Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z "mu"

matty07

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam problem z gra. Posiadam wprawdzie słaby komputer (Procesor Intel Celeron 1.00 Gz, 384 MB RAM, Karta graficzna: NVIDIA RIVATNT2 Model 64/Model 64 Pro) ale powinno to wystarczyć do poprawnego działania gry jednak tak nie jest. Gra mi się strasznie przycina, tak bardzo ze mam problemy z zalogowaniem się, gdyż nie mogę najechać kursorem na serwer =/. Posiadam system XP.

Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Opublikowano

Powiem Ci jedną rzecz przy tak małej ilości pamięci ram i tak słabej grafie to może to się przycinać. Nie rozumiem jeszcze jednej rzeczy, na co Ci windows xp skoro on zrzera Ci tyle pamięci ram że nawet porządnie żadnej gry nieuruchomsiz (w sesie pograsz).

368216.png

Opublikowano

Dzięki za pomoc, a mógłby mi ktoś podać najlepsze sterowniki do t karty?? Jest ich dużo, a nie wiem które najlepiej zainstalować. Prosiłbym o linka.

Opublikowano

@Palindro

Usiłuje zainstalować tego Windowsa, ale zaraz na początku wyskakuje mi komunikat:

"Nie mozna załadować pliku /i386/ntkrnlmp.exe

kod błędu to 7

Instalator nie może kontynuować. Naciśnij dowolny klawisz, aby zakończyć."

nagrywałem płytę jeszcze kilka razy i za każdym razem wyskakuje błąd. Co robić, aby go zainstalować... ??

Opublikowano

Może PCet Ci się przegrzewa... podczas instalacji, tez tak mialem kilka razy:/ lub naped jest brudny i nie radzi sobie z odczytem plyty!

jesli nie to moze zrob tak:

Przenieś katalog I386 z kompaktu na dysk (inny niż ten na który chcesz zainstalowac system). Uruchom system z płyty win98, dyskietki lub czegoś, co da ci dostęp do DOSa. Uruchom program XMMSMGR z płyty win98 (to niekonieczne, ale dzięki temu szybciej się odbędzie wstęp instalacji). Wchodzisz do katalogu I386 i wpisujesz winnt / setup.exe (lub podobne, bo tam gdzieś na pewno jest instalka do DOSa), i przechodzisz przez kolejne etapy instalacji. Będziesz miał pecha, jeśli XP Mini jej nie posiada.

Opublikowano

"Uruchom system z płyty win98, dyskietki lub czegoś, co da ci dostęp do DOSa. Uruchom program XMMSMGR z płyty win98"

nie za bardzo cie rozumiem w tym zdaniu :)

Opublikowano

włóz dyskietke do napedu> prawy / formatuj> zaznacz "dysk startowy" <albo jakos tak, nie pamietam juz dokadnie> > nacisnij formatuj.. i masz gotowy dysk rozruchowy

> odpal PC z dyskietki i mas zdostep do DOSa...

Opublikowano

no, ale na systemie XP tak mam zrobic?? A dyskietka startowa z WIN 98 nie pojdzie na XP, wiec nie bardzo wiem jak uruchomić dosa na win XP ;/

Opublikowano

odpaliłem dosa z tej dyskietki, jednak nie moge przejść do katalogu I386.

A przeglądałem ten katalog u mnie na dysku i nie widze pliku: setup.exe ani winnt. ??

Ty ten system pobierałeś z tej strony co mi podałeś?? może jest on zły i nie posiada wszystkich plików, dlatego mam problemy.... ??

Opublikowano

hej, wszedłem do tego katalogu, jednak po przez program "cichy bot" (coś takiego) jednak gdy wpisuje tak jak mówiłeś te nazwy plików: "Wchodzisz do katalogu I386 i wpisujesz winnt / setup.exe" to wyskakuje błąd ze nie ma takiego pliku bądź jest zła nazwa.

co mam dalej robić?? Może w tej wersji XP nie ma plików i dlatego nie mogę zainstalować systemu??