Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, szybkie pytanie szybka odpowiedź.

Wiadome mi jest tworzenie struktur za pomocą DllStructCreate, ale w jaki sposób zapisać ją do oddzielnego pliku .dll,

z którego potem mogłoby korzystać kilka aplikacji?

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

plików w formie .dll jako takich nie można tworzyć w autoit.

ktoś jakiś czas temu kombinował na oficjalnym forum z alternatywnym kompilatorem.

jego teoria była taka ze .dll będzie nie do złamania przez dekompilator, ale użył do tego za ostrych słów i go trochę tam ekipa przytemperowała (m/n propozycja stworzenia własnego języka).

jak to to miało działać i na jakim jest (jeśli jest) teraz etapie nie wnikałem już potem.

Opublikowano

@up:

racja, nie zrobisz dll'a w autoit. Tak jak pisali na forum au3 najłatwiej użyć jakiegoś innego języka programowania, np c## albo nawet Delphi i nauczyć się jak robić w nim dllki. Inaczej się nie da.

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

W takim razie uprzejmię proszę o link do jakiegpś ładnego, zwięzłego poradniczka z podstawami C po którym mógłbym stworzyć własną dll'kę :]

To chyba bardzo bardzo podstawowe podstawy, prawda? Tyle, co zadeklarować typy i wartości? Więc szybko pójdzie :]

No i też co do poradniczka: liczę na jakieś opinie którego C się najlepiej uczyć? Pod kątem zarówno szybkie stworzenia dll'ki jak i - być może później - dalszego rozwoju w tym kierunku.

Plusy lecą i przy okazji 5 dla tukana, już dawno zasłużył...

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

możesz poszukać ten kompilator, gdzieś był link w dziale gotowe skrypty.

miał być alternatywą więc składnia powinna być w nim identyczna... choć z drugiej strony np taki autohotkey (AHK) to niby to samo a ciut-drobinkę sie różni. ;)

tyle że szczerze wątpię czy taka .dll była by szybsza od tego co prezentuje sobą standardowy autoit.

Opublikowano

Nie idzie mi o prędkość, ale o wielowątkowość w obszarze WinApi :]

Konkretnie o rozszerzenie TEGO udfa.

Szczerze mówiąc obijam się trochę po omacku więc wszelkie wskazówki są mile widziane.

Ten UDF obsługuje wyskakujące POPupy w oddzielnym procesie z ładnymi efektami znikania.

Chciałbym dodać podobny efekt pojawiania się (nie ma go w standardowych user32.dll) oraz wbudować pliki .png wraz z potrzebnymi tabelami do prawidłowego wyświetlania tekstu...

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

eee ten cały popup to przecież zwykłe gui tyle ze przezroczyste na którym jest umieszczony obrazek, a wielowątkowość to zwykły timer "wywołany" przez callback choć nie jestem w stanie dociec na co on tu.

od przezroczystości masz choć by WinSetTrans()

a efekty wizualne prościej zrobić tak:

To jest ukryta treść, proszę

pozwoliłem sobie skopiować i uzupełnić

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

Może dlatego, że działa w tle, a AnimateWindow w user32.dll pauzuje wykonywanie programu? ;]

@Edit:

Dobra, nie wiem jeszcze jak rozwiązać taką kwestię:

Funkcje _FFOpen albo _FFConnect pauzują działanie skryptu, czasem nawet na kilkanaście sekund, i nie da się z tym nic zrobić.

W jaki sposób wywołać takie funkcje w tle?

W obu powyższych przypadkach tyle czasu zajmuje próba i nawiązanie połączenia z wtyczką MozRepl.

Nie mogę takiej funkcji przypisać do SetTimers, bo opóźnienie powoduje sam długi proces nawiązywania połączenia, odpalanie co kilka milisekund niczego nie zmieni.

W jaki sposób wywołać taką funkcję w tle, w oddzielnym wątku (czy cuś)? Co zrobić?

Ta sygnatura jest pusta.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...