Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Probem] Serwer Dedykowany Zobacz Szybko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem serwer dedykowany z win xp i chciałem postawić serwer na virtual box jednak jakich ustawien bym nie wpisał zawsze jest networ is uncreadable więc co mam zrobić lub jak skonfigurwać ip 91.203.222.230 maska 255.255.255.0 brama domyslna 91.203.222.1 a i nie ma mozliwosci postawienia na vpc

asdasdasdasdasd.jpg
Opublikowano

Co w tym złego, że jest Unreachable zamiast Operation Timed Out czy czegoś tam? o.O Ja na swoim serwie zawsze mam Unreachable i jakoś ludzie normalnie grają :rolleyes:

1280314365-U1.png

Opublikowano

jednak gdy chce wbic na serwer ciągle mam zostaniesz połączony a gdy chce połączyć sie z mysql wyskakuje "2013 - Lost connection to mysql server at 'reading initial communication packet', system error:0 porty przekierowywuje pod 91.203.222.1

asdasdasdasdasd.jpg
Opublikowano

Uruchomiłeś portmapa ? też tak miałem wystarczyło przed wpisaniem ./start włączyć portmapa i śmigało :)

Jeżeli pomogłem daj +

chadasygna.png

Wracam do gry, zaklinam się na Boga,

Tu nie ma opowieści o drogich samochodach.

Dziś przychodzę do ciebie i przynoszę złe wieści,

Wciąż nawijam ten rap o niepokornej treści.

Opublikowano

@Up: Logiczne, że ma PortMapa włączonego :huh:

@Top: Przed wpisaniem ./start spróbuj wpisać /etc/rc.d/netif restart

Jak nie zadziała, to napisz tutaj, może coś jeszcze poradzimy ;)

1280314365-U1.png

Opublikowano

Portmap na dedyku ? Gratulacje :)

A nie lepszym wyborem bylby windows server albo jakis suse bo stabilniejsze a na windzie nie zrobisz 2 "virtuali" ze wrazie crasha serwera zostaje przezucony na drugi wirtualizony bez ani sekundy przerwy dla graczy. Boze nie wiem jak to tlumaczyc nie jestem dobry.

w ipv4 gateway wpisz ip dobrze a w ip adress z koncowka .100 ogolnie to jak ty konfigurujesz co wpisujesz ze zle wychodzi ?

wakow9.png
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...