterhelp.com/tutorials/phpmysql

tam będzie wytłumaczone jak używać składni mysql, a w udf'ie jakich funkcji użyć. A zasada jest taka:

program sprawdza czy key z configu jest w bazie, potem sprawdza wartość used, jeśli jest 0 to zmienia ja na 1 i dziala, jesli jest 1 to wywala.

Powodzenia, ja spadam.

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

Jesteś pewien, że na takim serwisie jest opcja zmiany danych w tabeli bez podania haseł ftp?

Zresztą tak czy inaczej, jeśli ktoś zdekompiluje, to może dowolnie przemodyfikować całą tabelę...

Ta sygnatura jest pusta.

Budowniczy
Opublikowano

Jesteś pewien, że na takim serwisie jest opcja zmiany danych w tabeli bez podania haseł ftp?

Zresztą tak czy inaczej, jeśli ktoś zdekompiluje, to może dowolnie przemodyfikować całą tabelę...

Musisz podać hasło do bazy, a nie ftp. Co nie zmienia faktu, że po dekompilacji i deobfuskacji możesz uzyskać takie hasło, a następnie dopisywać nowe rekordy i usuwać już istniejące w bazie :(

Opublikowano

z tego co wiem to tak łatwo zdekompilować nie jest, a jak dojdzie jeszcze obs.... to nie sadze zeby komus sie chcialo tyle siedziec nad kodem żeby wyciągnąć te pasy... wiecej niz 200zl/miech to raczej na tym nie zarobie.

A tam trzeba jakis driver zainstalować. A jak zkompiluje program to co zrobic zeby ten driver sam sie instalowal/nie trzeba bylo go instalowac...

@edit:

coś nie śmgia: zawsze jakiś błąd jest...

w skrypcie:

#include <mysql.au3>

$sql = _MySQLConnect('vixo_XXXXXX','XXXXX','vixo_XXXXXX_keybase','sql101.vixo.pl')

$dbs = _GetDbNames($sql)

For $i in $dbs

MsgBox(0,'',$i)

Next

_MySQLEnd($sql)

wyskakuje:

C:\Users\?ukasz\Desktop\sif\premium\test.au3 (4) : ==> Variable must be of type "Object".:

For $i in $dbs

For $i in $dbs^ ERROR

->19:12:25 AutoIT3.exe ended.rc:1

w skrypcie:

#include <mysql.au3>

$sql = _MySQLConnect('vixo_XXXXXX','XXXXX','vixo_XXXXXX_keybase','sql101.vixo.pl')

$var = _Query($sql,"SELECT * FROM mytable WHERE user = 'username'")

With $var

While NOT .EOF

FileWriteLine("c:\test.txt",.Fields("user_name").value & @CRLF)

.MoveNext

WEnd

EndWith

_MySQLEnd($sql)

wyskakuje:

C:\Users\?ukasz\Desktop\sif\premium\test.au3 (4) : ==> Only Object-type variables allowed in a "With" statement.:

With $var

With ^ ERROR

->19:16:14 AutoIT3.exe ended.rc:1

Tutaj niby wszystko działa:

#include <mysql.au3>

$sql = _MySQLConnect('vixo_xxxx','xxxxxxxxxx','vixo_xxxxxx_keybase','sql101.vixo.pl')

_CreateTable($sql, 'testtable', 'tt_id')

_AddRecord($sql, 'testtable', 'tt_id', 1)

$count = _CountRecords($sql, 'testtable', 'tt_id', 1)

;this executes the query "SELECT * FROM `testtable` WHERE `tt_id` = 1 then counts the records

_DropTbl($sql,'testtable')

MsgBox(0,"",$count)

_MySQLEnd($sql)

ale i tak nie dodaje tego rekordu i mi wyskakuje $count = 0 czyli @error

exKVR.png

Pomoc dla newbich w wymienionych wyżej językach, pisanie botów do Tibii - pisz na gg, może się dogadamy :)

Opublikowano

@UP profesjonalizacje zajmie to maks.2 godziny zaopatrz się w : http://www.oreans.com/Release/ThemidaDemo.zip

I upx to nie jest żadne zabezpieczenie , nie trzeba dekompilować na język autoit można to zrobić inaczej...

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

@2up

dzięki, jeszcze co do zabezpieczen to cryptne haslo i login i najpierw program bedzie odkryptowwał jakiściąg typu ASDBNASFNAFSDNASFKASFASDFKL!@%LSFK!12312aFASKT@#51 na hasło a potem dopiero logował się... to troszeczkę spowolni pracę profesjonalisty ;] -> niekmninie tego programu co mi dales, ale co zrobic zeby mi te funkcje zaczely chodzic

@up

zaawansowanego bota do gry do ktorej zadnego nie ma jeszcze. Juz mam zamowienia ;]

to bedzie na czas okreslony jak np elfbot

exKVR.png

Opublikowano

niczego nie odkryptywuj po prostu zakryptuj hasło , potem zakryptuj drugie hasło i porównaj dwa zakryptowane hasła np

haslo: adam =

podaj hasło - >adam

crypt adam porównaj z gysgqudyqwdyh267

Opublikowano

Dubler:

A do jakiej gry? :D

Nie sądzę, żeby spowolniło dużo bardziej niż obfuscator... Pomyśl, zarówno podczas encrypt/decrypt które jest w programie musisz podać hasło... Więc jeśli ktoś ci go odkompiluje, to i tak zobaczy to hasło.

Samo hasło będzie oczywiście - jako string - ostro pomieszane obfuscatorem. Ale wciąż będzie. Dodatkowy encrypt/decrypt nic nie zmienia.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

hmm... to może coś łatwiejszego:

Jak zrobić żeby program wczytywał bez włączania przeglądarki treść/html strony np wersje programu i jeśli strona ma większą niż program to pisze że dostępny update i bla bla bla bla

exKVR.png

Opublikowano

zastanawia mnie jakim trzeba być durniem żeby świadomie używać bota który samodzielnie bez autoryzacji łączy się gdzieś po świecie z jakimiś stronami i wysyła sobie tylko zrozumiałe pakiety danych... no ale jak myślisz że takich znajdziesz i jeszcze ci będą za to płacić to gl... co sie tyczy odczytywania tekstu zaszyfrowanego za pomocą obfuscatora to jest to z 10 sek pracy, możesz wprawdzie szyfrować hasła ale szyfry muszą też posiadać gdzieś jakieś swoje hasła... jak przesadzisz z takim "zabezpieczaniem" to zamulisz skrypt tak że zamiast smigać jak rakieta z miejsca stanie dęba... itd...

a teraz mały rebus. powiedzmy ze nie będziemy nic odszyfrowywać tylko odrazu odszukamy funkcje w kodzie programu za pomocą której loguje się on na te waszą stronę autoryzacyjną. będziemy tam mieli jako operatory 3 stringi: login, pas i adres strony. jak to zabezpieczyć? :P

Opublikowano

MOże być to system logowania , gracz włącza bota loguje się i gra na swoim koncie , gdy gra dwóch graczy na jednym koncie konto by się usuwało

I weż ten program co ci dałem , on ci tak zabezpieczy że tylko jakiś kilkuletni reverser po 30 godzinach zdoła ci ten proram złamać

no i nikt ci tego nie zdekompiluje

nie zamula skryptu i jest to najlepsze zabezpieczenie jakie możesz zrobić bez wydawania pieniędzy

daj mi ten program to ci go zabiezpiecze jak nie potrafisz , możesz mi zaufać

Opublikowano

@upp

dzięki za pomoc z updaterem :D przynajmniej on działa tylko mam taki problem... komputer zapamiętuje gdzieś zawartośc strony czy tam pliku i nawet jak na stronie zmienie to program bieże starą wersję... jak to możliwe tak samo z wyswietlaniem stron html... (a php np dziala normalnie)?

czy moglbym poprosic o gg jakiegos fachowca ktory pomugl by mi z tymi kluczami przez bazę??

i jeszcze pytanie:

jak dodać wszystkie obrazki do .dll czy czegos takiego i jak potem je zczytywać w programie :D

exKVR.png

Opublikowano

Obrazki dodaj do exeka, i użyj Themidy bo teraz to nawet ja Ci ten program złamie jak suchą gałązkę

Opublikowano

@up

daj gg to ci go opisze albo napisz na 5169464

@topic

nadal poszukuje odpowiedzi na:

1. komputer zapamiętuje gdzieś zawartośc strony czy tam pliku i nawet jak na stronie zmienie to program bieże starą wersję... jak to możliwe tak samo z wyswietlaniem stron html... (a php np dziala normalnie) JAK TO NAPRAWIĆ? Może to wina serwera Vixo?

2. jak zrobić to działające mysql żeby inni mogli korzystać w miare możliwości bez instalowania tego dodatku ze skryptu (mi aktualnie nawet z tym dodatkiem nic nie działa xD

3. Jak zrobić pentle która by chodziła tak jakby w tle programu czyli robiła się cały czas ale jeśli klikne jakiś przycisk w programie to nadal reagował bo standardowe do until działa jak sleep :D

exKVR.png

Opublikowano

stwórz drugą exeke

Opublikowano

a jak wrzucic wszystkie obrazki w ta exekę i jak potem mam z niej obrazki wczytywać?

exKVR.png

Opublikowano

Kompilacja z opcjami i dam sobie poszukaj a w skrypcie dowołujesz się do takiego obrazka @TempDir"\aadada.jpg" chyba tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...