Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwum][Poradnik]Jak Zmniejszyć Lagi Na Priv Serwerach I W Metinie Do Minimum!+Video

Pawemol13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż jest problem z lagami w spellforce i metinie , (spellforce:jak gramy przez hamachi to zawsze na początku tak 5 min są. Lecz jest sposób aby ich uniknąć.) W metinie działa tak samo , robi , że nie zacina nam sie mapa np w csycie.

Rozwiązaniem jest rewolucyjny program cFosSpeed:

Oto opis:

cFosSpeed to aplikacja przeznaczona do przyspieszania korzystania z internetu za pomocą funkcji zarządzania ruchem. W przypadku normalnego transferu danych odbiór pakietów musi zostać potwierdzony (pakiety kontrolne) zanim kolejne pakiety zostaną przesłane, bez Zarządzania Ruchem pakiety kontrolne są spowalniane przez ciągłe wysyłanie danych i w rezultacie pobieranie danych jest również spowalniane. Zarządzanie Ruchem za pomocą aplikacji cFos polega na tym, że pakiety kontrolne mają pierwszeństwo podczas wysyłania danych, pozwalając osiągnąć pełną prędkość podczas pobierania. Poza nadawaniem priorytetu pakietom kontrolnym, Zarządzanie Ruchem umożliwia również na optymalizację TCP/IP acknowledgements, utrzymanie niskich czasów ping, nadawanie wyższego priorytetu indywidualnym programom, polepszanie jakość rozmów VoIP i nadawanie priorytetów innym protokołom.

Multilanguage

UWAGA

Program nie zwiększa transferu (masz np. 2Mb/s - i więcej mieć nie będziesz)- program ma za zadanie optymalizować połączenie (ja to nazywam "drogówką" w necie)

-----------------

strona producenta: http://www.cfos.de/

system operacyjny: Windows 2000/XP/Vista/2003/7

Wersja 32 bit

Wersja 32 bit

LInk:

http://www.speedyshare.com/files/23771658/topos-cfos-speed-32bit-5-full.exe

Pełna wersja!!

Teraz jak użyć aby nie było lagów w metinie:

1-jak zainstalujemy to przy naszym zegarku na pulpicie pojawi się taka tabelka i tam będą różne paski z informacjami co i ile obciąża nasze łącze.

2-klikamy prawym przyciskiem myszy na ten pasek i wybieramy opcje a potem ustawienia

3-klikamy w zakładkę Programy

4-potem w zakładkę gry

5-no i na koniec jeśli jesteśmy w zakładce gry klikamy search

6-przechodzimy do katalogu metina i wybieramy np. metin2.exe

7-tak nazwa pliku będzie metin2.exe,a opis powinien być taki : metin2.exe, (jeśli nie zmieniliśmy nazwy pliku metin2.exe)

8-teraz dajemy priorytet i przesuwamy suwak aż będzie pisało najwyższy

9-teraz klikamy zapisz priorytety

10-cieszymy się grą bez lagów lub ograniczonymi do minimum w metinie lub innej grze

Video poradnik:

http://www.youtube.com/watch?v=nD4VTHYD2q4

To mój film ,i mój kanał , więc nie pisać mi , że ja coś podkradam itp

Ps.Na poradniku zamiast spellforce.exe wybieramy np. csyt2.exe itp opis to nazwa procesu

Poradnik wykonał Pawemol13[ , jutro udoskonale.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

a mam taki problem... nic mi nie wyswietla nie wiem czemu, moglbyscie mi pomoc? Prosze was

proszę, patrz czasem na datę ;p

Napisano 14 August 2010 - 21:52
  • 2 miesiące temu...
  • 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...