Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Szybki Zarobek Dzięki Sohan

neono

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie wiem czy taki poradnik już był, ale postanowiłem się wysilić, i napisać krótko o zarabianiu dzięki górze sohan i em2 + opcjonalnie dla polepszenia efektów DMG hack i MH Ita.

To tak:

1. Jeżeli mamy już postać 39/47 lvl to idziemy od razu do punktu 3, jeżeli nie to wykonujemy następujące czynności.

-Ściągamy EM2 z MultiHackiem z tematu andrzeja, link zaraz dam, możemy zainstalować również DMG Hacka, który poprawia efektywność dropienia o około 1.7/2 razy.

-Ustawiamy MH (MultiHacka) na Speed: 2,7, Attack: 2,2, 1 Hit, Attack Range 2, I W tym okienku wybieramy "Spada" i akceptujemy.

-Zakładamy postać wojownika (Build: Wit:siła 1:1) (innych profesji nie sprawdzałem, lecz sura WP całkowicie sie do tego nie nadaje) i robimy misje i questy biologa aby dostać podstawowe EQ (ew. kupujemy na naszej głównej postaci i tylko przekładamy, ja przygotowałem sobie eq na kolejne lvle)

-Expimy na psach do około 10 lvla, w międzyczasie wybieramy profesje BODY (Aura max, 1pkt w 3-stronne szarże i wirek (reszte punktów polecam rozdać po równo w każd czar)) - jezeli będziemy mieli dobre eq, wtedy drop jest efektywniejszy, albo MENTALA - jeżeli nie mamy kasy na eq, drop będzie wolniejszy ale poradzi sobie. Dalej expimy na niedzwiedziach do około 18 lvla (Zarobek na poli, żółciach), póżniej kolejno zaprzysiężone w m1 do około 23 (zarobek: poli, wstęgi, ornamenty), dzikusy w m2 do około 32 (zarobek: Poli, Kawałki zepsutej zbroi, Zardzewiałe ostrza, Kaw. k), ezoty słabsze w dolinie orków do około 36(zarobek: Riby, N. talizmany, Ezo książki), ezoty mocniejsze (zarobek: KS klątw, Riby) jeżeli dajemy rade lub pustynia (zarobek: ulepszacze, poli) do 39. Z każdego rodzaju potworków zarabiamy również na KS Poli, Osfajaniu, Instrukcjach jazdy, przy okazji też klepiemy metki.

2. Gdy już mamy 39 lvl ubieramy śmiertelke conajmniej +5/6, żelak +7, 5-katna +6/7 ale mamy też przygotowaną na 41 okrągłą +6, buty 500/1000pż, naszyjnik 500/1000pż, ebonitowe kolczyki +4/5, srebrną bransolete +6/7 (dostaniemy ją z questa na 23 "Zabij Mi-Jung", misja od strażnika wsi) no i broń, najlepiej FMS +9 lub RIB +9, lecz starczą też inne bronie.

3. Już z eq, przygotowanym botem, dmg hackiem, pełnym plecakiem potów (polecak zakupić 3/4 1 części plecaka D czerwonymi miksturamy a 1/4 Ś niebieskimi) idziemy na górę sohan. (Zaraz będzie mapka gdzie ustawić bota). Bota ustawiamy 100 i na zwoływanie, ale minimalne, i od 39 lvl-a podnosimy co poziom o 20%. Wszystkie skile żeby używał oprócz 3-stronnego, ponieważ na MH i tak więcej udeży z miecza niż z skila. Pocenie na 85% czerwonymi wszystkimi, na 35% wszystkimi niebieskimi. Anulujemy M i Ś czerwone potki, oraz M niebieskie. Polecam anulować także wszystkie zbroje na 26/34 poziom, i tak w nich bony nie są wartościowe. Na 46 poziomie, który jest najbardziej efektywnym poziomem do dropienia lekarstw, ustawiamy wpłacanie doświadczenia, chyba że tą postacią będziemy chcieli dalej expić i grać.

Dzienny zarobek wynosi przy boceniu 8/9 godzin dziennie 25/30kk do UWAGA! 50kk! Zależy to jeszcze od serwera, porównałem to z moim na którym nieznane lekarstwo + chodzi 900/1kk.

Tu chyba każdy sie domośli spoty czego są zaznaczone

83_1281441879.jpg5_1281441879.jpg18_1281441879.jpg12_1281441879.jpg

Przepraszam za niezwięzłość i estetyke mojego poradnika, lecz jest moim pierwszym i chciałem to w miarę szybko wystłumaczyć. Już robie mapki z najlepszymi respami potworków.

Opublikowano

Spoko poradnik...napewno sie przyda dla tych co ...lubią Pla i inne globale ^^ Łap +

PS.: Może troche zwiększysz estetyke ?

34395.pngsraczuser.gif

googleuser.png34115.jpg

33983.png34382.png

32409.png31453.png

31590.png33929.png

34240.gif34247.png

Opublikowano

2. Gdy już mamy 39 lvl ubieramy śmiertelke conajmniej +5/6, żelak +7, 5-katna +6/7 ale mamy też przygotowaną na 41 okrągłą +6, buty 500/1000pż, naszyjnik 500/1000pż, ebonitowe kolczyki +4/5, srebrną bransolete +6/7 (dostaniemy ją z questa na 23 "Zabij Mi-Jung", misja od strażnika wsi) no i broń, najlepiej FMS +9 lub RIB +9, lecz starczą też inne bronie.

Ta wszystko super tylko że jak gm nas złapie.. To całe eq pójdzie się [Jebać] A to chyba nie będzie przyjemne... Moim zdaniem dobry poradnik tylko że te eq zastąpić ribka +9 na halke/topór +6/7/ Myślę że tak będzie lepiej.

;p

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No właśnie sęk w tym ,że nie na każdym serwerze są takie same ceny . Tutaj akurat Neono robił ten tut na podstawie aktualnych cen na serwerze Phobos

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...