Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Zwiększenie Wydajności Gier Oraz Fps :)

Sheezerek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam. :)

Chciałbym dziś zaprezentować mój sposób na zwiększenie FPS oraz wydajności w grach single.Nie będę tu pierdzielił ile wam to da bo nie wiem.Jeśli chodzi o mnie to w tej chwili z 30 FPS przy najniższej rozdziałki zwiększyło się do ok 50-60 FPS przy najwyższej.Jeśli nie chcecie to możecie mi nie wierzyć ale taka jest prawda.Nie obiecuję , że wam to coś podniesie. UWAGA: Robicie to na własną odpowiedzialność za wszelkie szkody lub straty nie odpowiadam. ( nie bójcie się nic nie powinno się stać :D:)

A więc do rzeczy:

1. Na początek polecam zdefragmentować dysk lecz nie oryginalnym windowsowych defragmenterem ale programem DEFRAGGLER. ( Linki na końcu TuTka )

2. Po defragmentacji dysku ściągnijcie ToolBox'a ( nie wymaga instalacji ) od IObit i wykonajcie nast. czynności :

- Clean -> Registry Cleaner

- Clean -> Disk Cleaner

- Optimize -> Smart Ram ( polecam używać tego przy każdym uruchomieniu komputera )

- Optimize -> Internet Booster ( najlepiej jest użyć TCP/IP oraz opcji oczyszczania naszej przeglądarki ( w moim wypadku TCP/IP -> Optimize TCP/IP oraz Google Chrome-> Optimize Chrome))

- Optimize -> Startup Manager ( jeżeli chcemy możemy wyłączyć zbędne procesy które uruchamiaja się podczas startu systemu i zawalają nam RAM.NIE GRZEBAĆ W PLIKACH Z C://WINDOWS ! )

- Repair ->Win Fix ( klikamy po kolei jadąc w dół "Fix" )

- Security -> Security Holes Scanner ( jeśli posiadamy Antywirusa [Radziłbym zainstalować zawsze jest to jakaś ochrona] możemy użyć tej opcji która załata nam dziury w ochronie.)

3. Ściągamy Program Game Booster.Po zainstalowaniu programu :

- Klikamy Configure i zaznaczamy odp. programy których nie używamy a i tak nam zawalają RAM oraz zaznaczamy opcję "Remember"

- Teraz pozostaje nam kliknąć w " Przełącz na tryb gry ".Czekamy chwile i cieszymysię oczyszczonym po części RAM'em.

Program radzę odpalać zawsze po uruchomieniu komputera dzięki czemu trochę oczyści nam RAM'u a komputer napewno troszkę przyśpieszy ;)

4. Pobieramy program Speed-X.Instalujemy i ustawiamy żeby przy każdym włączeniu komputera włączał się.On sam zoptymalizuje RAM.

5. W opcjach kart graficznej ( w wypadku Nvidii powinno to być Panel Sterowania -> Nvidia Control Panel [ może być trochę inaczej ] ->Ustawienia 3D -> Zarządzanie ust. 3D i ustawiamy Synchronizację pionową na " Siła wyłączona" ( może być trochę inaczej ).Zapisujemy i wychodzimy.

6. Na koniec jeśli ktoś chce polecam przeczyścić komputer programem CCleaner.Instalujemy, włączamy program i robimy tak ( najlepiej robić sobie takie czyszczonko raz w tygodniu ) :

- Cleaner -> Zakładka windows -> Uruchom Cleaner

- Rejestr -> Skanuj aby znaleźć problemy -> Napraw zaznaczone problemy -> potem wyskoczy nam komunikat i klikamy NIE -> Napraw wszystkie zaznaczone problemy -> OK .

Zamykamy program.

7.Jeszcze dodam iż polecam raz na 2 tygodnie przeskanować sobie cały komputer antywirusem. :)

Linki do programów :

CCleaner - http://www.piriform....leaner/download

Game Booster - http://game-booster.en.softonic.com/

Speed - X - http://www.pp.net.pl...-free,2090.html

ToolBox IOBit - http://www.softpedia...t-Toolbox.shtml

Defraggler - http://www.piriform....aggler/download

Oraz zainstalujcie najnowsze sterowniki do karty graficznej ;)

Nie daję skanów ponieważ część plików jest ze strony producenta a nawet jeśli nie to ze stron zaufanych które nie wymagają skanów ( Żadnych RS HF MU itp. )

Mam nadzieje że pomogłem nielicznym osobom.

Zabrabniam kopiowania bez mojej zgody na inne fora.!

Jeśli chcesz możesz dać mi + lub 5* lecz nie wymagam tego ,bo zrobiłem poradnik z dobrego serca nie na jakieś plusy srusy itp.Chcę aby nieliczni skorzystali z tego co mi się udało "wycudować"

Jeśli można proszę o przyklejenie ;)

Przepraszam że daję drugi raz ale w dziale CS nie jest ten TuT zbyt popularny ^^ a jest w końcu nie tylko do CS ale także do innych gier...do wszystkich właściwe :)

Opublikowano

pewnie jego.

all z tych programow uzywam.

No cos daja bo zamiast 4 metkow odpalam 6/7 :)

Ale różnie bywa:P

Trzeba czesto czyścic.

Do tego sie przyda Advanced care system :)

edit@

gamebooster pomaga cos bo wylacza nie potrzebne programy. moze ci zwolnic czasami nawet 100MB ramu xD xD :P :P o.O O.o

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Opublikowano

Taki program jakieś dwa miesiące temu rozwalił mój komputer i musiałem wgrywać nowego wina :) Właśnie z takiego poradniku, który skopiowałeś z jakiegoś dennego forum. Nie polecam takich programów!

9cd5f804379a.jpg

Opublikowano

gamebooster pomaga cos bo wylacza nie potrzebne programy. moze ci zwolnic czasami nawet 100MB ramu xD xD :P :P o.O O.o

100 mb to Ty możesz sobie na mario wykorzystać

1285279961299.gif
Opublikowano

pewnie jego.

all z tych programow uzywam.

No cos daja bo zamiast 4 metkow odpalam 6/7 :)

Ale różnie bywa:P

Trzeba czesto czyścic.

Do tego sie przyda Advanced care system :)

edit@

na cholere mi wolny ram, gdy mam go wolnego 50%, a zyzucie procesora 100%?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Pytam sie Po Co odkopujesz stare tematy

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

edit@

!00mb ram przy obecnych standardach to mało i nikt prawie się tym nie przejmuje ;D

Średnio ludzie teraz mają po 4gb ram lub więcej z czego 2.5gb wykorzystują max.

238626.jpg]
Opublikowano

Taa, fajnie. Da mi 100mb ramu coś przy 8gb? Do tego ten program syfi komputer i zabiera więcej niż 100 ramu. Jak ktoś ma zapierdolony cały komputer, to się nie dziwić. ccleaner, i dobre ustawienia w grach starczą.

Innym razem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...