Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jaki Rodzaj Ip Mam I Jaki Serwer Moge Na Nim Założyć ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Ostatnio sprawdzalem różne sposoby zakladania serwerow , mam routera , wiec postanowilem postawic server inny niz hamachi , poniewaz jest najmniej efektywny . I tu pojawia sie pytanie : jakie mam ip poniewaz 2 strony internetowe pokazuja mi 2 te same adresy w poprzez opcje uruchom -> cmd pokazuje mi inne ip -.^ i nie wiem czy moglbym i jakie moge zalozyc servery na tych ip ;p

Oto screeny :

strona :

To jest ukryta treść, proszę

Beztytulu_wnhqxa.jpg

strona :

To jest ukryta treść, proszę

Beztytulu_wnhqnw.jpg

A poprzez Uruchom -> cmd -> ipconfig :

Beztytulu_wnhqna.jpg

Proszę o info jakie mam ip zewnętrzne czy wewnętrzne i jakie moge na swoim kompie postawic serwery [ oprocz hamachi ktory juz stawialem 3 razy ^^ ] :) Za pomoc dam wielkiego + ;p

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Stanisław Lem

Opublikowano

IP Zewnetrzne. W cmd pokazywalo sie IP routera...

wiem wiem tylko nie bylem pewien ^^ bo pierwszy raz mam routera i nie wiedzialem , ktore ip routera ;d Czyli na swoim kompie moge zalozyc server hamachi , no-hamachi i na zewn. ip czy no-hamachi to zewn. ip ? :D Prosze jeszcze o te info ^^

@Edit gdzies przeczytalem ze jak ip ze stronki i z cmd nie jest takie samo to nie jest zewnetrzne a u mnie nie jest takie samo :|

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Stanisław Lem

Opublikowano

ja mam neostrade tez livebox router i tam na jakiejs stronie np : twojeip.wp.pl bedzie ci sie codziennie pokazywac nowe IP , poniewaz jest zmienne i codziennie nowe spol a tak wogule to na stronie jest zew ip

Opublikowano

ja mam neostrade tez livebox router i tam na jakiejs stronie np : twojeip.wp.pl bedzie ci sie codziennie pokazywac nowe IP , poniewaz jest zmienne i codziennie nowe spol a tak wogule to na stronie jest zew ip

tylko , ze ja nie mam neostrady i nie mam livboxa tylko routera Cerberus P 6331-4A i mam stale ip , a nie zmienne , bo od pol roku wyswietla sie na all stronach to samo ip -.-

@Edit kurde no ;p powie ktos jakie na pewno mam ip i jaki server moge na nim zalozyc czy nikt nie wie ? :| :D

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

Stanisław Lem

Opublikowano

@spam

to broneq to rob te no-hamachi xD

i mnie uprzedz wczesniej jak bedziesz mia l zamiar publikować :D

49591863631244318077.png

Chcesz się ze mną skontaktować? Pisz na PW.

A chcesz dostać odpowiedź? To czytaj uważnie

1. - Nie zaczynaj zdania od "ej" "ty" itp.
  2. - Zdanie zaczynaj od dużej litery.
  3. - Nie rób błedów ort..
  4. - Brak polskich i literówki jeszcze ujda .

Nie zgadzasz się się z powyżej przeddstawionymi pkt?

To NIE pisze i nie zawracaj mi głowy!

Opublikowano

@spam

to broneq to rob te no-hamachi xD

i mnie uprzedz wczesniej jak bedziesz mia l zamiar publikować :D

wlasnie zrobilem ^^ zachowalem pliki z poprzedniego serwera : mob_proto , item_proto , attrtype cos tam gdzie bony byly ;d duzo tabel ^^ podmienie je tylko dodam kilka nowych zbrojek i bedzie gotow :D

@offtop Niestety na pewno nie w tym tygodniu , bo wyjezdzam na wakacje i do piatku mnie nie ma ... pozdrowionka xD

@Edit Dzieki Schitti ;p Zawsze mozna na tobie polegac ;d

@Edit2 Szkoda tylko ze z tym portmapem trzeba sie meczyc ;d tyle portow do wlaczania ... :D

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

Stanisław Lem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...