Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Piszę Stronę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko właśnie się nudzę i naszła mnie ochota zrobienia strony z panelem admina od podstaw .

Lecz mam trochę pytań itd...

no więc tak na temat php czytałem dużo lecz w necie właściwie nie ma jakiegoś wyczesanego tutka na temat php no ale udało się znaleźć wideo tutoriale które mi już bardziej przybliżyły php

a problemów mam parę albo i jeden a zresztą czytaj dalej to zaraz zobaczysz : ]

index.php

To jest ukryta treść, proszę

admin.php

index2.php czyli nasz przyszły panel admina

no więc teraz zaczynają się pytania :D

lepiej się bójcie bo jest czego ^^

no więc tak pytanie number one ...

jak zrobić : Żeby po wpisaniu hasła i loginu od razu przekierowywało na index2.php bo u mnie trzeba kliknąć w link nie mówić że funkcją include bo już próbowałem i pola formularzowe zostają na stronie a ja tak nie chce

jak zrobić : Aby nie dało się wejść na stronę index2.php bez podania hasła i loginu bo teraz się tak da przez pasek linku wystarczy dopisać index2.php i już się wchodzi

i chyba ostatnie pytanie :D + gratis czyli mała prośba

ostatnie pytanie : czy jako tako coś tam wql dobrze w tym php napisałem no niby skrypt działa :D ale dzisiaj oglądałem te wideo tutoriale i coś tam zrozumiałem ale i tak wole spytać

a prośba jest taka że jak ktoś już mi powie co i jak to proszę o wytłumaczenie bo aż tak wiele nie umiem a chciał bym się czegoś nauczyć oczywiście html itd itp ogarniam ale chce teraz php się nauczyć z góry dziękuje za odpowiedz ;]

Opublikowano

co do przekierowania chodzi ci oto aby sie zalogowal GM i odrazu go na index2 przekieruje tak sie nie da musi byc link panel admina czy cos bo konto to konto i nie ma podzialu na konto GM/czy gracza jest to samo tylko postac mozesz miec GM

co do php nie znam sie ale napisalem to co wiedzialem

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

No dzięki dam ci tego plusa choć wiele nie pomogłeś ale dobra , czekam na dalsze odpowiedzi .

ps "sorka za duble ale nie mogę edytować poprzedniego ... nie wiem co się stało ;/"

Opublikowano

dodac dodatkowa tabele w bazie account isadmin i jesli ustawione jest na 1 w tej tabeli to loguje sie do index2.php jesli wartosc jest pusta null lub 0 to loguje sie tylko do index.php , proste

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...