Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie kazda gra jest obsługiwana przez głowny plik, czasem do adresu nalezy dodac biblioteke , masz pointiery z gry czy tylko oiffsety które sam wyszukałes?

zresztą samą obsługą standartową mało zdziałasz. nie działa bo wcale nie otwierasz pamieci do edycji ani jej nie zamykasz po, wszystko to nalezy zrobić wczesniej przed zmianami wartoci w pamięci. z pamiecią tak ajk z notesem , aby zapisać musisz otworzyć na odpowiedniej stronie, a jak poprawisz to mozesz zamknąć by już zostało to co zapisane

bez nomadmemory.au3 nie ruszysz z przeliczaniem wartosci offsetów i od niego zacznij

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie kazda gra jest obsługiwana przez głowny plik, czasem do adresu nalezy dodac biblioteke , masz pointiery z gry czy tylko oiffsety które sam wyszukałes?

zresztą samą obsługą standartową mało zdziałasz. nie działa bo wcale nie otwierasz pamieci do edycji ani jej nie zamykasz po, wszystko to nalezy zrobić wczesniej przed zmianami wartoci w pamięci. z pamiecią tak ajk z notesem , aby zapisać musisz otworzyć na odpowiedniej stronie, a jak poprawisz to mozesz zamknąć by już zostało to co zapisane

bez nomadmemory.au3 nie ruszysz z przeliczaniem wartosci offsetów i od niego zacznij

wielce to minie pomogles bo o tym co napisales to wiem i uzywam tego... niewiem czy wogole patrzyles na przykladowy kod. czy tylko od tak sobie posta napisales.

w 4 literach mam plusy i minusy

Opublikowano

@up:

i od razu minus? weź sie...

nie widać części include, więc nie mógł wiedzieć że używasz nomada...

błąd może być przy części w której zmieniasz kolor tła kontrolki $Graphic1 - kolor z Au3Info tu nie zadziała, musisz dać nazwę typu clRed albo clGreen itp. możliwe że to wywala kod, ale nie raczej to co innego:

użyłeś _MemoryPointerWrite, a masz pointer czy offset? bo jeśli masz w grze stały adres to bez sensu jest używać tej funkcji, użyj _MemoryWrite($iv_Address, $ah_Handle, $v_Data[, $sv_Type]).

Chociaż tak jak napisał robem - nie zamykasz pamięci po zapisaniu, poza tym o ile mnie pamięć nie myli game.exe to proces Diablo II, ale może być też innej. Wtedy użycie pointerów jest słuszne, pytanie czy dobrze znalazłeś pointer? Napisz jak to zrobiłeś to postaram się pomóc (jak mniemam jeśli jest do rzeczywiście DII to robisz skrypt zmieniający ilość expa postaci).

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

najpierw użyj danych ze swojej gry a nie uzywaj z 4story , bo to INNA GRA I INNE ADRESY, przynajmniej wiesz czemu nie działa i dlaczego nie będzie działać , w innych pewnie też bo i różne sposoby zmian jak i lvl pointierów trzeba mieć

i walnij pewnie jeszcze jednego minusa :/ , w przeciwieństwie do ciebie chciałem pomóc a nie tak jak ty bez zastanowienia skopiować kod z forum elitepvp nie czytając nawet do jakiej gry on jest !! zresztą, twój problem skoro nawet nie wiadomo do czego ma być użyte

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nie wiem czemu sie tak czegos przyczepiliscie pointerow czy adresow bazowych jak wszystko jest podane w formie przykladu a do czego pozniej sobie wykorzystuje rozwiazanie to jest inna sprawa... czy do 4story czy do innej gry bo potrafie pozmieniac te rzczey na swoje potzreby..

wiec nie pisz tak jak bym byl. niedorozwiniety bo to jest forma przykladu a nie konkretnej gry. a to ze sa podobne adresy to jest akurat dla mnie nie wazne.

To jest tylko przyklad

dodatko zmienie ci w przykladzie zeby nie bylo ze to 4stry czy inna gra...

Opublikowano

@up:

to weź się w końcu ogarnij, przestań te minusy stawiać bo w takim przypadku to kopa w dupe nie dostaniesz...

pierdolisz z jakimiś przykładami zamiast dać kod którego używasz... nikt ci nie ukradnie twojego 'pr0 elo haksa' bo nikomu to nie potrzebne. I mogę się założyć że nawet nie próbowałeś sam rozwiązać problemu tylko od razu na forum poleciałeś.

Cya, ja mam wyjebane radź sobie sam jak nie potrafisz się jak cywilizowany człowiek zachować.

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

minusa nikomu nie dalem a skad sie znalazy tam gdzie sa zapytaj innych gosci na tym forum. Ktos inny sobie robi jaja specjalnie..

szczerze mam gdzies te plusy i minusy bo do szczescia one nie sa mi potzrebne.

po niektorych widac ze to typowe polaczki.

a problem został rozwiazany.

Opublikowano

taa, rozwiązane na zasadzie nie dam rady to pie...e nie robie dalej .

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nie nie na tej zasadzie ze pier... bo nie dam rady...

i nie typowy polaczek....

powiem wam dlaczego....

akurat do tego czego wykorzystuje podany kod nie przepuszczaja blokady danego procesu i nieda sie jak narazie tego pzreskoczyc na danym oesie ktorym uzywam... ale na innych moze isc i jestem pewien ze idzie. wiec mozecie korzystac przerabiac i próbowac...

ja sobie dam rade.... w przeciwienistwie do innych... typowych polaczkow.

Opublikowano

ale nie znając zasad nic nie osiągniesz, nie wszystkie adresy czy pointiery w ten sposób się zmienia, człowieku nie ograniczaj się do najprostrzego przykładu , gdzie masz wartości jakie może w ogóle przyjąć wartość ( wszystkie co masz Value Type) czy akurat takich należy szukać , jak pisałem dla każdego procesu są odmienne a podany przykład dotyczył tylko 4Story i na dodatek prostej opcji do zmiany

mówisz że na CE działa to i w programie też musi działać , jeśli nie działa to jak pisałem zmienia się INNĄ METODĄ, bo podana to jedna z wielu

dla przykładu "prościutkie" funkcje od przeliczania wartości offsetów dla Aiona

To jest ukryta treść, proszę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...