Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Co Zrobic Gdy Dostanę Bana

bartek526

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, dostaliście bana na Combat Arms lub Maple Story?. W tym Tutorialu postaram się ułatwic wam ściągnięcie go(oczywiście jeśli to możliwe :P)

A więc na początek przybliże wam rodzaje i okres trwania banów:

1. Ban za hacki:

-okres trwania bana: Permanently(na czas nieokreślony)

-bana nakłada: GM, Administrator, System(HS i Nexon Logs)

2. Ban za Game Abuse(używanie wszelkiego rodzaju glitchy, modów itp.)

-okres trwania bana: 7dni, 30dni, Permanently

-bana nakłada: GM, Administrator, System(najczęściej)

3. Ban za Harrasement(wszelkiego rodzaju napastowanie innych graczy)

-okres trwania bana: 1dzień, 7dni, 30dni, Permanently(tylko w rprzypadku poważnych wykroczeń oraz doniesienia od innego/innych graczy)

-bana nakłada: GM, Administrator~~~Te bany są najczęściej nakładane na wnioski poszkodowanych

4. Bany other

-bany za wszelkie inne wykroczenia

-okres trwania bana: kilka godzin, 1dzień, 3dni, 7dni, 30dni, 90dni, Permanently

-bana nakłada: wszyscy upoważnieni xD

A teraz przejdźmy do treści właściwej :)

Co zrobic w przypadku nałożenia bana za hacki?(od razu uprzedzam,że szansa zdjęcia bana tego rodzaju jest dosyc niska)

1. Wchodzimy na obojętnie jaką stronę Nexonu np. tuKLIK

2.wchodzimy w zakładkę Support-->Customer Support

3.Piszemy e-maila do nexonu, opcje e-maila powinny wyglądac tak:

1zgpxxt.jpg

Dla mniej obeznanych w j. angielskim e-mail powinien wyglądac mniej więcej tak:

Tytuł: tu wedle uznania
Hello, i write this E-mail, because i get a permament ban for hacking.
I never hacked and I never will,
its true that some people call me hacker and may report me but its just not true, however I paid much attention to the game and spent quite lot of time with it,
so please if you can unban my account.
Thank you (Twój Login/IGN w grze)

Jeśli kupywałeś/aś Nexon Cash lub miałeś/aś wysoką range warto to uwzględnicw tym e-mailu

UWAGA:

E-mail można napisac również w tych językach: hiszpański, francuski, holenderski, niemiecki

4. Czekamy, aż ktoś sprawdzi naszego e-maila(w odróznieniu od pytań z FAQ, te e-maile faktycznie ktoś czyta)

Odpowiedź na e-maila będzie na nas czekała w zakładce: MyAccount-->Inquiry-->Tytuł twojego e-maila

W przypadku banów za inne wykroczenia sprawa ma się podobnie, oczywiście zmieniamy treśc e-maila

Uwaga:

W przypadku banów za harrasement znacznie ułatwia/umożliwia zdjęcie bana poświadczenie osoby poszkodowanej

Uwaga2:

W przypadku jakichkolwiek banów NIGDY nie zakładaj tematów na forum nexonu( to tylko pogrzebie cię jeszcze bardziej)

Uwaga3:

Jeśli dostałeś/aś bana w wyniku "Uprzejmego doniesienia" innego użytkownika, warto go przekonac do wycofania oskarżenia

Co to jest Nexon Logs?

Nexon Logs to zapisywane w bazie nexonu wszelkiego rodzaju aktywności użytkowników, do wglądu przez administratora, super GM`a

Tutorial wykonany w pełni przeze mnie, wszelkie kopiowanie na inne fora niż MPC wyłącznie za moją zgodą

deidara2.png

Opublikowano

jak próbujesz się zalogowac na konto to pisze, a jak napiszesz e-maila o też ci napiszą za co

deidara2.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka!!!! Mam takie pytanko!? Mój kolega jedzie na modzie(widzi wszystkich na zielono). Gra na tym już ponad 1 mies. Czy może dostać za to bana??? Bo się zastanawiam czy ściągnąć!;)))

Lecą +++ Z góry dzięki

06051112_ziomekzkrk2.png
Opublikowano

Siemka!!!! Mam takie pytanko!? Mój kolega jedzie na modzie(widzi wszystkich na zielono). Gra na tym już ponad 1 mies. Czy może dostać za to bana??? Bo się zastanawiam czy ściągnąć!;)))

Lecą +++ Z góry dzięki

tak może, ja zrobiłem moda, nie używałem go, i bana dostałem, tak samo czasem w listach zbanowanych pisze że ktoś dostał bana za game mods. ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A ja mam pytanie.

Ja dostałem bana ale nawet nie wiem za co.. sprawdzałem gdzie się dało itp itd. po jakimś czasie 2, 3 dni wbijam i niema (na stronce głównej combat arms'a) tam postaci.

A jak chce wbić do gry to nie mogę invailed wyskakuje a wszystko dobrze wpisuję na stronke mogę się zalogować ale do gry to już nie nawet nowej postaći nie mogę zrobić.

Opublikowano

@2x up

pisze ci invaild... czy "your account has been banned" jeśli to drugie i na stronce nie pokazuje ci twojej postaci to masz permamenta. Napisz do niech ticketa(e-maila) i ci odpiszą za co cię zbanowali

deidara2.png

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Muwie wam niewarto hackować ponieważja miałem srebną gwiazdke 5 i dostałem bana to tak sie zdenorwowałem teraz poprosze o un bana może sięuda :)

smudgeceleste.png
Opublikowano

Muwie wam niewarto hackować ponieważja miałem srebną gwiazdke 5 i dostałem bana to tak sie zdenorwowałem teraz poprosze o un bana może sięuda :)

Haha samobój!! :D

1.To forum o hackach, nie pasuje idz na ca.pl <_<

2.Zbanowano tylko 2 typa o lvlu

*Cavo1717 icon_ltc05.gif [Niemiec] Znałem go i nie mówił po polsku :)

*l2iisk icon_ltc05.gif [Turcja] Był w tureckim clanie razem z Mukqkq

Więc chyba, chciałeś userów MPC zrobic w chuja. No,no!

Opublikowano

Haha samobój!! :D

1.To forum o hackach, nie pasuje idz na ca.pl <_<

2.Zbanowano tylko 2 typa o lvlu

*Cavo1717 icon_ltc05.gif [Niemiec] Znałem go i nie mówił po polsku :)

*l2iisk icon_ltc05.gif [Turcja] Był w tureckim clanie razem z Mukqkq

Więc chyba, chciałeś userów MPC zrobic w chuja. No,no!

0 odzewu to pewnie tak no widocznie chcial zaszpanowac ale mu sie nie udalo

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

siemka mam pytanie.

Gralem z hakerem ktorego nie znalem ale skumalem sie z nim w grze i raz wyrzucilismy goscia z wysoka ranga(crisx zlota belka) i on napisalam ze zlozy na mnie raport. czy moge dostac bana za takie cos i za to ze gralem z hakerem ktorego nie znam??? prosze o pomoc bo sie wkurze jak mnie zbanuja;/

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wielkie dzieki za tego tuta. Moze wlasnie dzieki tobie odbanuje konto. Lap wielkiego plusa :)

Witam wszystkich !!!

Jeśli w czymś pomogłem to kliknij + w prawym dolnym rogu mojego posta.

Dziekuję i Pozdrawiam !!!

Wiku ;)

345hglc.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

fajny poradnik :)

a mam jesio takie pytanie:

bo ja jakies pol roku temu na fireteam przypalalem na modzie i telekillu no i dostalem bana

moze jakis rok temu tez gralem na gordonie no i tez ban

i to mi wyszlo 2 konta

zrobilem sobie czyste i gralem

potem moj brat troche na chams i AIM ie tez go zbanowali

no i przy tym banie chyba dostalem juz bana na ip poniewaz na zadnym koncie nie mam postaci i jak zrobie nowe to przy logowaniu ban

no iwec moje pytanie da sie to odkrecic :D?

mam bana Permamently czy cus takiego

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/284394-tutjak-zmienic-adres-mac-karty-sieciowej/

Masz bana na MAC karty sieciowej - nie IP.

Opublikowano

Yo mam problem bo jak wchodze w ten support nie wyskakuje mi pole aby wpisać oco mi chodzi i plz. o pomoc gdzie wbić bo dziś dostałem bana na perma ( i ciekaw jestem czy ktoś z tąd mnie nie reortoł ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...